Rovaniemi – Laponija, snježni dom Djeda Mraza – 3 dana – 2023.

Snježni dom Djeda Mraza 

 

Rovaniemi – Laponija, snježni dom Djeda Mraza – 3 dana izravnim charter letom iz Zagreba!
Cijena od: 999 €

Garantirani polazak : 08.12. – 10.12.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!  First Minute popust 100 € (753,45 kn) za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.


Program putovanja:
1. DAN: ZAGREB – ROVANIEMI – 
(fakultativni izleti: DNEVNA VOŽNJA SAONICAMA, LAPONSKI PIKNIK)
let, noćenje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grada na rubu Arktičkog kruga koji, zbog svojeg geografskog položaja, poznaje čak osam različitih godišnjih doba – svako od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku odlazimo do sela Djeda Mraza. Osim vremena za okrijepu i shopping tu možete posjetiti i poštanski ured Djeda mraza, kolibu Bake Mraz, ured Djeda Mraza, farmu Djedovih pomoćnika kao i Snježni hotel od leda.

U poslijepodnevnim satima odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora za one avanturističkog duha predlažemo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksiima, kao i vođenje na engleskom jeziku. Po povratku u hotel mogućnost večere (doplata – preporučamo). Navečer odlazak na večernji izlet i kampiranje uz potragu za jednom od najljepših nebeskih pojava, “sjevernom zorom” ili Aurorom Borealis (doplata – vidljivost fenomena zavisi od vremenskih uvjeta i ne utječe na provedbu samog izleta). Kraće kampiranje u prirodi uz logorsku vatru, tople napitke i laponski piknik uz priče o Laponskoj kulturi i legendama. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. DAN – ROVANIEMI  – doručak, noćenje
(fakultativni izleti: ARKTIČKA AVANTURA, PARK DJEDA MRAZA, NOĆNA VOŽNJA SAONICAMA)

Nakon doručka, preporučujemo odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (doplata), izlet koji je apsolutni hit na ovom programu i definitivno ono zbog čega ste i krenuli u Laponiju. Započinjemo posjetom farmi haskija i kraćom vožnjom saonicama (1 km, cca. 5-7 minuta) koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče 4 do 5 pasa, prava čarolija života na sjeveru. Arktička avantura se nastavlja posjetom farmi sobova, gdje će vam biti predstavljen način života i uzgoj ovih plemenitih životinja. Za kraj ćete i napraviti krug sobovskom zapregom (cca 800 m) i dobiti sobovsku vozačku dozvolu. Napomena – izlet je moguć i u obrnutom redoslijedu, zavisno od trenutne situacije! Povratak do hotela. Nakon kraćeg odmora poslijepodne predlažemo odlazak do zabavnog parka Djeda Mraza (doplata). Provedite nekoliko sati uz brojne atrakcije i radionice, prošećite arktičkim podzemljem, pomognite vilenjacima u izradi poklona, pogledajte njihovu predstavu, obiđite ledenu galeriju, provezite se magičnim vlakom, i još puno puno toga… Predvečer povratak u hotel i večera (doplata). Za one koji nisu iskusili vožnju motornim saonicama prvi dan, kao i one kojima se to toliko svidjelo da bi to rado ponovili mogućnost večernje vožnje (doplata). Možda Vam se Polarna svijetlost ponovno osmjehne i obasja Vam pute… Noćenje u hotelu.

3. DAN: ROVANIEMI – ZAGREB
(fakultativni izlet ZOOLOŠKI VRT RANUA, MUZEJ ARKTIKUM)
doručak, let

Nakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji do transfera za zračnu luku u prethodno dogovoreno vrijeme. Predlažemo da nastavite svoju polarnu avanturu i iskoristite vrijeme za posjet jedinstvenom Zoološkom vrtu Ranua (doplata). Udaljen sat vremena vožnje od Rovaniemia, taj najsjeverniji zoološki park na svijetu pruža Vam mogućnost da doživite kako izgleda prava arktička divljina, jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostale životinje toga područja. Po povratku u Rovaniemi iskoristite vrijeme do transfera da posjetite Arktikum (doplata za ulaznicu). Muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika vodi svoje goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim krajevima, upoznaje s kulturom i vjerovanjima, ne samo finske Laponije, već i svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se odvijaju na tom dijelu zemljine kugle te dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog i auroru borealis. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom za Zagreb.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.099 € / 8.280,42KN

Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Rovaniemi – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage do 13 kg po osobi i jedan komad ručne prtljage do 5 kg po osobi
 • transfere na destinaciji prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*
 • odlazak do sela Djeda Mraza (bez ulaznica za dodatne atrakcije)
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

 

POPUSTI ZA DJECU DO 12 GODINA

 • na pomoćnom ležaju 20% na cijenu aranžmana
 • na osnovnom ležaju (uz minimalno jednu odraslu osobu u sobi): 10% na cijenu aranžmana

Djeca do dvije godine spavaju u zajedničkom ležaju s roditeljima uz. Dječji krevetić dostupan je na upit i samo uz prethodnu potvrdu.

Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit.

Doplate

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE

(cijena po osobi za minimalno 15 prijavljenih po atrakciji, plaćanje ISKLJUČIVO prilikom prijave na aranžman. Ne možemo garantirati mogućnost doplate na licu mjesta):

 

 • IZLET AURORA BOREALIS: odrasli 80 € (602,76 kn), djeca 4 do 14 god. 60 € (452,07 kn) – u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack. Napominjemo da je izlet organiziran u kasnovečernjim satima i ne preporučuje se maloj djeci zbog umora i moguće niske temperature. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti pa navedeno ne može biti razlog odustajanja. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.
 • POLUPANSION (2 večere u hotelu): odrasli 85 € (640,43 kn), djeca od 4 do 14 god 45 € (339,05 kn)
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (u paru, 2 vozača dijele 1 saonice): odrasli 110 € (828,80 kn), – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; min. prijava dvije osobe! Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (1 vozač, 1 saonice): odrasli 170 € (1.280,87 kn) – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (djeca od 4 do 14 god.): 85 € (640,43 kn) – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Ne preporučujemo za mlađe od 4 god.!
 • ARKTIČKA AVANTURA (svakako preporučamo): odrasli 220 € (1.657,59 kn), djeca od 4 do 14 god 200 € (1.506,90 kn)
 • Izlet u Santa Park* (zabavni park Djeda Mraza) s uključenom ulaznicom i prijevozom: odrasli 100 € (753,45 kn), djeca od 4 do 14 god. 90 € (678,11 kn)
 • VEČERNJA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (u paru, 2 vozača dijele doživljaj): odrasli 120 € (904,14 kn), – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; min. prijava dvije osobe) Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VEČERNJA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (1 vozač): odrasli 190 € (1.431,55 kn) – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VEČERNA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (djeca od 4 do 14 god.): 90 € (678,11 kn) – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak. Ne preporučujemo za mlađe od 4 god.!
 • izlet u ZOOLOŠKI VRT RANUA s ulaznicom i prijevozom: odrasli 100 € (753,45 kn), djeca od 4 do 14 god. 90 € (678,11 kn)

U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i sobovskom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

 

Moguće doplate na licu mjesta:

 • ulaznica za Arktikum 15 € odrasli, djeca 7-15 godina 5 €; obiteljska ulaznica 35 € (dvoje odraslih + dvoje djece 7-15 godina + djeca ispod 7 godina starosti)

VAŽNO: Izleti se plaćaju prilikom rezervacije jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i sobovskom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

 

ROVANIEMI – dodatni opis fakultativnog sadržaja

 

*Zabavni park Djeda Mraza udaljen je 8 kilometara od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izradjuju igračke za Božić. Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i djeluje i Baka Mraz.

U sklopu Sela Djeda Mraza dostupne su sljedeće aktivnosti:

 • Ured Djeda Mraza – Djed Mraz vas svakodnevno čeka u svom uredu kako biste mu šapnuli želju u uho!
 • Glavni poštanski ured Djeda Mraza – ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Mraza, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Mraza. Pismo će stići na vijeme, pred Božić. Djedova adresa: Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle
 • Božićna izložba – u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.
 • Santa Park – niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrađuju Božićni pokloni
 • Suvenirnica – rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.
 • Husky Park – vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.
 • Snowmobile Park – safari motornim saonicama i posebni programi za djecu
 • Reindeer Sleigh ride – vožnja saonicama sa sobovima
 • Farma sobova – nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

 

Aurora borealis, odnosno “sjeverna zora”, prirodna je pojava koju najbolje možemo vidjeti u vedrim i tamnim jesenskim i zimskim noćima blizu obaju polova Zemlje, a koja se na žalost ne može sa sigurnošću unaprijed predvidjeti. Pojava plavo-zelene svjetlosti, koja poigrava prema nebu, naprosto je nepojmljiva i predstavlja upravo poseban doživljaj. Iako izgleda vrlo elegantno i smireno u mirnim i vedrim noćima, “sjeverna zora”  je pojava koja nastaje zbog milijuna eksplozija magnetne energije.

 

Predviđeni hoteli:

HOTEL SCANDIC POHJANHOVI, 4* ili sličan

HOTEL SCANDIC POLAR, 3* ili sličan

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42