Zeleni vir i Vražji prolaz | jedan dan

ZELENI VIR – VRAŽJI PROLAZ  

jednodnevni izlet  s elementima planinarenja 

izlet nije pogodan za djecu i slabije pokretljive osobe

Težina staze (1-5) =  3,5

Datum polaska: 21.09.2021.//

02.10.2021.

 

Cijena izleta po osobi od 190 kn

 

Polazak autobusa  ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u  7;00 sati.  (Mogućnost polaska Gajnice u 6:15, Oranice 6:25 ,Prečko 6:30, Karlovac 7:05)  Upoznavanje s pratiteljem putovanja i dinamikom izleta. Ugodna vožnja do SKRADA.  Predviđeni dolazak u Skrad oko 9:30. Dalje izlet nastavljamo pješice.  U pratnji lokalnog vodiča šetnja do ZELENOG VIRA. To je krška pećina koja je zajedno s izvorištem potoka Curka, značajna prirodna pojava. U pećini se nalazi malo jezerce zelene boje po kojem je to područje dobilo ime. U blizini se nalazi betonska brana, sagrađena 1922.g. radi opskrbe hidroelektrane vodom. Slijedi VRAŽJI PROLAZ, uski prosjek (kanjon) među stotinjak metara visokim stijenama kojim se prolazi preko galerija i mostića usječenih u živu stijenu ispod koje se pjeni slikoviti potok Jasle. Slobodno vrijeme.

Predviđeni povratak u poslijepodnevnim satima uz usputna stajanja po potrebi.

Predviđeni dolazak u Zagreb oko 20 sati.

NAPOMENA ZA IZLET

izlet je planinarskog tipa, a putevi su djelomično strmi i skliski. Svakako je potrebna adekvatna obuća: planinarske cipele ili čvrsta sportska obuća koje drži nogu (nikako tanke ili platnene tenisice, sandale, japanke ili otvorena obuća). Ponijeti kabanicu ili neku drugu zaštitu od kiše), dovoljne količine pitke vode i hranu. Postoji Planinarski dom koji nudi hranu i piće, ali zbog COVID uvjeta ne radi punim kapacitetom pa savjetujemo da svakako nešto ponesete sa sobom.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • stučnog pratitelja putovanja
  • ulaznicu za Zeleni Vir i Vražji prolaz
  • organizaciju i izvedbu programa
  • pripremu i realizaciju izleta

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • putno/ zdrastveno osiguranje
  • individualnu potrošnju
  • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

 

Polazak:

6,15 – Gajnice – kod opčine

6,25 – autobusna stanice Oranice / Vrapče

6,30 – Prečko (Antunović) – stanica Slavenskog (ispred Shopping centara)

7,00 – Zagrebački velesajam Južni ulaz (glavni ulaz)

7:35 – Karlovac – benzinska Petrol kod naplatnih kućica

Za svaki drugi polazak osim Velesajma potrebna najava prilikom rezervacije

 

Cijena od 190 kn je na bazi minimalno 45 plativih putnika  – u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja

Obavezna nadoplata za manji broj putnika prema konačnom broju putnika:

36- 45 putnika   + 10 kn , cijena aranžmana po osobi 200 kn

30-35 putnika    + 20 kn , cijena aranžmana po osobi 210 kn

21 – 30 putnika  + 30 kn, cijena aranžmana po osobi 220 kn

12 – 18 putnika   + 65 kn, cijena aranžmana po osobi 226 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.

Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku.

 

 

 

 

 

 

Vrijede  Opći uvjeti putovanja

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemije COVID – 19

Obavezno ponijeti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke.

VAŽNO:
U slučaju donošenja mjera od strane Stožera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske (unutar 14 dana do dana putovanja)
– da za putovanje u određenu zemlju uvedu mjere obveznog testiranja na Covid-19 ili karantene za državljane Republike Hrvatske
– obveznu samoizolaciju/karantenu prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

 

 

OSTALE VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat dijela sredstava od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju pandemie), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42