Roč , Hum i Motovun – jednodnevni izlet

Znate li da je Hum najmanji grad na svijetu, a da podno Motovuna šume kriju čarobne  tartufe.

Istražite ovaj dio Istre s nama

 

Datum putovanja:

10.04.//15.05.//29.05.//22.06.// 17.07.//18.09.//16.10.2021.

 

Polazak  u 6:30 ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam ( Ulaz JUG) te u 7:05 iz Karlovca (Petrol ).

Ugodna vožnja u smjeru Karlovca te dalje u pravcu Rijeke i tunela Učka uz kraću pauzu zbog odmora od putovanja. Nastavak vožnje do malog mjesta Roč, kraći razgled mjesta te uz Aleju Glagoljaša i 11 kamenih skulptura put nas vodi u najmanji grad na svijetu Hum. Hum je dug oko stotinu metara , a širok oko tridesetak metara s dvije gradske ulice i sačuvanim svim institucijama unutar zidina. U Humu živi oko 30 stanovnika, koji goste dočekuju s veseljem. Ovdje treba napraviti pauzu i sjest u konobu te predahnuti uz poznatu ljekovitu “bisku” rakiju od imele i jednostavno uživati u trenutku. Nastavljamo dalje Istrom do Motovuna. Motovun je možda i jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Ovdje kao da je vrijeme stalo u nekom boljem i ljepšem trenutku kada su svi bili opušteniji. Razgled započinje ulaskom kroz gradska vrata s kulom – renesansna gradska palača – gradska loža – župna crkva sv.Stjepana… Prošećite zidinama, zavirite u suvenirnice i obrničke radnje, naručite čašu dobrog vina i uživajte u pogledu na ljepote Istre.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Planirani dolazak u večernjim satima između 20:30 – 21:00 sat.

Cijena po osobi:  189,00 kn

Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 45 putnika

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • razgledavanje prema programu
 • turističkog pratitelja
 • dezinfekcijska sredstva  u autobusu
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije, izvedbe,prodaje aranžmana i poreze

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, osobnu potrošnju, policu osiguranja od otkaza putovanja, karta za gradski prijevoz od parkirališta do ulaska u grad Motovun

Doplata: ulaznica za Motovunske zidine  25,00 kn po osobi ( vrijedi za grupe iznad 20 osoba)

 

U slučaju manjeg broja putnika agencija ima pravo na promjenu cijene ili otkazivanje putovanja

 

Vrijede  Opći uvjeti putovanja

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemie COVID – 19

Obavezno ponijeti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke.

Ako je moguće, preporuka je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja. 

Prihvatljiva pokrivala za lice:
 • dvoslojne pamučne maske za lice
 • medicinske (kirurške) maske za lice
 • filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95)
 • Zbog vaše i naše zaštite prilikom svakog ulaska u autobus obavezna je dezinfekcija ruku. Sredstva za dezinfekciju osigurava agencija te će ista biti dostupna na ulasku u autobus
 • Zbog kraćih relacija koje traju svega do dva i pol sata do prvog odredišta, autobus će maksimalno  izbjegavati  stajanja na usputnim stajalištima zbog okrijepe, kako bi se maksimalno spriječile mogućnosti prenošenja zaraze.
 • u autobusu je zabranjena konzumacija jela i pića u svrhu sprečavanja mogućnosti širenja virusaVAŽNO:
  U slučaju donošenja mjera od strane Stožera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske (unutar 14 dana do dana putovanja)
  – da za putovanje u određenu zemlju uvedu mjere obveznog testiranja na Covid-19 ili karantene za državljane Republike Hrvatske
  – obveznu samoizolaciju/karantenu prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
  – obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
  – zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju
  – bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
  Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat dijela sredstava od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju pandemie), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42