TRST – IZLOŽBA FRIDA KAHLO I MIRAMARE

TRST – IZLOŽBA FRIDA KAHLO –  I MIRAMARE

FRIDA KAHLO –  UNUTARNJI KAOS

 

Datum polaska:  22.06.2022. / 16.07.2022.

 

Polazak  srijeda  22.06.2022..g. u  06:00 ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam

Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru Trsta, uz usputna zaustavljanja i pauzu za kavu.

Dolazak do dvorca koji se nalazi samo nekoliko kilometara od centra Trsta, dvorca MIRAMARE (Castello di Miramare) izgrađenog 1860. godine za nadvojvodu Maksimilijana na obali Jadranskog mora (doplata za ulaznicu ). Šetnja prekrasnim vrtovima uz pogled na more.

Potom slijedi odlazak u TRST, grad i luku u Tršćanskome zaljevu na obali Jadranskoga mora, nekadašnjeg simbola za shopping i legendarnog Ponterossa. Po dolasku, otići ćemo na izložbu Fride Kahlo (uz doplatu), koja će Vam prezentirati život i stvaralaštvo ove poznate i jedinstvene meksičke umjetnice.

Frida Kahlo predstavlja simbol meksičke umjetničke i kulturne avangarde s genijalnom osjetljivošću, transgresivnom snagom i dubokim mislima jedne od najomiljenijih i najslavnijih ženskih ikona dvadesetog stoljeća. Frida je ona izvanredna umjetnica koja je unatoč mučnom životu, između avantura, strasti i tuge, ostavila svijetu neviđeno umjetničko nasljeđe, dok je njezin voljeni Diego Rivera bio jedan od glavnih inspiratora muralističke umjetnosti. (iz opisa izložbe)

 Istraživanjem mjesta koja su u njezinu životu bila od posebnog značaja (kuća, atelje, vrt u Plavoj kući – Casa Azul) razvija se priča o jedinstvenoj umjetnici.

Slobodno vrijeme za samostalni razgled izložbe. Odlazak do grada, gdje slijedi šetnja uz obilazak najznačajnijih znamenitosti: Trg ujedinjenja Italije (Piazza Unità d’Italia) izgrađen tijekom Habsburške Monarhije – Piazza Della Borsa – Gradska vijećnica – fontana 4 kontinenta – kazalište Giuseppea Verdija – ostaci rimskog Amfiteatra – Crkva Sv. Spiridona – Kanal Grande – Spomnik Jamesu Joyceu – crkva Sant’Antonio Nuovo. Slobodno poslijepodne za obilazak trgovina i uživanje u nekadašnjoj omiljenoj shopping destinaciji, a kada odlučite predahnuti, sjednite na kavu i probajte espresso ILLY. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Hrvatsku. Ugodna vožnja Italijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

CIJENA IZLETA: 290,00 KN

Minimalan broj putnika: 45/ maksimalan broj putnika: 55

CIJENA UKLJUČUJE:

 • 1 dan autobusom
 • prijevoz visokopodnim autobusom , troškove cestarina i parkiranja, osiguranje od nezgode u autobusu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove pripreme i organizacije putovanja, sve pripadne poreze
 • osiguranje od odgovornosti

 

DOPLATA (obavezna doplata u agenciji, minimalno 25 prijavljenih putnika):
– ulaznica za izložbu : 80 kuna – posebna grupna cijena samo po najavi

 

 • ulaznica za izložbu F.Kahlo – individualna 14,00 Eur
 • Muzej i posjet  dvorcu Miramare – 10 Eur

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
Minimalan broj putnika prema navedenim cijenama: 45 osoba
U slučaju manjeg broja putnika od Minimalan broj putnika, Agencija ima pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika  ili na otkaz putovanja.
Nadoplata po osobi na bazi minimum:
40- 44 plativih aranžmana:   15 kn
35 -39 plativih aranžmana:    35 kn
30- 34 plativih aranžmana:    45 kn
25 -29 plativih aranžmana      85 kn
20 -24 plativih aranžmana     150 kn
Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.
Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do  dva dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku.
Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42