Cres i Plava grota – jednodnevni izlet

Zaplovite Kvarnerskim zaljevom do otoka Cresa i zavirite u Plavu grotu špilju smještenu u uvali Žanje na Cresu

AUTOBUS + BROD + RUČAK

Datum polaska: 26.06.2022.//23.07.2022.//13.08.2022.

Cijena po osobi: 389 kn

Polazak autobusa ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam ( Ulaz JUG) u 4,30. Mogućnost polaska iz Karlovca s benzinske postaje Petrol u 5:00 sati. Nastavak vožnje autocestom u pravcu Rijeke i Opatije uz usputno kraće zaustavljanje zbog odmora. Nastavljamo prema Rapcu, dolaskom do luke kraća pauza za kavu do ukrcaja na turistički brod. Isplovljavanje iz luke u Rapcu  u 8,30 te plovimo Kvarnerskim zaljevom u pravcu otoka Cresa pored Lubenica ispod koje se nalazi  plaža sv. Ivana, uvrštena u 10 najljepših plaža Jadrana. Nastavljamo do uvale Žanje gdje se nalazi Plava grota. Špilja ima dva ulaza, veći ulaz je malo udaljeniji od plaže, ali u njega se ulazi plivajući, a drugi ulaz koji je uski, nalazi se na dubini od nekoliko metara i u njega se može ući isključivo ronjenjem. Sunčeva svjetlost koja dopire kroz pukotine u stijenama odbija se od vode i stvara plavičaste nijanse koje se lome u samoj špilji. Do same špilje od broda koji se sidri u uvali, morskim putem (plivajući) odvesti će nas vodič te isto tako vratiti. Pauza za uživanje u špilji je 45 minuta. Nastavljamo plovidbu prema gradu Cresu. Šetnja Cresom uz pratitelja putovanja te slobodno vrijeme da samostalno istražite: ostatke gradskih zidina, staru gradsku ložu iz XV. stoljeća sa stupom sramote, Venecijansku kulu… ili jednostavno prošećite ulicama i osjetite ritam grada. Zadržavanje u Cresu oko sat vremena. Povratak na brod i nastavljamo plovidbu uz ručak i okrjepu u smjeru uvale za kupanje. Nakon ručka sidrimo se u uvali koja je sigurna i pristupačna za kupače te slijedi slobodno vrijeme za uživanje u moru i suncu do polaska broda natrag prema Rapcu. Dolazak u Rabac predviđen oko 16,30 – 17,00 sati.  Iskrcavanje s broda, kraće slobodno vrijeme u Rapcu za popiti kavu ili još jedno kupanje. Predviđeno vrijeme povratka u 18,15. Putovanje nastavljamo autobusom u pravcu Karlovca i Zagreba. Predviđeni dolazak u večernjim satima.

Cijena po osobi: 389 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom do mjesta Rabac
 • plovidbu brodom na relaciji Rabac do otoka Cresa i natrag
 • ručak na brodu (riba, meso ili vegeterianski menu) uz piće (vino, pivo ili sok)
 • organizirano kupanje i ulaz (plivajući) u Plavu špilju
 • pratitelja putovanja
 • šetnju gradom Cresom uz pratitelja putovanja
 • troškove organizacije te provedbe izleta i porez

Cijena ne uključuje:

 • troškove osobne potrošnje
 • ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje
 • policu osiguranja od otkaza puta
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Napomena: 

na izlet ponijeti kupači kostim i ručnike – ulaz u Plavu grotu isključivo plivajući, za potpuni doživljaj predlažemo da ponesete maske i dihalice za ronjenje. 

Menu za ručak: ručak možete birati između mesa ili ribe spremljene na žaru ili vegetarijanskog menua, kruh, salata, pola litre vina ili piva ili sok. Izbor menia odabrati prilikom uplate aranžmana.

Minimalan broj putnika: 45

U slučaju manjeg broja putnika od 45 putnika, agencija ima pravo na promjenu cijene aranžmana ili na otkazivanje istog.

 

Nadoplata u slučaju manjeg boja putnika

40 – 44  osoba: + 10 kn po osobi

35 – 39  putnika:+  13 kn po osobi

Minimalno 30 putnika: + 15 kn po osobi

 

Vrijede  Opći uvjeti putovanja

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemie COVID – 19

 • vožnja u autobusu obavezna uz masku
 • Zbog vaše i naše zaštite prilikom svakog ulaska u autobus obavezna je dezinfekcija ruku. Sredstva za dezinfekciju osigurava agencija te će ista biti dostupna na ulasku u autobus
 • Zbog kraćih relacija koje traju svega do dva i pol sata do prvog odredišta, autobus će maksimalno  izbjegavati  stajanja na usputnim stajalištima zbog okrijepe, kako bi se maksimalno spriječile mogućnosti prenošenja zaraze.
 • u autobusu je zabranjena konzumacija jela i pića u svrhu sprečavanja mogućnosti širenja virusa
 • Obavezno ponijeti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke.

  VAŽNO:
  U slučaju donošenja mjera od strane Stožera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske (unutar 14 dana do dana putovanja)
  – da za putovanje u određenu zemlju uvedu mjere obveznog testiranja na Covid-19 ili karantene za državljane Republike Hrvatske
  – obveznu samoizolaciju/karantenu prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
  – obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
  – zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju
  – bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
  Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

  U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

OSTALE VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat dijela sredstava od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju pandemie), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajanja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

–  Ulazak u Plavu grotu je isključivo plivajući i ne preporuča se osobama koje imaju strah od zatvorenog prostora. Ulazak je na vlastitu odgovornost.

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42