Valencia – Nova godina 2022. u gradu zabave, kulture i gastronomije, 4 dana

 

4 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba

GARANTIRANI POLAZAK: 30.12.2021. – 02.01.2022.
Cjena po osobi od 4.780 kn – uključene zrakoplovne pristojbe

Smještaj u hotelu  Océanic Valencia by Meliá 4*

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska.

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske 
Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja, prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
– potvrdu o potpunoj cijepljenosti (14 dana nakon druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
– potvrdu o preboljenom  COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 6 mjeseci nakon testiranja ili
– negativni (antigenski ili PCR) test na COVID-19, ne stariji od 48 sati od planiranog ulaska u zemlju.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a .


Program
1. DAN
ZAGREB – VALENCIA
četvrtak, 30.12.2021.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Valenciju oko 8.00 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Valencia oko 10.30 sati. Potom slijedi vožnja do centra Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada čuvene paelle. “Terra Magica” – po mnogima najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. stoljeću stolovao opjevani nacionalni junak El Cid Campeador. Odlazak na panoramski razgled grada: vožnja pored vrtova i parkova Turia, prekrasne zelene oaze uređene u isušenom koritu rijeke. Nastavak do „Grada umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Vožnja do kraljevske marine s pogledom na obližnje plaže Las Arenas i La Maravillosa te promenadom Paseo Maritimo s mnogobrojnim restoranima. Odlazak do starog dijela grada, pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st., Plaça de l’Ajuntament – barokna gradska vijećnica iz 18. st. Slijedi smještaj u hotel (check-in od 15 sati). Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u odličnim restoranima gdje možete kušati različite vrste paelle, najpoznatija je “arroz a banda” te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “agua de Valencia” (svježi narančin sok i pjenušac). Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN
VALENCIA – fakultativni izlet XÁTIVA
petak, 31.12.2021.

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u obilazak Grada znanosti i umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Ili fakultativno predlažemo odlazak na poludnevni izlet u gradić Xátiva (doplata prilikom rezervacije). Xátiva, ljupko mjesto smješteno na brdu, bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Mnogo kasnije postala je poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia (talijanizirano ime obitelji čije je prezime bilo Borja). U Ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Gradić kojim dominira dvorac na vrhu doživio je svoju renesansu kasnije i ponovno je izgrađen. Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinicama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Poslijepodne povratak u Valenciju, a zatim priprema za najdužu noć u godini. Doček i slavlje na gradskim ulicama ili u nekom od lokalnih restorana. Fakultativno: Novogodišnja večera u hotelu (uz doplatu). Noćenje.

SRETNA NOVA 2022. GODINA!

3. DAN
VALENCIA
subota 1.1.2022.

Poslije kasnijeg doručka slobodan dan za vlastite programe i uživanje u gradu, dodatne posjete, kupovinu.. Predlažemo da iskoristite dan posjetom jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central, posjet inovativnom zoološkom vrtu Bioparc, zatim Ciudad de la Porcelana, gdje se proizvode dizajnerske umjetničke  porculanske figure svjetski čuvenih španjolskih marki Nao i Lladró ili dodatno istražiti arhitektonsko remek-djelo, kompleks Grada umjetnosti i znanosti. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada i prva asocijacija na grad. Noćenje.

4. DAN
VALENCIA – fakultativni izlet REQUENA – ZAGREB
nedjelja, 2.1.2022.

Doručak. Odjava iz hotelskih soba (prtljagu ćemo odložiti u za to namijenjenoj prostoriji). Slobodno vrijeme za osobne programe, dodatne posjete, kupovinu. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i salamama. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, s mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. S lokalnim vodičem ćemo prošetati kraj tornja iz 15.st., uz krasne gotičke fasade i kroz uske uličice nekoć židovske četvrti. U poslijepodnevnim satima transfer od hotela do zračne luke. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Zagreb oko 18.30 sati. Predviđeno vrijeme dolaska u Zagreb oko 21.00 sat.

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Valencia– Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 990 kn)
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelu Océanic Valencia by Meliá 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 • poludnevni razgled grada po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

 

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • Poludnevni izlet Requena i vinska proba (uključen lokalni vodič, posjet vinariji s degustacijom): 490 kn
 • Poludnevni izlet Xátiva (uključen lokalni vodič i ulaznice u dvorce i vlakić): 470 kn
 • Kombinirana ulaznica za Grad umjetnosti i znanosti (3 atrakcije: Hemisferic, Oceanografic i Muzej znanosti za 1,2 ili 3 dana): 200 kn (min. 20 osoba)
 • Novogodišnja večera u hotelu: 850 kn

 

Informativne individualne cijene ulaznica:

GRAD UMJETNOSTI I ZNANOSTI (Ciutat de les Arts i les Ciències)

Hemisfèric: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca 4 do 12 godina)

Museu de les Ciències: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca 4 do 12 godina)

Oceanogràfic: 31,30 EUR (odrasli); 23,30 EUR (djeca 4 do 12 godina)

 

BIOPARC VALENCIA

– Odrasli 23,80 EUR

– Djeca (od 4 do 12 godina) 18,00 EUR

– Djeca mlađa od 4 godine: GRATIS

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Valencia– Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 990 kn)
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelu Océanic Valencia by Meliá 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 • poludnevni razgled grada po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • putno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice za vozača te troškove osobnih narudžbi

Fakultativni izleti

Fakultativni sadržaji:

 • Poludnevni izlet Requena i vinska proba (uključen lokalni vodič, posjet vinariji s degustacijom): 490 kn
 • Poludnevni izlet Xátiva (uključen lokalni vodič i ulaznice u dvorce i vlakić): 470 kn
 • Kombinirana ulaznica za Grad umjetnosti i znanosti (3 atrakcije: Hemisferic, Oceanografic i Muzej znanosti za 1,2 ili 3 dana): 200 kn (min. 20 osoba)
 • Novogodišnja večera u hotelu: 850 kn
Informativne cijene ulaznica:
 • Hemisfèric: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca 4 do 12 godina)
  Museu de les Ciències: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca 4 do 12 godina)
  Oceanogràfic: 31,30 EUR (odrasli); 23,30 EUR (djeca 4 do 12 godina)
  – Odrasli  23,80 EUR
  – Djeca (od 4 do 12 godina) 18,00 EUR
  – Djeca mlađa od 4 godine: GRATIS

Napomene i korisne informacije

NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

KORISNE INFORMACIJE:

VALENCIA

Katedrala sa zvonikom El Miguelete

Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji. Baš zato prvi dan započinjemo upravo njome. Katedrala je izgrađena preko muslimanske džamije, koja je izgrađena preko vizigotske bazilike, koja je pak bila izgrađena preko ostataka rimskog hrana – toliko povijesti na jednom mjestu sadrži malo koja građevina. Nemojte zaboraviti na najveću atrakciju u katedrali! S njenog zvonika, popularno znanog kao „El Miguelete“ pruža se zapanjujući pogled na grad i Mediteran. Odande ćete uhvatiti prekrasne fotografije kojima se možete hvaliti na društvenim mrežama ili kasnije razviti predivne razglednice. Neka vas ne uplaši 207 stepenica koje vode do vrha, pogled vrijedi svakog koraka! Ako se nađete gore na puni sat, budite spremni na zvonjavu i smiješne reakcije iznenađenih posjetitelja. Radno vrijeme katedrale u zimsko vrijeme je od ponedjeljka do petka 10:00 – 17:30, a nedjeljom i praznicima zatvorena je za posjetitelje od 14:00 do 17:00.

 

La Lonja de la Seda (Loža svile)

Loža se nalazi u samom centru Valencije, ispred glavne tržnice i Crkve svetog Ivana. Proteže se preko 1990 četvornih metara, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Vjerojatno je najbolji primjer građanske gotičke građevine u Španjolskoj i podsjetnik na srednji vijek u kojem je Valencija bila veliki trgovački centar. Čim uđete u ovu monumentalnu građevinu visoku vrtoglavih 17 metara, podignite pogled i usmjerite ga u čarobno-zamršenu dekoraciju njenog svoda.Za puni događaj preporučamo kupnju audio-vodiča preko kojeg ćete saznati sve zanimljive detalje o nastanku i stilu ove zapanjujuće povijesne zgrade.

 

Iglesia de los Santos Juanes (Crkva Los Santos Juanes)

Ova prekrasna crkva iz 13. stoljeća sagrađena je preko drevne džamije, „preživjela“ je nekoliko požara, a obnovljena je u baroknom stilu. Unutrašnjost joj je ukrašena brojnim freskama i prekrasno dekoriranim kapelicama, a njena upečatljiva fasada je prizor koji jednostavno ne smijete propustiti ako se nalazite u Valenciji. Ovaj dragulj je zasigurno nešto čega ćete se prisjećati s divljenjem.

 

Torres de Serranos 

Tornjevi koji su nekoć bili jedan od 12 ulaza u grad jednostavno se moraju naći na našem popisu atrakcija jer datiraju još iz 14. stoljeća. Jedan su od najočuvanijih spomenika u Valenciji i još uvijek se smatraju glavnim ulazom u grad. Ako se popnete na tornjeve, doživjet ćete još jedan predivan prizor – još jedan pogled na veličanstvenu Valenciju.

 

Bioparc Valencia (Valencijski zoološki vrt)

Zoološki vrt u Valenciji jedan je od najboljih zooloških vrtova u Europi, što ne čudi jer imitira prirodna staništa isključivo afričkih divljih životinja. Briga o životinjama je ovdje na zavidnoj razini, a osjećaj je sasvim prirodan. Gotovo kao da gledate životinje u njihovom stvarnom okruženju, ali i kao da ste dio tog okruženja jer su granice između posjetitelja i životinja gotovo neprimjetne. Preporučamo da svratite do Madagaskara i poigrate se s preslatkim lemurima. Zoološki vrt je u prosincu otvoren od 10:00 do 18:00 na sve dane, s izuzecima: 24.12. i 31.12. prosinca od 10:00 do 17:00 te 25.12. od 11:00 do 18:00.

 

Antiguo Cauce del Rio Turia (Korito rijeke Turije)

Kao što smo spomenuli, Valencija je grad s najvećim gradskim parkom u Europi. Smatra se „plućima“ Valencije, a proteže se od Bioparka (Zoološkog vrta) do Grada umjetnosti i znanosti. Nemojte se iznenaditi ako sretnete zaljubljene parove kako šeću, ljude kako trče i bicikliraju ili prijatelje kako se druže, zelenilu je teško odoljeti. Park se nalazi u isušenom koritu rijeke Turije, koja je preusmjerena na jug grada nakon velikih poplava u 1950-ima.

 

Parque Gulliver (Guliverov park)

Ovu šetnju zelenilom završite u najbajkovitijem dijelu Valencije. Obožavatelji Guliverovih putovanja, ali i oni koji jednostavno vole priče i atrakcije teško će odoljeti ovom dragulju. Možete se popeti na junaka Swiftovog romana i spuštati se brojnim toboganima. Probudite dijete u sebi za kraj ovog „zelenog“ dana. Ulaz je besplatan.

 

Ciutat de les Arts i les Ciències (Grad umjetnosti i znanosti)

Najpoznatiji kompleks javnih građevina, veoma kontroverznog dizajna koji je postao zaštitni znak suvremene Valencije. Na istočnom dijelu valencijanskog parka, naići ćete na dva mosta koje je dizajnirao poznati arhitekt Santiago Calatrava: Pont de l’Exposició (popularno „La Peineta“ — „češalj“) i l’Assut de l’Or (popularno „El Arpa“ — „harfa“). Mišljenja o ovim djelima su podijeljena. Mnogi su zadivljeni ovom arhitekturom, dok drugi nisu oduševljeni. Najbolje bi bilo da procijenite sami!

 

L’Hemisferic (Hemisfera)

U nastavku Grada umjetnosti i znanosti nalazi se poznato kino s velikom IMAX kupolom namijenjenom projekciji 3D dokumentaraca i serija o astronomiji. Pravi mali raj za znanstvenike i ljubitelje nebeskog svoda. No, čak i ako niste znanstvenici, naći ćete nešto impresivno ovdje. Calatravina zgrada okružena je vodom, a njena refleksija podsjeća na veliko oko. Ovaj prizor još je zanimljiviji i romantičniji noću, stoga preporučamo da, ako posjećujete Valenciju u paru, došećete ovdje i u večernjim satima.

 

Palau de les Arts Reina Sofia (Palača umjetnosti kraljice Sofije)

Palača umjetnosti je glavna valencijanska operna kuća. Ona je dom Valencijanskom orkestu što znači da u njoj možete uživati vrhunskim izvedbama ponajboljih španjolskih i svjetskih glazbenika. Opera ima izvanrednu akustiku po kojoj je poznata diljem svijeta. Ako se uistinu odlučite na koncert u opernoj kući, možete uštediti do 50% pri kupnju ulaznice ako istu kupite unutar jednog sata prije početka koncerta. No, ovo također znači da biste mogli ostati bez karata.

 

Oceanografic Valencia (Oceanografski muzej)

Još jedna najveća atrakcija Europe nalazi se u Valenciji – valencijanski akvarij. Najveći akvarij Europe. Oni koji još nisu posjetili ovakve građevine, mogli bi osjećati laganu nelagodu hodajući kroz tunele dok im iznad glave plivaju pravi pravcati morski psi i raže. Akvarij sadrži dijelove glavnih morskih ekosustava: mediteranski, antarktički, crvenomorski, arktički, tropski, i mnoge druge. A imaju i delfinarij. Da, dobro ste pročitali – delfinarij. Uživajte u izravnom susretu s većinom egzotičnih i nesvakidašnjih morskih vrsti i time okrunite svoje razgledavanje ovog velikog europskog grada.

 

 

ŠPANJOLSKA –  OPĆE INFORMACIJE

 • Zemljopisni položaj: Smještena je na jugozapadu Europe. Španjolska zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smješteni u Sredozemnom moru (Baleari) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Španjolska graniči na sjeveru s Francuskom i Andorom, s Portugalom na zapadnu te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
 • Površina: 505,988 km2
 • Broj stanovnika: 44.1 milijuna (god. 2005)
 • Državno uređenje: Parlamentarna Monarhija od 1978.
 • Glavni grad: Madrid, 5.5 milijuna stanovnika (god. 2005)
 • Klima: Istok i jug države – prosječne temperature: 13°C do 25°C Sjeverozapad – prosječne temperature: 8°C -20°C. Unutrašnjost –prosječne temperature: 3°C -23°C
 • Novac: Euro (€) = 100 centa. Novčanice za € 500, 200, 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za € 2, 1 i 50, 20, 10, 5, 2 i 1 cent.
 • Jezik: Španjolski (Kastiljski), katalonski (na sjeveroistoku), galicijski (na sjeverozapadu) i baskijski (na sjeveru).

006

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42