Požega i park prirode Papuk|1 dan

Požega i park prirode Papuk

težina staze ( od 1-5) : 2

 

Datum putovanja:  10.04.// 24.04.//22.05.//19.06.//17.07.//11.09.2021.

Cijena po osobi: 235 kn

Polazak autobusa  ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u 6:30 sati.  (mogućnost polaska Gajnice u 5:45, Oranice 5:55 ,Prečko 6:00 – obavezna najava prilikom prijave). Vožnja autobusom uz upoznavanje s voditeljem putovanja i programom puta u smjeru Požege. Kraće usputno stajanje za odmor od putovanja i okrjepu. Dolaskom u Požegu odlazimo na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg Sv. Trojstva, Kužni pil – spomenik kugi, Crkva Sv. Duha i franjevački samostan, zgrada Biskupije, Crkva sv. Lovre. Uz razgled  ćemo čuti mnoge interesantne priče i saznati neke od dogodovština poznatih stanovnika ovog grada. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za samostalnu šetnju ili posjet nekoj od znamenitosti. Krećemo dalje put Velike te dalje do Park šume Jankovca na Papuku. Dolaskom u Jankovac odlazimo na razgled Grofove poučne staze u pratnji vodiča – čuvara prirode. Grofova staza duga je  2,3 km i vodi oko jezera u kojem žive neke endemske vrste. Nakon gašenja staklane i odlaska majstora staklara i njihovih obitelji ostao je prazan proplanak čija je ljepota zapela za oko grofu Josipu pl. Jankoviću, koji  preusmjerava vodu iz izvora kao bi punila tri jezera koja je dao iskopati. Oko i u jezera sadi razno bilje koje donosi iz drugih dijelova svijeta i na posljetku ovdje gradi lovački dvorac. Prošećite i do 35 m visokog slapa Skakavac do kojeg vodi put kroz šumu s mostovima. Slobodno vrijeme iskoristite za istraživanje okoline ili ručak u planinarskom domu Jankovac ili jednostavno u uživanju u stoljetnoj šumi.

Predviđeni polazaka u poslijepodnevnim satima i dolazak u Zagreb u večernjim satima.

O IZLETU

kako je dio izleta boravak u prirodi svakako se preporučuje adekvatna obuća i odjeća. Čvrsta obuća i slojevita odjeća jer na Papuku temperatura u proljetnim i jesenskim mjesecima zna biti nekoliko stupnjeva niža od temperature u ravnici. Ponesite i zaštitu od kiše kao i dovoljne količine vode. U planinarskom domu Jankovac nudi se i jelo i piće, ali zbog trenutne situacije s COVID – 19 objekt može raditi smanjenim kapacitetom (molim popratiti mjere stožera). Grofova staza je ravna i mogu je savladati i mala djeca. Do slapa Skakavac vodi strmiji put kroz šumu koji na mjestima može biti sklizak od vode iz slapa pa treba biti oprezan

Cijena uključuje
• prijevoz autobusom prema programu putovanja
• licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
• ulaznicu u Park prirode Papuk
• stručno vodstvo u Parku prirode
• licenciranog vodiča za grad Požegu
• troškove organizacije izleta , jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • osobnu potrošnju
  • policu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza puta
  • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

 

 

PUTNO OSIGURANJE
Svim putnicima preporučujemo doplatu paketa putnog osiguranja

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemie COVID – 19

Obavezno ponijeti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke.

VAŽNO:
U slučaju donošenja mjera od strane Stožera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske (unutar 14 dana do dana putovanja)
– da za putovanje u određenu zemlju uvedu mjere obveznog testiranja na Covid-19 ili karantene za državljane Republike Hrvatske
– obveznu samoizolaciju/karantenu prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

 

 

OSTALE VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat dijela sredstava od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju pandemie), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42