Nova godina u Istanbulu – 5 dana

Nova godina u Istanbulu – 5 dana Nova godina u Istanbulu – 5 dana Nova godina u Istanbulu – 5 dana

Putovanje u Istanbul – Nova godina 2016.

Termin putovanja: 29.12.2015. – 02.01.2016.

 

5 dana/ 4 noći

 

Cijena po osobi:  od 2.990 kn

*Vrijednost više: 5 dana u hotelu 5*, besplatna izrada turske vize, putno zdravstveno osiguranje te popust za djecu do 1.000 kn

Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika. Zbog neprocijenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista. Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu.

Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postati će bez svake sumnje, Novi Istanbul! Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice. Biti će to doprinos  kandidaturi za Olimpijske igre 2020 te proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.

Mi Tursku poznamo bolje!

1. dan, utorak  ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod šaltera Pošte u 10.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 12.10h. Po dolasku u Istanbul u 15.15h obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja do Trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), pješačke zone gdje se nalaze brojne trgovine, restorani i barovi. Povratak u hotel, noćenje.

2. dan, srijeda  ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, jedinstvene sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Nakon pića dobrodošlice uživajte u Plesu derviša koji će Vam spektakularnim scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

3. dan, četvrtak ISTANBUL

Doručak. Odlazak do živopisne Egipatske tržnice začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, ručak u jednom od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Nakon ručka, odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr., ili mogućnost individualne posjete jednoj od povijesnih turskih kupelji uz tradicionalni tretman – praznik za dušu i tijelo! Navečer fakultativni doček Nove godine u jednom od lokalnih restorana ili hotelu. Noćenje

SRETNA NOVA GODINA!

4. dan, petak ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada – četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula uz panoramski razgled. Šetnja avenijom Bagdad, 6 km dugom ulicom, prepunom malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. U nastavku odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Ručak u jednom od lokalnih restorana nakon kojeg slijedi odlazak do metro stanice Üsküdar. Vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer mogućnost odlaska na Tursku večer u jedan od tradicionalnih restorana u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Noćenje.

5. dan, subota  ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka predlažemo odlazak do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h. Završetak programa.

Ultra first minute cijena po osobi do 31.10.2015. od 2.990 kn

First minute cijena po osobi do 15.11.2015. od 3.290 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi od 3.590  kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 950 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 31.10., odnosno 15.11.2015. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
 • smještaj u Istanbulu u hotelu Barcelo Eresin Topkapi 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • transfere i razglede prema programu;
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • putno zdravstveno osiguranje za osobe do 70. godine starosti;
 • ishođenje turske vize;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 950 kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od  990 kn
 • troškove turske vize 150 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, javni  gradski  prijevoz)
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

Popusti:

 • dijete 3-6,99 godina na trećem ležaju: 1.000 kn
 • dijete 7-10,99 godina na trećem ležaju:  800 kn
 • dijete 11 godina na trećem ležaju: 400 kn
 • odrasla osoba na trećem ležaju: 200 kn

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn
 • Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 170 kn- u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (čaj, turska kava, sok, voda)
 • Poludnevni izlet krstarenje Bosporom: 330 kn- uključena povratna karta/žetoni za javni gradski prijevoz do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u autentičnom lokalnom restoranu (predjelo, glavno jelo i desert/voće), uz pratnju našeg vodiča
 • Posjet turskoj kupelji/hamamu (ovisno o raspoloživosti, cijena podložna promjeni):Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı – tradicionalni tretman Pir-i Pak u trajanju od 35 min.: 660 kn Uključeno u cijenu:tradicionalni piling,  opuštajući ritual pranja pjenom/sapunicom te masaža glave i vrata, domaća prirodna hladna pića – šerbet u relax zoni, torbica sa šamponom, regeneratorom, losionom za tijelo, rukavicom za pranje, sapunom s maslinovim uljem i papučama.
 • Cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn-  uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak i karta za metro.
 • Novogodišnja večera u jednom od lokalnih restorana ili hotelu (ovisno o broju prijavljenih): 590 kn-       uključeno: večera, neograničena konzumacija lokalnih pića u vremenu 21:00-23:30h, živa muzika i Turski show
 • Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 370 kn- uključeno: povratni transfer, večera, 2 pića, show

Red letenja:

TK 1054 ZAG   IST     12:10 15:15
TK 1055 IST    ZAG    18:10 19:20

Važno:

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Besttravel putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz rujna 2015. i mogu biti podložne promjeni.

Minimalni broj prijavljenih putnika 20

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  004

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42