Nova godina Kopenhagen 4 dana avionom

Nova godina Kopenhagen 4 dana avionom Nova godina Kopenhagen 4 dana avionom Nova godina Kopenhagen 4 dana avionom

KOPENHAGEN Nova godina 2024. 

 

Datum putovanja: 29.12.2023. – 1.1.2024. – Garantirani polazak!

 

 

Predviđeni hotel: Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade  -moderan hotel u centru grada

 

 

Fakultativni izleti:

  • izlet vlakom u Helsingor i dvorac Kronborg
  • izlet vlakom u Malmo (Švedska)

 

Program putovanja:

 

1. dan, 29.12.: ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:35 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Nakon graničnih formalnosti slijedi panoramski razgled grada autobusom: Amelienborg – zimska rezidencija danske kraljevske obitelji, crkva sv. Frederika – prekrasna crkva potpuno obložena mramorom s  najvećom kupolom u Skandinaviji, Kastellet – jedna od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene, Nyboder ulica s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, dvorac Rosenborg s vrtovima – nekadašnja ljetna kraljevska rezidencija, a danas muzej u kojem se čuvaju kraljevski dragulji, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H. K. Andersen. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada pješice s pratiteljem putovanja: zabavni park Tivoli, glavni trg Rådhuspladsen s Gradskom vijećnicom, Stroget – poznata pješačka ulica s trgovinama, trgovi Gammeltorv i Nytorv, fontana s rodama na trgu Amagertorv, palača Christiansborg – sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, Stara burza. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

 

2. dan, 30.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

 

3. dan, 31.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programa. Doček Nove godine na trgovima i ulicama grada. Noćenje.

 

4. dan, 1.1.: KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:35 sati.

 

  • Direktan let zrakoplovom iz Zagreba
  • Mogućnost vezanih letova iz Splita i Dubrovnika

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjena kapaciteta.

 

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

 

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
29.12.2023.-1.1.2024. €670 (5.048,12 kn) €695 (5.236,48 kn) €165 (1.243,19 kn)

 

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od €65 (489,74 kn) – na upit, ovisno o raspoloživosti.,

 

Popust za pomoćni ležaj u sobi:
•    dijete do 12 godina 10 % popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
•    odrasla osoba na pomoćnom dodatnom ležaju bez popusta (ležaj manjih dimenzija)

 

Napomena: sve dvokrevetne sobe imaju bračni ležaj 200 x 160 cm, nema mogućnosti razdvojenih ležajeva.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u hotel u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, panoramski razgled grada autobusom, sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje.

 

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop   ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

 

Doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od €65 (489,74 kn) – na upit, ovisno o raspoloživosti.

 

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
•    izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€

 

Granične formalnosti za ulazak u Dansku

  • Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku i Švedsku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

 

 

Što posjetiti u Kopenhagenu?

 

NYHAVN doživite posebnu atmosferu jednog od najpoznatijeg simbola Kopenhagena, luku koja svojim šarenim i slikovitim kućicama i brodicama privlači brojne turiste i lokalne koji uživaju u živahnoj atmosferi mnogih kafića i restorana.

 

MALA SIRENA– uz Nyhavn mala sirena brončana skulptura smještana na obali, najpoznatiji je simbol Kopenhagena. Mala sirena inspirirana je svjetski poznatom bajkom Hansa Christiana Andersena o sireni koja je svakog dana na obali čekala mladog princa

 

CHRISTIANSBORG PALAČA– Christianborg palača nekada je bio dom kraljevskoj obitelji, a danas je sjedište Danskog parlamenta, Vrhovnog suda i državnog ministarstva.

 

AMALIENBORG PALAČA– palača smještena u srcu Kopenhagena, sastoji se od 4 zasebne palače, a također je i dom kraljevske obitelji. Svakog dana u 12 sati ispred palače možete doživjeti počasnu smjenu straže.

 

TIVOLI PARK Tivoli park je najpoznatiji park u Kopenhagenu, čak je sam Walt Disney ovdje pronašao inspiraciju za svoj Disney World. Tivoli je park namijenjen svim uzrastima, čak i ako ne volite zabavne parkove i niste avanturističkog duha, Tivoli je prekrasno mjesto za prošetati se, park je svake godine u skladu s blagdanima tematski ukrašen. U sklopu Tivolia, nalazi se i Tivoli Food Hall gdje možete probati razne specijalitete danske kuhinje ali i ostalih dijelova svijeta.

 

CHRISTIANIA nešto drugačija, ali svakako nimalo manje važna turistička atrakcija je Christiania, danski slobodni grad, nezaboravno iskustvo za svakoga tko želi upoznati i drugu stranu Kopenhagena.

ID 001

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  001

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42