Nova godina u Veneciji, 2 dana – GARANTIRANO

 

Venecija i otoci lagune u Novogodišnjoj noći

Datum putovanja: 31.12.2019.-.01.01.2020.

Cijena putovanja: od 640 kn

Hotel BASE 4*

Polazak iz Zagreba

Mogućnost ukrcaja: Karlovac i Rijeka

Datum putovanja: 31.12.2019. – 01.01.2020. 

Garantirani polazak!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – HOTEL  31.12.2019.
Polazak autobusom sa parkirališta Gradskog poglavarstva u 6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 6,30 sati)  i pored Rijeke do odmorišta Vrata Jadrana (polazak s Vrata Jadrana u 8,15).

Kraća pauza te nastavak puta dalje kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja zbog odmora. Nastavak vožnje  do hotela u okolici Venecije. Predviđeni dolazak u hotel je oko 13 sati. Smještaj u sobe i kraći odmor za osvježenje od puta. Odlazak grupe do željezničke stanice te dalje vlakom do Venecije. Od stanice St. Lucija krećemo u pješački razgled Venecije uz pratitelja putovanja: most Rialto,  Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze, Duždeva palaća, most uzdisaja. Proći ćemo preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova.  Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama. Kretanje po Veneciji nije komplicirano jer na svim zgradama postoje table koje vas vode u pravom smjeru ili Per Rialto ili Per San Marco, što vam pokazuje smjer u kojem se trebate kretati. Slobodno vrijeme za vlastite programe i doček nam Nove 2020.

Predlažemo da sjednete  i popijete Aperol spritz ili da plovite gondolom. Vožnja gondolom na ispraćaju godine zasigurno je posebno iskustvo. Cijena gondole nije jeftina (80 eura), ali gondola prima 8 osoba pa složite ekipu i podijelite trošak.

Program Novogodišnje noći u organizaciji je gradskih vlasti. Ono što će vas se sigurno dojmiti je vatromet u ponoć. Sastanak s vodičem u dogovoreno vrijeme i povratak brodom i autobusom u hotel.

SRETNA NOVA GODINA!!!!

 

2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ KARLOVAC / ZAGREB   01.01.2020.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Odlazimo autobusom do Punte Sabioni te dalje vaporettom na otoke lagune.

Prvo ćemo posjetiti Murano.  Znate li da su staklari s otoka San Marko preseljeni na Murano  u 13. stoljeću, kao bi se zaštitio nauk proizvodnja izrade stakla, za koju su u to vrijeme oni bili najbolji majstori, a ne nužno zbog požara koji su bili potencijalna opasnost iz visokih peći. Svakog majstora koji je išao dogovarati posao van Murana pratila je tajna policija i nadgledala s kime se sastaje kako ne bi odao tajnu zanata. Na Muranu će nas dočekati maestro koji će prezentirati izradu predmeta od stakla.

Nastavak plovidbe kroz lagunu i sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog boje fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli, koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Probajte pronaći najšareniju kuću na otoku.   Nakon  što ste kušali originalne burano kekse povratak prema pristaništu, ukrcaj u autobus i polazak prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu. 

Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena po osobi: 640 kn
First minute cijena 615 kn – vrijedi za ograničeni broj mjesta u autobusu do 30 dana prije putovanja

 

Minimalan broj putnika: 45

 

Cijena uključuje:

• Prijevoz turističkim autobusom

• Turističkog pratitelja tijekom puta

• 1 noćenje s doručkom u hotelu  4***  u dvokrevetnoj sobi u okolici Venecije

• Razgledavanja prema programu

• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 230 kn
 • Karta za vlak Mestre – Venecija  (31.12.2018.) i noćna vožnja brodom Venecija – Punta Sabbioni (01.01.2019.)  14 eura
 • Karta za vapporeto za obilazak otoka lagune 24 eura
 • Putno osiguranje
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta  ( oko 3 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)

Obavezna nadoplata na licu mjesta:

 • Karta za vlak Mestre – Venecija  (31.12.2018.) i noćna vožnja brodom Venecija – luka (01.01.2019.)  14 eura, djeca do 12 godina 10 eura
 • Karta za vapporeto za obilazak otoka lagune 24 eura
 • Taksa za Veneciju 3 eura

Napomena: od 01.06.2019. naplaćuje se posebna taksa za Veneciju u visini 3 eura 

Popusti:

 • Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno
 • djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 10% popusta
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Navedene cijene su za minimum 45 putnika u autobusu

Nadoplata  za manji broj putnika

minimum 40 putnika 30 kn
minimum 35 putnika 40 kn

minimum 30 putnika: 55 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.

Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan, po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti navedenu razliku.

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

 

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto s 271,367 stanovnika (1. siječnja 2004). Zajedno s Padovom čini metropolu Padova-Venecija s 1,600,000 stanovnika. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti, većinom neovisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao “Dominantna” (La Dominante), “Presvijetla” (Serenissima), “Kraljica Jadrana”, “Grad vode”, “Grad mostova”, i “Grad svjetlosti”. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Laguna se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeka Po na jugu, i Piave na sjeveru. Od 272,000 stanovnika u općini Venecija (Comune di Venezia), oko 62,000 stanuje u povijesnom središtu (Centro storico); 176,000 na Terraferma (talijanski: čvrsto tlo), većinom u velikim župama (frazione) Mestre i Marghera; te 31,000 na drugim otocima u laguni.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

 

Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  002

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42