Palma de Mallorca – 5 dana izravnim letom iz Ljubljane

Španjolska, Balearski otoci, Mallorca, Advent, Porto Christo, Palma de Mallorca
5 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane uz mogućnost transfera iz Zagreba

Grupni polazak: 6.12. – 10.12.2023.

 

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 30 € (226,04 kn)za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

 

Smještaj: HOTEL JOAN MIRÓ MUSEUM 4* ili sličan

 

1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – PALMA DE MALLORCA
srijeda, 6.12.2023.

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba do ZL Ljubljana). Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Palma de Mallorcu. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi organizirani transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i prvi susret s ljepotama otoka i njegovog glavnog grada. Noćenje.

 

2. DAN
PALMA DE MALLORCA
četvrtak, 7.12.2023.

Nakon doručka u hotelu, odlazimo na cjelodnevni razgled Palma de Mallorce u pratnji lokalnog vodiča. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. DAN
PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
petak, 8.12.2023.

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha. Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

 

4. DAN
PALMA DE MALLORCA – fakultativni izlet ZMAJEVE ŠPILJE (CUEVAS DEL DRACH)
subota, 9.12.2023.

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet Zmajeve špilje koji počinjemo posjetom manufakturi čuvenih majorkinskih umjetnih bisera. Nastavak vožnje prema istočnoj obali – u vapnenastom reljefu Mallorce nastalo je mnogo špilja od kojih su svakako najpoznatije i najbogatije Zmajeve špilje (uključena ulaznica). Na njihovom se dnu stvorilo i Martelovo jezero, najveće podzemno jezero u Europi. Zmajeve špilje su jedna od glavnih atrakcija Mallorce, vrlo su efektno osvijetljene i dnevno ih posjećuju tisuće turista. Šetnja špiljom završava malim koncertom romantične glazbe u auditoriju pored Martelovog jezera. Za one koji ostaju u gradu, predlažemo posjet galeriji slavnog španjolskog slikara Joana Miroa smještenoj u njegovom ateljeu iznad trgovačkog centra Porto Pi ili Pueblo Espanol s maketama najznačajnijih građevina  španjolske arhitekture. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN
PALMA DE MALLORCA – LJUBLJANA/ZAGREB
nedjelja, 10.12.2023.

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).

 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 629 € ( 4.739,20 kn)
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:      659 € ( 4.965,24 kn)

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Palma de Mallorca – Ljubljana
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 20 kg i 1 komad ručne prtljage do 5 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm
 • smještaj u hotelu 4* na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz od/do zračne luke u Palma de Mallorci
 • cjelodnevni razgled grada Palme uz pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja
 • troškove organizacije i prodaje

Doplate:

 • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 60 € (452,07 kn)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 190 € (1.431,56 kn)
 • obavezna doplata ECO tax – turistička pristojba: 3 € po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela)

 

Fakultativni izleti:

Izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER: 95 € (715,78 kn). Trajanje izleta 8 sati; uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič

Izlet ZMAJEVE ŠPILJE: 85 € (640,43 kn). Trajanje izleta 4 sata; uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice

Minimum 15 prijavljenih osoba u agenciji za realizaciju izleta.

 

Popusti:

 • Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 10%
 • Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%
 • Predviđeni smještaj: HOTEL JOAN MIRÓ MUSEUM 4* ili sl.

 

ID PT

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42