Egipat – velika tura uz posjet Memfisu i Sakari 10.10.,24.10.2023. Garantirani polasci

Egipat – velika tura uz posjet Memfisu i Sakari

9 dana / 8 noćenja

Egipat putovanje – krstarenje Nilom od Asuana do Luksora

Vrijednost više: unutarnji let Kairo-Asuan, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!

GARANTIRANI POLASCI : 10.10.,24.10.2023.

Program putovanja

DAN 1

Zagreb – Kairo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.30h. Po dolasku u Istanbul oko 23.40h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 00.40h. Nakon slijetanja u 02.50h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

DAN 2

Kairo i piramide

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 – 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel i večera.

DAN 3

Memfis i Sakara – unutarnji let Kairo – Asuan

Doručak. Odlazak autobusom do obližnje nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida – stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Transfer do zračne luke te let za Asuan. Smještaj u hotel i večera.

DAN 4

Asuan

Doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

DAN 5

Asuan – fakultativno Abu Simbel – Kom Ombo

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon zajedničkog ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

DAN 6

Edfu – Esna – Luksor

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.

DAN 7

Luksor – Dolina kraljeva – Karnak

Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i tada prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Povratak u Luksor. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

DAN 8

Luksor – Hurgada

Doručak. Odlazak autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, smještaj u hotel te slobodno vrijeme za uživanje u hotelu i moru ili šetnja do centra stare Hurghade prepune trgovina, kafica, restorana… Večera u hotelu. Transfer prema zračnoj luci u noćnim satima. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK703 za Istanbul u 05.40h (drugi polazak ima let u 03.45h).

DAN 9

Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 08.40h (za drugi polazak u 07.45h). Nastavak puta za Zagreb letom TK1055 u 18.35h, s dolaskom u 19.40h. Zbog dužeg transfera u Istanbulu organizirat će se za one koji žele razgled Istanbula, uz doplatu (detalji naknadno).

POLASCI:

10.10.-18.10.2024. FIRST MINUTE  1.650 EUR ( do popunjenja kapaciteta)

24.10.-01.11.2023. FIRST MINUTE  1.650 EUR  (do popunjenja kapaciteta)

Uvjeti putovanja:

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 kom. prtljage do 30kg i 1 kom. ručne prtljage do 8 kg)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (promjenjivo do puta)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 1 noćenje s doručkom i 1 polupansion u htl 5* u Kairu
 • unutarnji let Kairo-Asuan
 • 1 polupansion u htl 5* u Asuanu
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • 1 polupansion u htl 5* u Luksoru
 • 1 polupansion u htl 5* u Hurgadi do noćnog transfera prema zračnoj luci
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice 45 USD
 • za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja
 • po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta
 • Napomena

  First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.
  FIRST MINUTE POPUST iznosi 70 eur po osobi.

  Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (promjenjivo do puta).

  Napomena: ograničen broj 1/1 i 1/2+1 soba – NA UPIT
  Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12 g. popust 240 eur

   

  Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): 

  • Hram Philae 40 eur
  • Nubijsko selo 35 eur
  • Abu Simbel autobusom 130 eur
  • Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:Polazak 10.-18.10.
   ZAG IST 20:30 23:40 IST CAI 00:40 02:50
   HGR IST 05:40 08:40 IST ZAG 18:35 19:40Polazak 24.10.-01.11.
   ZAG IST 20:30 23:40 IST CAI 00:40 02:50
   HGR IST 03:45 07:45 IST ZAG 19:00 19:10
  • NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta, a sukladno tome Agencija zadržava pravo djelomične promjene programa. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.EGIPAT PUTOVANJE – VAŽNA NAPOMENA: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR! Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.Egipat putovanje – plaćanje: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.Minimum prijavljenih putnika: 20
   Tečaj konverzije: 7,53450 kn

pošalji upit

Air plus putovanjeAir plus putovanje

Što je Air Plus?

 

Air Plus je turistički brand,odnosno proizvod namjenjen isključivo gostima koji putuju na svoj godišnji odmor ili na city-tours programe zrakoplovom, a što predstavlja prva riječ u imenu, a druga riječ plus označava sve bolje i drugačije nego to imaju druge putničke agencije ili touroperatori. Dakle, bolji hoteli, lokalni transferi, predstavnici i drugi putnički servisi.

 

Besttravel je u ugovornom posjedu licence Air Plus koja je niz godina razvijana na domaćem i inozemnim tržištima, a koju mi kao manja ali organizacijski vrlo profesionalna agencija želimo daje razvijati.

 

S povjerenjem potražite naše programe sa znakom Air Plus i provjerite našu kvalitetu, gostoljubivost i profesionalnost na način kao što su to činile mnoge generacije putnika do sada. I upamtite: Vaše putovanje započinje dolaskom u našu putničku agenciju…

 

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42