Gyõr i skriveni dvorci Mađarske 14.-15.10.2023.

pintarest.com ( Péter Hegedűs

GYOR I SKRIVENI DVORCI MAĐARSKE

 Gyõr – Mosonmagyaróvár – Sopron

Datum putovanja: 14.-15.10.2023.

FIRST MINUTE CIJENA: 79 EUR


Gyõr (Jura, Đer), grad na ušću tri rijeke: Rabe, Rabce i Mošonskog Dunava, povijest mu seže u doba Kelta i Rimljana pod nazivom Arabona. Na mjestu Arabone,  Mađari svojim dolaskom grade naselje na ruševinama rimske utvrde. U 13. stoljeću ovdje vladaju Mongoli, a  1773. Jura postaje slobodan kraljevski grad.

Danas je to grad  baroknih građevina i  spomenika, ljubaznih domaćina, kolača, piva.

Ako vas put nosi u Gyor onda morate posjetiti i Šopron. Jedno od onih magičnih skrivenih mjesta Mađarske, nastao kao dio Rimskog carstva pod imenom Skarabantia. Priroda koja ga okružuje s puno pješačkih staza, planinskih izvora, šume i blizina jezera Ferto danas ga pretvaraju u oazu mira i bijega od svakodnevnice.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB -VESPREM – ZAMAK VEL – DVORAC NADASDY – GYOR

Polazak autobusa u  6:00 sati ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam (ULAZ JUG)

Ugodna vožnja uz jezero Balaton do gradića  Vesprem, kraći obilazak znamenitosti grada i obilazak zamka Vel, slobodno vrijeme za uživanje te oko 11:30h nastavak puta prema dvorcu Nadasdy, jednom  od najljepših neo-gotičkih dvoraca,  okružen perivojem i jezerom.  Slobodno vrijeme za posjet dvorcu. Nakon obilaska dvorskog kompleksa krećemo prema Gyõru. Predviđeni dolazak u poslijepodnevnim satima. Po dolasku smještaj u hotel i kraća pauza do odlaska u obilazak grada s lokalnim vodičem: Glavni trg, Gradska kuća, Gradska katolička katedrala, sinagoga… Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, odlazak na večeru u jedan od restorana. Noćenje.

 

2.dan: GYOR– (MOSONMAGYARÓVÁR – SOPRON – TARODI VAR) – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Za goste koji ostaju u Gyoru slobodno vrijeme do polaska u Zagreb u 18:00 sati.

Za sve  koji vole istraživati stare dvorce u 09:30 polazak prema Mosonmagyaróvár i Sopronu. Dolaskom u Mosonmagyaróvár grad Johana Strauss Juniora, koji je ovdje boravio i održavao koncerte, odlazak u obilazak dvorca Ovari (Ovari var) podignutog na prostoru rimskog kastruma Ad Flekum, rušenog više puta koji je vrlo često mijenjao svoje vlasnike, ali naposljetku  obnovljen od supruga Marije Kristine, kćerke Marije Terezije. Kraće slobodno vrijeme za šetnju oko dvorca ili odlazak na kavu. Krećemo prema Sopronu.  Predviđeni dolazak u ranim poslijepodnevnim satima. Šetnja gradom uz razgled gradskih znamenitosti: Tarodi Var, Glavni trg, Gradska vijećnica, Kuća Storno, Vatrogasni toranj.Povratak u Gyor  te u 18 sati polazak prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u Zagreb kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi :

First minute cijena : 79EUR /595,23 kn

 

First minute cijena vrijedi do 40 dana prije puta odnosno do popunjenja predviđenih mjesta po navedenoj cijeni)

 

Redovna cijena aranžmana  89  EUR/ 670,57 kn

 

Minimalan broj prijavljenih putnika 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • 1 noćenje s uključenim doručkom u hotelu 3*/4* u Gyoru u dvokrevetnim sobama
 • posjet Vespremu i zamku Vel
 • posjet dvorcu Nadosdy  (ulaznica nije uključena /doplata 10 eura na licu mjesta)
 • obilazak znamenitosti Gyora uz lokalnog vodiča
 • pripremu i  organizaciju putovanja i usluge licenciranog pratitelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti

 

Cijena ne uključuje: 

 • ulaznica za dvorac Nadosdy : 10€
 • fakultativni izlet  u Mosonmagyaróvár s dvorcem Ovari var i Šopron sa zamkom  Tarodi var. Cijena izleta s uključenim ulaznicama i lokalnim vodičem  30€ po osobi(minimum 25 putnika)  prijava u agenciji
 • troškove osobne potrošnje
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Vrijede Opći uvjeti putovanja

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA


 

VAŽNE NAPOMENE:

– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Mađarska je država u Srednjoj Europi. Na mađarskom jeziku zove se Magyarország. Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili “Višegradsku četvorku” (V4).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Mađarskoj nalazi se u Budimpešti.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkácsy Mihály u. 15., VI. Okrug, Budimpešta, Mađarska.
Kontakt podaci: +36 1 354 1315, fax +36 1 354 1319, e-mail: vrhbp@mvep.hr . Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0036 30 952 7992.

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkacsy Mihaly utca 15, 1063 Budapest, Hungary. Kontakt podaci: tel. +36 1 269 5657, fax. +36 1 354 1320.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak 10:00-12:00.

ID 0002023

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42