Grossglockner – najviši vrh Austrije

 

 

Polazak ispred zgrade Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) u 3,30.

Ugodna vožnja Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom u pravcu tunela Karavanke uz stajanje na putu radi odmora. Nastavljamo pored Villacha i Spitala  uz korito rijeke Moll penjati se najljepšom alpskom cestom do mjesta Heiligenblut, graće zaustavljanje u mjestu. Nastavljamo jednom od najljepših panoramskih cesta u Europi, dužine od 48 km koja se proteže kroz dvije Austrijske pokrajine Korušku i Salzburg. Cesta večim svojim dijelom prolazi nacionalnim parkom Hohe Tauren. Naše slijedeće zaustavljanje je na Platou cara Franje Josipa na 2.369 metara nadmorske visine. Odavde se pruža jedan od najljepših pogleda kako na ledenjak Pasterze i zasigurno na 3.798 metara nv visoki Grossglockner te još mnoštvo planinskih vrhova. S platoa vodi nekoliko šetnica ( od 15minutne šetnje do pravih planinarskih tura) te predlažemo da prošetate njima i udahnete planinski zrak punim plućima.

 

 

Staze koje preporučamo za šetnju s platoa:

Gamsgrubenweg i ugodnih 50ak minuta hodanja ili pak kraću šetnju, 15 minuta do promatračnice Wilhelm-Swarovski-Beobachtungswarte.

Zagreba u 03.30 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Austriji u 03.45h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do sela HEILIGENBLUT u kojem ćemo započeti našu vožnju prema najvišem vrhu Austrije, koji se nalazi na 3.798 m/nv. Cesta Grossglockner jedna je od najljepših i najpoznatijih panoramskih cesta u Europi, koja se u dužini od 48 kilometara proteže kroz austrijske pokrajne Korušku i Salzburg, a velikim dijelom zauzima značajan dio nacionalnog parka Hohe Tauern (Visoke Ture). Vožnja alpskom cestom će nas dovesti Uzvisine cara Franje Josipa, koja se nalazi na 2.369 metara nv i sa koje se pruža prekrasan pogled na 3.798 metara visoki Grossglockner ali i na impresivni ledenjak Pasterze, koji je uslijed djelovanaj klimatskih promjena u posljednjeih nekoliko desetljeća gotovo prepolovljen. Ujedno, tu je uređena i najviša izložba automobila na svijeti, nekolicina poučnih staza od kojih preporučujemo: Gamsgrubenweg i ugodnih 50ak minuta hodanja ili pak kraću šetnju, 15 minuta do promatračnice Wilhelm-Swarovski-Beobachtungswarte. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u prekrasnim pogledima na Grossglockner, Johannisberg i ledenjak Pasterze. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja autobusom kroz Austriju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42