Island 5 dana avionom – 12.-16.10.2023. Garantirani polazak

ISLAND ”Drugi planet” – putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba (5 dana / 4 noćenja)

 

INSPIRIRAJTE SE ZEMLJOM LEDENJAKA I VULKANA TE KRAJOLICIMA GDJE DOMINIRAJU GEJZIRI, LAVA I VODOPADI. VELIČANSTVENA OBALA, ZALJEVI I FJORDOVI OTVARAJU SPEKTAKULARNE VIDIKE KOJE TREBATE OVJEKOVJEČITI I PRETVORITI U TRAJNE USPOMENE. OTKRIJTE ZANIMLJIV I DINAMIČAN REYKJAVIK, OKUPAJTE SE U JEDNOM OD STOTINU KUPALIŠTA S GEOTERMALNOM TOPLOM VODOM NA OTVORENOM.
ISLAND JE SVE ŠTO MOŽETE ZAMISLITI, PREPUN KONTRASTA, VELIČANSTVEN I ROMANTIČAN!

 

Datum putovanja: 12.10.–16.10.2023. – garantirani polazak

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – KEFLAVIK – REYKJANES – REYKJAVIK 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polaska zrakoplova  i let prema Keflaviku, glavnoj zračnoj luci na Islandu. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak na panoramsku vožnju po poluotoku Reykjanesu, živopisnom prostoru i krajoliku koje podsjeća na Mjesec. Vidjet ćemo mjesto gdje se sastaju  euroazijska i sjevernoamerička tektonska ploča i gdje si pružaju ruke Stari i Novi svijet, tu se nalazi  tzv. »most« dvaju kontinenata. Odlazak do polja geotermalnih izvora Gunnuhver i obližnjih klifova koji su stanište brojnim vrstama ptica. Reykjanes je jedan od vrlo živopisnih dijelova čudesnog Islanda, prepun iznimno zanimljivih i doista drugačijih pejzaža – govore da svjetionici nadmašuju broj kuća, a mirnoća i istovremena surovost pejzaža žive u idealnom kontrastu. Vožnja do Reykjavika,  smještaj u  hotel i noćenje.

2. dan: REYKJAVIK („ZLATNI TROKUT”: þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island….” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka koji je zaštićen UNESCO-m, a gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, a koji danas više nije aktivan te gejzir Strokkur koji erumpira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Na povratku s izleta za kraj stajemo u Skalholtu, mjestu gdje je 1056.g. osnovana prva biskupija na Islandu. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK (RAZGLED REYKJAVIKA – PLAVA LAGUNA)
Doručak. Nakon doručka slobodno jutro za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Mogućnost (doplata) razgleda Reykjavika. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, Perlana (ulaz na panoramsku terasu), parka kraj muzeja skulptura Asmundur Svensson i Narodnog muzeja (uključena ulaznica).
Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 °C – jedinstveni doživljaj koji se smatra iskustvom koje ne smijete propustiti! Plava laguna je toliko popularna da ako ne rezervirate ulaz mjesecima unaprijed, ostat ćete ispred vrata i ostati zakinuti za pravo zadovoljstvo za um i tijelo. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK („JUŽNA AVANTURA“: SLAP SELJALANDSFOSS – SLAP SKOGAFOSS – VIK – LEDENJAČKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. U blizini je i slap Skogafoss, ništa manje atraktivan i dojmljiv. Posjetit ćemo i atraktivnu plažu Reynisfjaru. Pauza u gradiću Vik – najjužnijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, prošetat ćemo što je najbliže moguće do Solheimajokulla, dijela poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – (FLY OVER ICELAND) – KEFLAVIK– ZAGREB
Doručak. Nakon doručka slobodno jutro za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Mogućnost  (doplata) fakultativnog odlaska na Fly Over Iceland gdje se koristi najsuvremenija tehnologija kako bi vam pružili osjećaj leta. Uživat ćete ispred ekrana od 20 metara dok vas film vodi na uzbudljivo putovanje Islandom. Specijalni efekti, uključujući vjetar, maglu i mirise, kombiniraju se s kretanjem u vožnji kako bi stvorili nezaboravno iskustvo. Za ulazak u Fly Over Iceland djeca moraju biti visoka najmanje 100 cm i biti u pratnji odrasle osobe ili staratelja (14 ili više godina). Organizirani prijevoz do zračne luke Keflavik i let do Zagreba.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (UKLJUČENE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE):   

 

Hotel First minute cijena Redovna cijena
HOTEL MULI 3* POPUNJENO! POPUNJENO!
HOTEL REYKJAVIK NATURA BERJAYA 4* 1.290 €/9.719,50 kn

First minute cijena vrijedi za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

HOTEL MULI 3 *
Smješten u samom srcu Reykjavika, hotel Muli s 3* nudi brz pristup vrhunskom restoranu Perlan Dining s kupolom, udaljenom oko 10 minuta vožnje. S 57 soba s pogledom na planinu, hotel je smješten 10 minuta vožnje od popularnog  Muzeja sage. Ovaj hotel u Reykjaviku nalazi se u blizini restorana, kafića i stadiona te 600 metara od vodećeg muzeja umjetnosti Asmundarsafn. Brda i laguna također su u blizini objekta.

HOTEL REYKJAVIK NATURA BERJAYA 4 * – SVE SOBE SUPERIOR!
Reykjavik Natura također je savršeno mjesto za one koji vole prirodu i boravak na otvorenom. Superior sobe su tople i udobno opremljene, kvadrature 18×32 m². Svaka soba sadrži: visokokvalitetni bračni krevet, kupatilo sa tušem, L’Occitane toaletni pribor, ogrtače i papuče, sušilo za kosu, opremu za pripremu kave i čaja, mini hladnjak, glačalo i dasku za glačanje, TV ravnog ekrana, telefon, radni stol, zavjese za zamračivanje, sef i besplatni WiFi. Smješten u jednom od najzelenijih područja u Reykjaviku, možete uživati u pristupu prostranim dionicama biciklističkih, trkačkih i pješačkih staza. Geotermalna plaža Nautholsvik u Reykjaviku i poznati Perlan također su u blizini. Užurbano središte grada je nadohvat ruke; samo nekoliko minuta vožnje automobilom ili autobusom ili otprilike 20 minuta hoda.

Doplata za jednokrevetnu sobu na upit. 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu, zrakoplovne pristojbe, 4 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama ili u hotelu s 4* u superior sobama, autobusni prijevoz prema programu na Islandu, sve transfere, voditelja putovanja te troškove organizacije i prodaje.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana): 
Minimum 30 plaćenih putnika: 

Minimum 30 plaćenih putnika: 

  • cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”  65 € / 489,74 kn
  • poludnevni razgled Reykjavika s ulaznicom u Narodni muzej i Perlan (ulaz na panoramsku terasu) 40 € / 301,38 kn
  • poludnevni izlet u Plavu lagunu 135 € / 1.016,16 kn
  • cjelodnevni izlet „Južna avantura” 75 € / 565,09 kn
  • ulaznica za Fly Over Iceland 43 € / 323,98 kn
  • ukoliko će vremenske prilike dozvoljavati postoji mogućnost organizacije izleta Sjeverna svjetlost na licu mjesta uz doplatu  ( okvirno 50 €) kod pratitelja putovanja. Sve informacije ćete dobiti na licu mjesta. Visoka geografska širina Islanda čini ga fantastičnim odredištem sjevernog svjetla. Polarna svjetlost jedna je od najvećih atrakcija Islanda. Promatranje prepoznatljivog zelenog i ljubičastog svjetla koje svjetluca na noćnom nebu uistinu je poseban doživljaj. Polarna svjetlost ( aurora borealis ) prirodni je prikaz svjetlosti na Zemljinom nebu. Najveće šanse da se vidi polarna svjetlost su u područjima visoke geografske širine. Najbolja sezona za promatranje sjevernog svjetla na Islandu je od sredine rujna do sredine travnja tako da je naš polazak u listopadu atraktivan upravo radi tog prirodnog fenomena

Cijene dodatnih usluga za djecu do 12 godina: razgled Reykjavika 20 € / 150,69 kn, izlet u Plavu Lagunu 40 € / 301,38 kn, izlet Zlatni trokut 52 € / 391,79 kn, izlet Južna avantura 58 € /437 kn, Fly Over Iceland 27 € / 203,43 kn

Red letenja: 
NO 4923   ZAG – KEF   13:30 – 16:00    12.10.2023.

NO 1922   KEF –  ZAG   14:40 – 21:10    16.10.2023.

NAPOMENE: Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

VIZA 
Državljanima Hrvatske za putovanje na Island nije potrebna viza. Državljani Hrvatske mogu ulaziti na područje Islanda s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Covid-19 uvjeti:
Na Islandu su ukinute sve restriktivne mjere uvedene radi spriječavanja širenja COVID 19, uključjući i mjere na granici. Za dodatne informacije i upute za vrijeme boravka na Islandu preporučuje se pratiti www.government.is i https://www.covid.is/english

ISLAND:
•    površina Islanda obuhvaća 103 000 km²
•    morska obala dugačka je 4988 km; većina stanovništva naseljena je uz obalu
•    glavni i najveći grad je Reykjavík; u Reykjaviku i okolnim područjima na jugozapadu zemlje živi više od 2/3 stanovništva, a na Islandu živi oko 380.000 stanovnika
•    vulkanski je i geološki aktivan
•    unutrašnjost se sastoji od visoravni koju karakteriziraju polja pijeska i lave, planine i ledenjaci, ali mnoge ledenjačke rijeke teku prema moru kroz nizine
•    grije ga Golfska struja i ima umjerenu klimu, unatoč velikoj geografskoj širini izvan Arktičkog kruga. Njegova velika širina i utjecaj na more održavaju ljeta svježima, ali najveći dio arhipelaga ima polarnu klimu
•    valuta je islandska kruna
•    Island je republika, a predsjednik se bira svake četiri godine
•    službeni jezik je islandski

ID 001

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42