London putevima Harry Pottera 20.06.2023. | 04.08.2023. | 31.10.2023. Garantirani polasci

Program putovanja:

Putovanje u London putevima Harry Pottera, 5 dana/4 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba, garantirani polasci

Vrijednost više:

 • Smještaj u hotelu 3* u strogom centru Londona
 • Organizacija svih ulaznica bez čekanja
 • osigurane ulaznice za posjet warner Bross studu gdje je snimal slavni serijal o malom čarobnjaku Harry Potteru
 • Program “Putevima Harry Pottera“ je prilagođen i djeci i odraslima. To je klasičan city break London program u kojem se obilazi sve što se u Londonu uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika
 • 1.dan ZAGREB – LONDON
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija na odlaznom terminalu 2 sata prije leta te prijava za let za London. *Točan red letenja za svaki pojedini polazak je ispod programa putovanja. Po slijetanju u London slijedi transfer do hotela uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor.
  Odlazimo do željezničke postaje King’s Cross, od kuda su Harry Potter i učenici kretali sa  Hogwarts Express vlakom za školu magije Hogwarts u Škotskoj. Polazak je sa skrivene platforme 9 ¾ koja se nalazi između platformi 9 i 10. Na platformi 9 ćemo naći kolica koja napola nestaju u zidu i znak za platformu 9¾, a pored njih je i Harry Potter tematski dućan. Uz King’s Cross je i željeznički kolodvor St. Pancras i St. Pancras hotel, sjajan primjer viktorijanske gotičke arhitekture, a gotička fasada ovog hotela je ulaz u stanicu u filmovima. Od tuda je poletio čarobni automobil Ford Anglia prema Hogwartsu u filmu  “Harry Potter i odaja tajni“ i snimane scene iz “ Harry Potter i darovi smrti“.
  Napravit ćemo i orijentacijsku šetnju našim kvartom uz niz zanimljivih i korisnih informacija.  Slobodno vrijeme za večeru ili piće u  jednom od pubova. Povratak u hotel. Noćenje.2.dan LONDON 
  Doručak. Razgled nastavljamo pješice i javnim gradskim prijevozom. Dolazimo do rijeke Temze, gdje se nalazi poznati kotač London Eye. S visine od 137 metara pruža se pogled na Parliament i Big Ben koje je Harry prvi put ugledao kada je s Hagridom došao u London u “Harry Potter i kamen mudraca“. Pogled s kotača seže do 40 km u daljinu. Predivno se vidi i put kojim su Harry i prijatelji u 5. filmu “Harry Potter i red feniksa“ letjeli Temzom na mahnitim metlama, od Canary Wharfa, Tower Bridgea, HMS Belfast ratnog broda, Parliamenta do Grimmauld Place. Ulaznica uključuje i kratki 4D film o londonskom kotaču. Šetnjom preko mosta dolazimo do centra političke moći UK, na Whitehallu. Tu se nalaze razna ministarstava, uključujući i tajno Ministarstvo magije, Downing street No.10, službena rezidencija britanskog premijera. Vidjet ćemo Parliament, satnu kulu Big Ben, Westminster Abbey, opatiju gdje su kraljevska vjenčanja i krunjeni engleski vladari, stanicu podzemne Westminster, slikati se uz nepomičnu kraljičinu stražu na Horse Guard Parade, prošetati najljepšim londonskim St. James parkom do kraljevske rezidencije Buckingham Palace.
  Posjetit ćemo najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti. Tu je održana i velika emotivna premijera zadnjeg filma iz serijala “HP i darovi smrti 2“. Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura – Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu gdje ćete se slikati s Harry Potterom. Prošetajte najpoznatijom europskom shopping ulicom Oxford Street, posjetite robne kuće Selfridges i Primark, a svakako preporučamo i šetnju raskošnom Regent ulicom u kojoj se nalazi i Hamleys – jedna od najvećih prodavaonica dječjih igračaka u svijetu na čak 7 katova, od kojih je jedan rezerviran za Harry Pottera. Navečer predlažemo zajednički odlazak u tradicionalni pub. Kušajte čuveni fish&chips i nezaobilazno pivo. Povratak u hotel. Noćenje.

  3.dan LONDON – izlet u Greenwich

 • Doručak. Predlažemo poludnevni izlet do Greenwicha, povijesnog kraljevskog gradića, lovištu Henrika VIII, a danas jedna od 32 općine Londona. Do Greenwicha se vozimo brodom po rijeci Temzi, koja se često viđa u filmovima Harry Pottera. U jednoj od najstrašnijih scena serije, u “Harry Potter i Princ miješane krvi“, Milenijski most napadaju dementori i most propada u Temzu. Tu je i replika gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet, a korišten je za snimanje scena u “Harry Potter i Plameni pehar“.
  Greenwich se nalazi na popisu svjetske baštine, kroz njega prolazi nulti meridijan, poznat je i po kraljevskim muzejima, najvećem pomorskom muzeju i opservatoriju. Na Greenwich marketu ćemo isprobati specijalitete svjetskih kuhinja po povoljnim cijenama. Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak u Tower of London (najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji – jedna od TOP atrakcija Londona), šetnju preko Tower Bridgea južnom obalom Temze, tzv. Queenswalk do Borough marketa, najveće londonske tržnice gdje su snimane scene iz filma “Harry Potter i zatočenik Azkabana“. Proći ćemo i pored jednog od najstarijih pubova u Londonu koji su posjećivali Shakespeare i Charles Dickens, pa do Shakespeareova kazališta – The Globe Theatre, Tate Modern galerije i preko Milenijskog mosta do predivne katedrale St. Paul kojom dominira 108m visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Uske spiralne stepenice ove katedrale su korištene u mnogim scenama kada su polaznici Hogwarts išli na predavanja do učionice profesorice  Trelawney / astronomskog tornja. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Povratak u hotel. Noćenje.
 • 4. dan LONDON – fakultativni izlet u WARNER BROS HARRY POTTER STUDIO TOUR 
  Doručak. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u Warner Bros, filmski studio gdje  je sniman serijal o Harry Potteru duže od 10 godina. Studio se nalazi oko sat vremena vožnje od Londona, u Leavesdenu, Hertfordshire. Posjetitelji mogu zakoračiti u setove iz filmova, probati hranu i piće, naučiti kako su nastali filmovi. Obilazak je vođen i nevjerojatno je interaktivan. Posjetitelji mogu ‘letjeti’ metlom ispred zelenog ekrana poput glumačke ekipe i sudjelovati u mnoštvu besplatnih aktivnosti poput testiranja borbenih poteza protiv Jedača smrti. Doznajte kako su koreografirane bitke, kako su filmaši oživjeli kultna bića iz knjiga, kako su nastajali setovi i još puno toga. Interes za posjet studiju je uvijek velik i potrebno je unaprijed izvršiti rezervacije (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine paket-aranžmana, broj ulaznica je ograničen i ovisi o raspoloživosti u trenutku rezervacije).
  Povratak u grad i slobodno poslijepodne. Za putnike koji ostaju u gradu slobodno vrijeme za obilazak brojnih muzeja, kupovinu i osobne programe. Predlažemo odlazak na Camden Market, malo drugačiji London, mix raznih kultura, mjesto gdje je nastao punk, ili šetnju londonskim parkovima. Navečer predlažemo zajedničku šetnju do Piccadilly Circus, dinamičnog trga u centru grada, West Endu. Tu su snimane scene iz filma “Harry Potter i darovi smrti 1“ kada se Harry, Ron i Hermione teleportiraju nakon što su Jedači smrti napali vjenčanje Billa i Fleur. Povratak u hotel. Noćenje.

  5. dan LONDON 
  Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke. Za ljubitelje muzeja predlažemo poznati British Museum, muzej povijesti koji se nalazi u blizini našeg hotela. Transfer do zračne luke. Let za Zagreb. Kraj programa.

  Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja.

  Cijena aranžmana:

  20.06.2023. 720 EUR/5.424,84 KN LAST MINUTE

  04.08.2023. 750 EUR/5.650,88 KN FIRST MINUTE

  31.10. 2023. 600 EUR/4.520,70 KN FIRST MINUTE

  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom prema programu
  • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana – 158 EUR/ 1190,46 kn
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 12 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • transfere autobusom zračna luka London Heathrow- hotel- zračna luka Heathrow London
  • svi razgledi prema programu
  • smještaj u hotelu Royal National 3*  (hotelu President 3* na polasku 29.04.) u centru grada na osnovi 4 noćenja s engleskim doručkom u dvokrevetnoj sobi
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
  • organizaciju i pripremu putovanja
  • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 320  EUR / 2.411,04 kn
  • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

  DOPLATE I POPUSTI:

  Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)

  • vožnja na panoramskom kotaču London Eye – cca 32 GBP/ 29 GBP djeca do 16 godina
  • muzej voštanih figura Madame Tussaud`s+ 4D Marvel 4 + Screen – 35 GBP/ 32 GBP djeca do 16 godina
  • Tower of London do 31.05 – 28 GBP, od 01.06 – 32 GBP
  • Izlet brodom do Greenwicha uz razgled – cca  20 GBP
  • fakultativni izlet Warner Bros Harry Potter Studio Tour (uključuje prijevoz autobusom i ulaznicu s rezervacijom termina i pratnju našeg voditelja putovanja) – 95 Eur / 715,77 kn(odrasli), 86 Eur / 650,54 kn (djeca od 5-14,99 godina), djeca do 5 godina plaćaju samo prijevoz 30 Eur / 225 kn po osobi – najava i uplata pri rezervaciji aranžmana, naknadno neće biti moguće
   **Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

  Popusti i doplate:

  • Dijete do 15 godina na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odraslih  popust 200 EUR / 1506,90 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobU  320  EUR / 2.411,04 kn

  Mogućnost smještaja u obiteljskim sobama za 2 odraslih + 2 djece do 14 godina na upit uz popust 50 Eur po djetetu ( 376,73 Eur )

  PRIJEVOZNIK: British Airways

  U cijenu je uključena predana prtljaga do 23kg i 1 komad ručne prtljage do 12 kg.

  Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

  GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
  Za državljane RH viza za putovanje u Englesku nije potrebna, za putovanje je od 01.10. 202. potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

  Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

  RED LETENJA NA BRITISH AIRWAYSU NA POLASKU  20.06.

  BA 849 Zagreb 13:20 London, Heathrow 14:50
  BA 848 London, Heathrow 16:15 Zagreb 19:45

  RED LETENJA NA BRITISH AIRWAYSU NA POLASKU   04.08.

  BA 849 Zagreb 14:15 London, Heathrow 15:50
  BA 848 London, Heathrow 08:55 Zagreb 12:25

   

  RED LETENJA NA BRITISH AIRWAYSU NA POLASKU  31.10.

  BA 849 Zagreb 17:35 London, Heathrow 19:10
  BA 848 London, Heathrow 13:20 Zagreb 16:40

  ID 014

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42