Najbolje od Turske

Istanbul – Ankara – Kapadokija – Antalija
KRUŽNO PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

 

1. dan:  Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul gdje će Vas
dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju (fakultativno – sadržano u paketu Kultura i večere), jedinu na svijetu sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju (fakultativno – ulaznica u paketu Kultura i večere), Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je  potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Potom odlazite do palače Topkapi (fakultativno – sadržano u paketu Kultura i večere), koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u
Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Noćenje na području Istanbula.

 

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu  – vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) na fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj
vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuca, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima (fakultativno – sadržano u paketu Kultura i večere). Noćenje na području Ankare

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuce i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Noćenje na području Kapadokije.

5. dan: Kapadokija – Göreme – Uchisar

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu (fakultativno – sadržano u paketu Kultura i večere) ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha, odnosno Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu
stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel i noćenje na području Kapadokije.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije.

 

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad  Karpuzkaldiran. Noćenje.

 

 1. dan: Povratni let

U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

 

Termini i cijene:

Polazak 20.4-27.4 27.4.-4.5.
Cijena 3.999 4.099
FMcijena 3.649 3.749

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

 FM cijene vrijede do 90 dana prije putovanja.

 

Cijena uključuje:

 • povratni charter let Zagreb – Istanbul, Antalija -Zagreb
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
 • 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
 • 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
 • ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja: Plava džamija, Hagia Sophia, palača Topkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija, Göreme – muzej na otvorenom uz razgled jamske crkve
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • voditelj putovanja + lokalni vodič
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode 
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • napojnice
 • putno osiguranje
 • vizu

Doplate u agenciji:

 • Pristojbe zračnih luka:799 kn po osobi
 • Viza i agencijska usluga ishođenja: 299 kn po osobi
 • Obavezna doplata po osobi:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.199 kn

​ 

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: 30€ po osobi
 • Istanbul by night: 20€ po osobi
 • Turska večer: 45 € po osobi
 • Hamam (turska kupelj): 35,00 € po osobi

*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Najmanji broj putnika po polasku: 35

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Dokumenti potrebni za putovanja:

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 35USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 299,- kn (s uključenim troškom vize). 

Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljna je putovnica važeća 6 mjeseci nakon povratka.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42