Istanbul – 4 dana avionom 2020.

Istanbul – 4 dana avionom 2020. Istanbul – 4 dana avionom 2020. Istanbul – 4 dana avionom 2020.

 

Istanbul 

 Polasci: 25.-28.08.2020.  – avio – GARANTIRANI POLAZAK

4 dana / 3 noćenja
 
 
Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika. Zbog neprocjenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista.
 
Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu. Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postat će bez svake sumnje, Novi Istanbul! Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice. Bit će to doprinos proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.
 
 
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija  u 07.20h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.25h po lokalnom vremenu obavljanje carinskih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratitelja putovanja.
Šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Predlažemo odlazak na Grand Bazar. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.
 
 
2. dan:ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; ***Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija unutrašnjost je samo djelomično otvorena za posjete, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru sa zabavnim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.
 
*** Plava džamija je trenutno u obnovi te je konstrukcija vidljiva samo djelomično zbog postavljenih skela. Obavezno je pokrivanje glave prilikom ulaska u  džamiju.
 
 
3. dan: ISTANBUL  (Dolmabahce palaća i krstarenje Bosporom )
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ koji uključuje i posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st.
Slijedi plovidba Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju,   uživajte  u pogledu na carske palače, tvrđave i mala  romantična mjesta Bosporskog tjesnaca.Nakon plovidbe krećemo u Aziju jer brod nas odvozi ne Azijsku stranu grada. Ovdje će te se upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela Istanbula. Kraća šetnja do stanice metroa te vožnja kroz Marmaray tunel. Marmary tunel  prolazi ispod bosporskog kanala i to ja najdublji tunel na svijetu. Za dužinu od nešto više od 13 km potrebe su samo 4 minute. Povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom Egipatskoj tržnici. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
 
4. dan: ISTANBUL – ZAGREB (Egipatska tržnica)
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak  do  – džamije Sulejmana Veličanstvenog, nastavljamo do Kapaly Carsi  odnosno  Grand Bazar. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Ultra first minute  po osobi do 28.02.2020.: 2.390 kn

First minute cijena  po osobi do 01.04.2020. : 2.470 kn

Redovna cijena  po osobi:  2.690  kn

 
Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijedi do 28.02.2020.  odnosno 30.04.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  
 
 
 
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.190 kn 
(pristojbe zračnih luku podložne su promjeni cijene do trenutka izdavanja karata)
 
 
 
Cijena uključuje:
 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • smještaj u hotelu  4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • transfere i razglede prema programu;
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba
 • ishođenje turske vize
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevina

 

Cijena ne uključuje:
 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata  1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu  650 kn
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 290 kn po osobi, plaćanje prilikom prijave (Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.) Ako želite sami izraditi vizu istu možete na stranici www.visa.gov.tr 
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne izlete,usluge i obroke 
 • osobne troškove
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje 
 • putno osiguranje (preporučamo cca 125 kn zdravstveno i osiguranje od otkaza Allianz)
 
Napomena za smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
 
 
 
Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 15 osoba – prijave u agenciji):
 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 45 eura
 • Krstarenje brodom po Bosporu i  Dolmabahce palaća 65 eur po osobi (min. 15 osoba); uključen povratni javni gradski prijevoz do/od brodske luke,ulaznica i slušalice uz stručno vodstvo u Dolmabahce palači, krstarenje Bosporom  u pratnji lokalnog  vodiča
 • doplata za harem u Topkapi 10 eur po osobi
 • tipična turska večera s programom 45 eur po osobi, uključena večera, folklorni program i dva domaća pića po osobi (min. 15 osoba)
 
 
 
Red letenja:
 
TK1054  ZAGREB     ISTANBUL   09:10 12:25
 
TK1055  ISTANBUL  ZAGREB      18:10 19:20
 
*lokalna vremena
 
 
 
Važno: Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.
 
Putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.
 
Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 
 
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj
 
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
 
Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja  (vremena, zračne luke)ili drugih tehničkih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.
 
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz sječnja 2020.  i mogu biti podložne promjeni.
 
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
 

pošalji upit

Galerija slika: ISTANBUL

[nggallery id=94]

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42