Budimpešta za zimske praznike – 3 dana

Putovanje u Budimpeštu  I Szentendre za zimske praznike  – 3 dana autobusom

 

Datum putovanja: 08.-10.01.2021.
Cijena po osobi od   685 kn

 

 Provedite tri dana u gradu na Dunavu koji živi tijekom cijele godine… Kušajte kremšnite carice Sissi ili tipičnu mađarsku kuhinju….

 

Poklanjamo vam izlet u barokni gradić Szentandre!

 

Program putovanja:

 
1 dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja autobusom uz kraće usputno zaustavljanje radi odmora. Po dolasku u Budimpeštu odlazak na  brdo Gelert. Na samom vrhu nalazi se spomenik Slobode te stara budimska utvrda Citadela, koja je kroz povijest imala razne namjene. Odavde se pruža zasigurno najljepši pogled na grad. Nakon obilaska Citadele spuštamo se n Peštansku stranu. Šetnja centrom grada od Lančanog mosta do prve stanice podzemne preko Vaci ulice do poznate budimpeštanske tržnice. Posjet tržnici te slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. U večernjim satima predlažemo odlazak na romantičnu plovidbu Dunavom ispod osvijetljenih mostova. Povratak u hotel, noćenje.

Noćenje.
 
2 dan  BUDIMPEŠTA
 
Doručak. Nakon doručka odlazak na razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: BUDIM – KRALJEVSKA PALAČA – MOSTOVI NA DUNAVU – TRG HEROJA – PARLAMENT – KATEDRALA SV. STJEPANA – RIBARSKA UTVRDA… Imat ćete priliku čuti vrlo interesantnu priču o mađarskoj povijesti i o trenutnim životnim prilikama u Mađarskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kušati kremšnite carice Sissi, prošetati Andrassy avenijom – najraskošnijom ulicom Budimpešte ili Vaci ulicom i odlazak u poznatu slastičarnicu Gerbeaud…
Predlažemo i odlazak u tipičnu mađarski čardu na večeru koja uključuje i folklorni program i muziku za ples.
Ostanak u čardi do kasnih večernjih sati.
Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
3 dan BUDIMPEŠTA – SZENTENDRE – ZAGREB
 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do centra grada i slobodno vrijeme za kupnju suvenira, posjet Parlamentu ili nekom muzeju. U 14 sati  iz centra krećemo autobusom u okolicu Budimpešte, do grada -muzeja Szentendre kojeg su sagradili narodi koji su bježali pred najezdom od Turaka. Putem prolazimo kraj Aquincum-a, starog rimskog grada osnovanog oko 89. g.n.e.
Dolaskom u Szentendre šetnja gradom uz pratitelja putovanja. Slijedi slobodno vrijeme za uživanje u langošima i palačinkama, posjet Muzeju marcipana, odlasku na fiš.  U 17 sati polazak grupe prema Hrvatskoj te dolazak u Zagreb u večernjim satima. 

 

First minute cijena programa po osobi: 685,00 kn (Vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta najkasnije do 30 dana prije puta)
Redovna cijena: 730,00 kn
 
 
 
Cijena uključuje:
 •  prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
 •  turističkog pratitelja tijekom puta
 • lokalnog vodiča u Budimpešti 
 • 2 noćenja s doručkom u Hotelu 3*/4*  u Budimpešti
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 • turistička taksa u hotelu

 

 

Cijena ne uključuje:
 • Ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu – 420 kn
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • vožnju brodom po Dunavu  12 Eur (uplata na licu mjesta)- minimum 30 prijavljenih
 • večeru u čardi uz folklorni program: 25 Eur (uplata na licu mjesta)- minimum 25 prijavljenih
 
 
Popusti:
 • Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno,
 • djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi ostvaruju 10% popusta.
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.
 
Fakultativni izleti: (obavezna najava u agenciji najkasnije 7 dana prije putovanja – plačanje na licu mjesta)
 
Vožnja brodom po Dunavu
– počinje od Margitinog mosta te kreće nizvodno ispod Lančanog, Elizabetinog mosta, Szabadsag -takozvanog zelenog mosta,  Petofi i gotovo do mosta Rakoczi.  S broda je jedan od najlijepših pogleda na Parlament, palaču Vigado, Budimski dvorac, te Mueveszetek Palotaja – palaču kulture sa jednom od 5 najakustičnih dvorana u svijetu. Zbog osvjetljenja koje mijenja boje jedna je od najljepših atrakcija novije arhitekture. 
Uz Strausove taktove Na lijepom plavom dunvu, zasigurno će vas potaknuti da zaplešete jedan valcer.
 
Folklorna večera u čardi
Večera je organizirana u jednoj od tipičnih mađarskih čarda u okolici Budimpeše. Odlazak i povratak autobusom. 
Tipična mađarska večera obično sadrži: gulaš juhu, perklet u koji spada pečena piletina, dinstano povrče, pečeni krumpir, nezaobilazna paprika te riže, za desert obično se serviraju palačinke. Tijekom večere izvodi se folklorni program nekad s 4 ili više sudionika, igre u kojima sudjeluju i gosti te svakako muzika uz violine i ostale žećane isnstumente.
 
 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
 
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 
 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42