Venecija i otoci lagune – 1 dan 2022.

Venecija, Burano, Murano uz noćni razgled

Datum putovanja:

13.08.2022

17.09.2022.

22.10.2022.

 

Cijena putovanja od: 260 kn /34,51 EUR

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Zagreba u 03:00 sata ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam (ulaz JUG) . Vožnja kroz Hrvatsku (ulazak  Karlovac 3,30 – Petrol;  Vrata Jadrana 5,15 na strani Mc), Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja zbog odmora od puta.

Dolazak na pristanište Punta Sabbioni.  Odlazak brodićem, zvanim vaporetto u obilazak lagune i njenih otoka.  Posjetit ćemo otok MURANO, otok smeđih boja i poznatih radionica stakla. Poslušati interesantne povijesne priče na koji način je otok Murano postao otok staklara, pogledati prezentaciju izrade predmeta od stakla. Zasigurno će vam se svidjeti i suveniri koje možete kupiti u staklarskim suvenirnicama.

Svi staklari koji su radili u Veneciji morali su preseliti na otok MURANO, kako bi navodno zaštitili stanovnike i sam grad od čestih požara koji su izbijali iz staklarskih peći. Država im je dala prostor, oslobodila ih plaćanja poreza, sve kako bi ih udobrovoljila na preseljenje. Naravno da je u pozadini preseljenja bio i drugi motiv, a ne samo požari. U to vrijeme Venecija je bila najjača sila u izradi stakla, takvu finoću i vještinu izrade imali su samo njihovi staklari. Kako bi zaštitili vještinu izrade stakla, gradske vlasti su sve staklare preselili na Murano, a svakog staklara koji bi išao u grad radi narudžbe pratila je tajna policija.

Ukrcavamo se natrag na brodić i plovimo do najšarenijeg otoka lagune. Otok BURANO, prepoznatljiv po svojim šarenim kućama te poznat po izradi čipke. Nakon razgleda Burana plovimo do otoka SVETI MARKO.

Šetnja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – MOSTA UZDISAJA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM  – MOSTA RIALTO – TRŽNICE. Šetajući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okružiti će nas  mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama. Sve svijetli od lampica, a odsjaj istih odražava se u vodama kanala.   Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme za odlazak u noćni razgled Venecije u pratnji lokalnog vodiča.

Odlazak na noćnu turu  koja nam priča tajnovite priče u skrovitim i tamnim ulicama, priče o ukletim mjestima, tajnama iz prošlosti, čudnim ritualima… Venecija koju ne poznaje svatko – “Venecia Nera” – Crna Venecija. U obilazak idemo u pratnji  lokalnog vodiča.  Nakon razgleda  ukrcavamo  se na  vapporeto. Povratak  do kopna te dalje autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak na mjesto polaska u noćnim satima.

Cijena putovanja: 260,00 kn /34,51 EUR

 

CIJENA UKLJUČUJE:  prijevoz autobusom turističke kategorije, turističkog pratitelja tijekom putovanja, prezentaciju izrade Murano stakla i izrade Burano čipke, troškove organizacije i prodaje izleta te osiguranje od odgovornosti za agencije

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike, brod za i iz Venecije, vlastitu potrošnju, policu putno zdravstvenog osiguranja, sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje.

 

OBAVEZNA DOPLATA

brod Punta Sabbioni – Murano – Burano – sv. Marko –  Punta Sabbioni –  24 € po osobi, djeca do 12 god 20 €

Obavezna nadoplata za program Duhovi Venecije  uz stručnog lokalnog vodiča i slušalice  – 8 eura po osobi

Najmanji broj putnika: 40 – u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja

U slučaju manjeg broja putnika od 40 agencija ima pravo na otkaz putovanja ili promjenu cijene prema broju prijavljenih putnika.


VAŽNO: Za ulazak u Italiju više nije potrebna COVID potvrda


U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju. Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42