Dvorci Loire – 5 dana avionom Garantirani polazak: 14.06. – 18.06.2023. First minute

Dvorci Loire – 5 dana
Francuska, Dvorci Loire, Pariz

5 dana zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

Garantirani polazak: 14.06. – 18.06.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 30 € (226,03 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po First Minute cijeni.

1. DAN
ZAGREB – PARIZ – CHAUMONT-sur-LOIRE – AMBOISE – TOURS
let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU470 za Pariz u 9.00 sati, s predviđenim dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, ukrcaj na autobus i vožnja prema dolini Loire, do dvorca Chaumont-sur-Loire, jednog od najstarijih na potezu između Bloisa i Amboisea. Chaumont, sjedište grofova D’Amboise od XI. do XVI. stoljeća, smješten je na uzvisini iznad rijeke i okružen prekrasnim vrtovima i parkom, svake jeseni je domaćin festivala „Festival International des Jardins“ odnosno Međunarodnog festivala vrtova. U dvorcu je živjela i  Catarina de Medici, supruga Henrija II i majka triju francuskih kraljeva, a tu ju je posjećivao i slavni Nostradamus, a potom, kraće vrijeme ljubavnica njenog supruga, Diane de Poitiers. Završni pečat izgledu dvorca dali su koncem XIX. stoljeća ugledni kneževi de Brogli. Nakon razgleda, šetnja parkom do vidikovca pa  nastavak vožnje dolinom Loire, koju zovu i Vallée des Rois – Dolina kraljeva, do dvorca Amboise, jednog od najznačajnijih u regiji, s fantastičnim pogledom na rijeku Loire, omiljenog ladanjskog boravišta kraljevske obitelji Valois do druge polovice XVI. st. Kao kraljevski gost, u susjednom dvorcu Clos Lucé je od 1516. do 1519. godine posljednje utočište našao Leonardo da Vinci. Sahranjen je u kapeli St. Hubert kod ulaza u dvorac. Sa zidina se pruža prekrasan pogled na atmosferični stari gradić Amboise. Nastavak vožnje do Toursa, rodnog mjesta slavnog pisca Balzaca koji je ovom kraju posvetio značajan dio svog opusa. Smještaj u hotel. Odlazak na šetnju starim gradom do slikovitog trga Plumereau koji obiluje restoranima i barovima. Noćenje.

2. DAN
TOURS – VOUVRAY – CHENONCEAU – TOURS
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak na razgled grada: vijećnica, katedrala Sv. Gatiena s prekrasnim vitrajima iz XIV. st.  i  drevna bazilika Sv. Martina. Preporučamo posjet Muzeju likovnih umjetnosti smještenom u negdašnjoj biskupskoj palači: kolekcija djela Mantegne, Rembrandta, Rubensa, Ingresa, Delacroixa, Moneta, Degasa i rijetkih primjeraka rane francuske renesanse. Odlazak u posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu 10 km od Toursa, razgled podruma i degustacija laganih vina. Nastavljamo do dvorca Chenonceau na rijeci Cher – najpoetičnijem dvorcu Loire. Zovu ga i „damskim dvorcem“ jer je građen i uređivan kao otok s pokretnim mostovima po zamislima brojnih dvorskih dama i kraljica te je nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Povratak u Tours. Noćenje.

Fakultativno: mogućnost plovidbe brodom rijekom Cher, pogled na dvorac s rijeke (uz doplatu na licu mjesta).

3. DAN
TOURS – VILLANDRY – ANGERS – TOURS
doručak, noćenje

Doručak. Vožnja do obližnjeg dvorca Villandry, koji je preko 200 godina bio u vlasništvu obitelji Le Breton. U XVII. st., oko starog tornja u kojem su se svojedobno sastali Philippe II, kralj Francuske i engleski kralj Richard I, sagrađeno je sadašnje zdanje koje okružuju prekrasni vrtovi, suptilan spoj vode, cvijeća, dekorativnog povrća i drveća. Šetnja kroz četiri razine na kojima je raspoređeno 6 vrtova, odnjegovanih pod nadzorom zadnjeg vlasnika Joachima de Carvalla i njegove supruge Anne Coleman. Nakon toga nastavak puta dolinom Loire do utvrđenog srednjevjekovnog grada Angersa, nekad dominantne anglonormanske utvrde na porječju rijeka Mayenne, Sarthe i Loir koje se, tvoreći rijeku Maine, zajednički ulijevaju u Loire. Ovim područjem prolazila je granica utjecaja moćnih francuskih  vladara dinastije Valois i anglonormanske dinastije Plantagenet. Prošetat ćemo  do angerskog zamka engleskog kralja Henryja II, katedrale  Saint-Maurice koja je izvrstan primjer prijelaza od kasne romanike prema anglonormanskoj gotici, a zatim do palače  Logis Barrault gdje je Henri IV pripremio Nantski edikt o vjerskoj toleranciji 1598. godine, okončavši time dugi i krvavi sukob katolika i protestanata u Francuskoj i uspostavivši ponovno jedinstvo zemlje. Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti pa povratak u hotel u Toursu. Noćenje.

4. DAN
TOURS – CHEVERNY – CHAMBORD – BLOIS – NEVERS
doručak, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela te polazak autobusom do Chevernyja, malog, ali izvorno namještenog klasicističkog dvorca (stil Louis XIII), posjet dvorcu i vrtovima.. Odatle nastavljamo vožnju do renesansnog Chamborda, koji je François I sagradio kao svoju stalnu lovačku bazu. Šetnja prekrasnim parkom i pogled na dvorac izvana zatim odlazak prema utvrđenom gradu Blois. Nakon stanke za objed, razgled gotičko-renesansnog dvorca Louisa XII i Françoisa I u kojem se je, tijekom zadnje faze religijskog sukoba odigralo dramatično ubojstvo katoličkih prvaka iz moćne obitelji de Guise. Slobodno vrijeme za šetnju zavojitim ulicama živopisnog grada, a potom slijedi vožnja do grada Nevers. Smještaj u hotel. Noćenje

5. DAN
NEVERS – FONTAINEBLEAU – PARIZ – ZAGREB
doručak, let

Doručak. Odjava iz hotela, a zatim odlazimo u posjet kraljevskom dvorcu Fontainbleau, eklatantnom primjeru francuske renesanse, na kojem su radili slikari Prve i Druge škole iz Fontainbleaua, gdje je moguće vidjeti raskošni ukus zadnjih vladara dinastije Valois i prvih Bourbona. Sjajna Galerija François I, Galerija jelena, Galerija Diane od Poitiersa, Velika balska dvorana ukrašene su djelima Francesca Primaticcia, Rossa Fiorentina, Benvenuta Cellinija, Toussaint Dubreuila i mnogih drugih umjetnika, koji su radili u službi francuskih vladara. Poslijepodne nastavljamo put prema zračnoj luci Pariz-Charles de Gaulle na let za Zagreb OU471 u 18.30 sati (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20.20 sati.

CIJENA PO OSOBI:  1.099,00/8.280,42 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama u gradovima Tours i Nevers
 • boravišnu pristojbu
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase tijekom ture
 • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
 • razglede prema programu
 • posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu i degustacija vina
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku cijelo vrijeme ture
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • Doplate:

  • paket ulaznica za dvorce (Chaumont-sur-Loire, Amboise, Chenonceau, Villandry, Cheverny, Chambord, Blois, Fontainebleau): 120 € (904,14 kn) za odrasle; 60 € (452,07 kn) za mlađe od 18 godina, djeca mlađa od 6 godina ostvaruju besplatan ulaz u dvorce. Plaćanje prilikom rezervacije putovanja.
  • plovidba brodom rijekom Cher: 10 € (doplata na licu mjesta)
  • doplata za jednokrevetnu sobu 215 € (1.619,92 kn)
  • doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od 60 € (452,07 kn) – raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu
  • Cijena ne uključuje

   • doplatu za jednokrevetnu sobu 215 € (1.619,92 kn)
   • doplatu za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od  60 € (452,07 kn) – raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu
   • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
   • fakultativne sadržaje
   • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
   • Fakultativni sadržaji i ulaznice

    • paket ulaznica za dvorce (Chaumont-sur-Loire, Amboise, Chenonceau, Villandry, Cheverny, Chambord, Blois, Fontainebleau): 120 € (904,14 kn) za odrasle; 60 € (452,07 kn)za mlađe od 18 godina, djeca mlađa od 6 godina ostvaruju besplatan ulaz u dvorce. Plaćanje prilikom rezervacije putovanja.
    • plovidba brodom rijekom Cher: 10 € (doplata na licu mjesta)

  Napomene i korisne informacije:

  Važne napomene
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija hotela u Francuskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
  • Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.

   

  Red letenja:
  Polazak:
  14. 06. Sri.:
  09:05 – 11:05
  Zagreb -Paris (Charles de Gaulle)
  Trajanje leta : 02:00
  Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
  Dolazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA
  Povratak:
  18. 06. Ned.:
  18:30 – 20:15
  Paris (Charles de Gaulle)-Zagreb
  Trajanje leta : 01:45
  Polazna zračna luka : CHARLES DE GAULLE INTERNA
  Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
  Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
  Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.
  ID 006

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42