Egipatska velika tura uz posjet Aleksandriji

Egipatska velika tura uz posjet Aleksandriji

Krstarenje Nilom od Luksora do Asuana

Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, 4-dnevno krstarenje, ulaznice uključene u cijenu!


Datum putovanja:  16.-24.11.2022.

1.dan, ZAGREB – HURGADA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.00h. Po dolasku u Istanbul oko 00.10h, nastavak puta za Hurgadu letom TK702 u 01.15h. Nakon slijetanja u 02.55h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2.dan, HURGADA – LUKSOR

Doručak. Slobodno za odmor, kupanje ili šetnju poznatim ljetovalištem na obalama Crvenog mora. Ručak u hotelu, te slijedi vožnja prema Luksoru, nekadašnjoj Tebi, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta. Razgleda hrama Luksor koji se nalazi u centru grada te je Alejom sfingi povezan s hramskim kompleksom u Karnaku. Slijedi ukrcaj na brod 5* i smještaj u kabine. Večera i noćenje na brodu.

3.dan, LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – KARNAK – ESNA

Doručak. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. Slijedi razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak prema Luksoru te obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Povratak na brod, ručak te isplovljavanje prema Edfu. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni. Večera na brodu.

4.dan, EDFU – KOM OMBO – ASUAN

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Ručak na brodu. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Večera i noćenje na brodu.

5.dan, ASUAN – fakultativno Abu Simbel

Dolazak u Asuan. Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

6.dan, ASUAN

Doručak. Slijedi razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Ručak na brodu. Nastavak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. U večernjim satima transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Kairo. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

7.dan, KAIRO i PIRAMIDE

Doručak. Dolazak u Kairo u jutarnjim satima te vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 – 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8.dan, ALEKSANDRIJA

Doručak. Odlazak prema Aleksandriji. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom a grad brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey. Razgled unutrašnjosti utvrde te panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima smještaj u hotel. Večera i slobodno za odmor u sobama do polaska za zračnu luku Aleksandrija gdje treba biti cc 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova TK697 u 03.40h.

9.dan, ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06.55h. Nastavak puta za Zagreb letom TK1055 u 19.00h, s dolaskom u 19.10h. Putnici mogu iskoristiti vrijeme za kupovinu u zračnoj luci ili za razgled Istanbula s vodičem uz doplatu na licu mjesta.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

Termin:  16.-24.11.2022.
FM cijena*Redovna cijena 8.690 kn (1.153,36 eur)8.990 kn (1.193,18 eur)

 * First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 2.290 kn (303,94 eur)

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  2.290 kn (303,94 eur)

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Hurgada-Aleksandrija-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom i ručkom u htl 5* u Hurgadi,  3 puna pansiona i 1 polupansion na brodu 5* tijekom plovidbe Luksor-Asuan, 1 polupansion u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćne vožnje vlakom, 1 polupansion u htl 5* u Kairu, 1 polupansion u htl 5* u Aleksandriji, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu (ulaz u piramidu u Gizi se plaća na licu mjesta po želji), voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (303,94 eur), doplata po želji za jednokrevetnu sobu 2.290 kn (303,94 eur), po želji doplata za paket putnog osiguranja, obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice 45 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

 

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur

Fakultativna ponuda u Karnaku (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

Sound and light show 45 eur

 

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

Polazak 16.-24.11.

ZAG IST 20:00 00:10        IST HRG 01:15 02:55

HBE IST 03:40 06:55        IST ZAG 19:00 19:10

 

NAPOMENA: 17.06.2022. su ukinuti svi Covid uvjeti za prelazak egipatske granice i trenutno ne treba predočiti ništa osim važeće putovnice i vize!

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.


PLAĆANJE: 
40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta na račun agencije

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Opći uvjeti putovanja 

 

ID:009

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42