Dvorci Hrvatskog zagorja – jednodnevni izlet|2023.

Upoznajmo Hrvatsku 

 

Dvorci Hrvatskog zagorja

Dvorac Gredice, Veliki Tabor, Dvor Trakošćan

Datum putovanja: /08.06.2023./09.09.2023.

Cijena po osobi od:  26,55 EUR  (200 KN)

 

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u 7,50 Nakon upoznavanja i uputa mjera prilikom putovanja za vrijeme trajanja opasnosti od zaraza od COVID – 19.

Polazak autobusa u 8,00 sati te vožnja turističkim autobusom u pravcu Hrvatskog zagorja. Malo nakon silaska s autoceste u pravcu Tuheljskih toplica zasigurno ste mnogo puta vidjeli DVORAC GREDICE. Možda će vam biti bliže ako vam kažemo Dvorac Gjalski. Dvorac danas ima funkciju hotela 4*, ali biti će interesantno ćuti crtice iz njegove povijesti.

Nastavljamo put  Desiniča do dvorca  VELIKI TABOR, gotičko renesansni dvorac grofova Ratkay iz 15. stoljeća koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika. Dvorac odiše tajanstvenošću zbog legende o ljubavi lijepe pučanke Veronike Desenić i grofa Fridriha Celjskog. Razgled dvorca uz stručno  Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje detalja te šetnju dvorcem i okolišem.

Nakon predaha nastavljamo vožnju prema  dvorcu TRAKOŠĆAN, najpoznatijem dvorcu Hrvatskog zagorja, spomenika kulture i prirode najviše kategorije. Smješten na brežuljku s perivojem usred park šume iznad umjetnog jezera. Unutrašnjost dvorca sadrži brojne dvorane i sobe među kojima su i sobe sa oružjem, soba sa viteškim oklopima, lovačka dvorana… Odlazak na obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča koji će nam dati detaljne informacije o navikama i običajima stanovnika dvorca. Svi posjetioci dvorca osim svog luksuza koji je izložen u raskošnim dvorana žele vidjeti i ona tajnovitija mjesta tako ćemo završiti razgled u dvorskoj kuhinji iz koje i danas znaju mirisati razne delicije.  Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju okolicom dvorca te samostalne razglede.

Polazak prema Zagrebu u 19:00 sati(u rano proljetnim i kasno jesenskim terminima u 18,30).

Planirani dolazak u večernjim satima.

Datum putovanja: /08.06.2023./09.09.2023.

Cijena po osobi od:  26,55 EUR  (200 KN)
Jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje poput od 10%

Minimalan broj putnika 45

U slučaju manjeg broja putnika agencija ima pravo na promjenu cijene ili na otkazivanje programa.

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom
  • razgledavanje prema programu
  • turističkog pratitelja
  •  osiguranje od odgovornosti
  • troškove organizacije i izvedbe aranžmana te porez

Cijena ne uključuje:

  • osobnu potrošnju, policu putnog zdravstvenog osiguranja kao i policu od otkaza puta
  • ulaznica Veliki tabor  – 4,50 EUR  (minimalno 20 prijavljenih)
  • ulaznica Trakošćan  – 7,00 EUR (minimalno 20 prijavljenih)

Za ulaznice potrebno je najava i uplata u agenciji prilikom prijave na putovanje

Nadoplata za manji broj putnika

40 – 45 putnika  +10 kn /  1,33 eur –  po osobi

35-40 putnika     +15 kn/  1,99 eur  po osobi

30-35 putnika      +25 kn / 3,322 eur  po osobi

25 – 30 putnika    +30 kn/ 3,98 eur po osobi


Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (Stajanja na putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42