Dvodnevni Brijuni – autobusom

Brijuni i Pula – 2 dana autobusom

Datum: 01.-02.05.2021.

Za sve „putoljupce” čiju želju za avanturom ne može zadovoljiti pusto lješkarenje na osunčanim plažama, Majka Priroda stvorila je Brijune. Tko ne bi posjetio rajsko otočje gdje se prožimaju blagodati suvremenoga doba s davnom prošlošću?

 

Program putovanja

 

1. dan, ZAGREB – PULA – BRIJUNI

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 06:30 sati. Polazak iz Karlovca (s Petrola) u 07:15 sati. Slijedi vožnja autobusom kroz Gorski kotar i Istru u pravcu Pule uz kraća usputna zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Pulu slijedi razgled najznačajnijih znamenitosti grada u pratnji lokalnog vodiča: posjet šestom po veličini sačuvanog amfiteatara u svijetu, dvojna vrata, ostatak rimskog kazališta, Danteov trg, bizantsku memorijalnu kapelu iz 6. st. Slobodno vrijeme za osobne programe te nastavak putovanja prema Fažani,  slijedi ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni, oaze veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta. Brijunsko otočje izuzetan je spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine. Na Brijunima je upisano gotovo 700 vrsta raslinja, oko 250 vrsta ptica, dok blaga mediteranska klima čini ovo mjesto ugodnim i ljekovitim. Krenuvši iz Fažane, gledana s palube, crta se zelenog otočja pretvara u Veliki Brijun, najveći od 14 otoka. Po dolasku na Brijune, smještaj u hotel te slobodno vrijeme do večere. Preporučamo šetnju po jednoj od poučnih staza na Brijunima. Noćenje.

 

2. dan, NP BRIJUNI

Doručak.  Slobodno vrijeme za aktivan odmor i osobno istraživanje Nacionalniog Parka uz šetnju ili uz najam bicikla ili romobila. Poslijepodne povratak brodicom u Fažanu nakon čega slijedi povratak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska, uz pauze za odmor i osvježenje, očekuje se u večernjim satima.

*Uz doplatu: mogućnost organiziranog razgled Brijuna uz lokalnog vodiča i vožnju turističkim vlakom prilikom koje se  posjećuju od centra otoka udaljeni arheološki lokaliteti; zaljev Verige s ostacima rimske vile Rustica iz I st. st. n.e. i Bizantski kastrum u zaljevu Dobrika,kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive somalijske ovce, zebre, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Posjet arheološkom muzeju otoka smještenom u mletačkom kaštelu iz 16.st., te razgled male gotičke crkve Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre. Slijedi razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.

 

Cijena paket aranžmana po osobi: 650 kn

 

 

U program putovanja je uključeno

 

 • prijevoz autobusom prema programu putovanja
 • smještaj na Brijunima u hotelu Karmen 3* na osnovi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnoj sobi
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku (pratitelja putovanja)
 • razgled Pule u pratnji lokalnog vodiča
 • prijevoz brodicom na relaciji Fažana – NP Brijuni – Fažana

 

U program putovanja nije uključeno

 

 • boravišna pristojba – 10 kn/odrasla osoba, djeca od 12 do 18 godina 50% popusta, djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu (obavezna doplata)
 • najam bicikla – 40 kn/1h
 • najam električnog romobila – 70 kn/1h
 • organizirani razgled Brijuna: 180 kn po osobi (uključuje razgled Velikih Brijuna uz stručno vodstvo i vožnju vlakićem po otoku) – obavezna najava i uplata prilikom rezrvacije aranžmana
 • istaknute doplate pri rezervaciji
 • moguće doplate na licu mjesta
 • sve što nije istaknuto u opisu ponude da je uključeno u cijenu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

 

Napomena

Brijune možete istražiti i samostalno uz novu mobilnu aplikaciju Brijuni Pocket Guide olakšat će snalaženje svima koji žele istraživati otok Veliki Brijun u vlastitom aranžmanu. Preuzimanje aplikacije za stručno vođenje na mobilnom telefonu moguće je uz doplatu:

Brijuni Pocket guide, odrasli – 150,00 kn

Brijuni Pocket Guide djeca od 7 do 18 godina – 75,00 kn

 

U aplikaciji možete pronaći sljedeće informacije:

 • Info – obavijesti o plovidbenom redu dolaska do Brijuna brodom i povratka u Fažanu, pravilima ponašanja, čestim pitanjima, hitnim brojevima i dr.
 • Usluge – informacije o uslugama na otoku Veliki Brijun poput info-punkta, barova i restorana te toaleta za goste.
 • Kulturno-povijesna baština – prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni s brojnim atraktivnim lokacijama.
 • Prirodna baština – informacije o jedinstvenoj flori i fauni Brijuna.
 • Geološko-paleontološka baština – o različitim geološkim značajkama otoka i tragovima života dinosaura na brijunskom otočju.
 • Sportsko-rekreativne aktivnosti – sadrži obavijesti o mogućnostima korištenja sportsko-rekreativnih sadržaja na otoku.
 • Smještajni objekti – obuhvaća važne informacije o hotelima i sobama za iznajmljivanje s opisom, kapacitetima, prikazom na karti, kontakt podacima i fotografijama.
 • Fotogalerija – uz sve atrakcije prikazana je fotogalerija u kojoj se mogu vidjeti odabrane fotografije sa svake lokacije.

 

Minimalan broj putnika: 35

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 200 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA:

Prilikom prijave uplaćuje se 40% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 60% najkasnije 30 dana prije početka putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Pravo Putnika na raskid Ugovora:

Ukoliko Putnik otkaže aranžman za putovanje, organizator od ukupne cijene aranžmana na ime nakade štete zadržava sljedeći iznos:

 • više od 30 dana prije polaska: 30 % cijene aranžmana, a najmanje 100 kn
 • od 29 do 22 dana prije polaska: 40 % cijene aranžmana
 • od 21 do 15 dana prije polaska: 80 % cijene aranžmana
 • od 14 do 0 dana prije polaska: 100 % cijene aranžmana
 • nakon polaska: 100 % cijene aranžmana

Pravo Agencije na raskid ugovora:

Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i Putniku u cijelosti vratiti sva primljena plaćanja za paket-aranžman, bez obveze naknade štete Putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od najmanjeg broja navedenog u ugovoru ili programu putovanja koji je sastavni dio predugovorne informacije i ako obavijesti Putnika o raskidu ugovora unutar roka navedenog na promidžbenom materijalu ili programu putovanja, tj. 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju kraće do 2 dana

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa ovisno o dostupnosti sadržaja
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobus
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje/destinacije informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o praznicima i vremenskoj prognozi.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja.

 

Odgovorni organizator: 0012

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42