Tanzanija i Zanzibar

Tanzanija i Zanzibar Tanzanija i Zanzibar Tanzanija i Zanzibar

Putovanje  Tanzanija i Zanzibar  – grupni polazak iz Zagreba

11 dana / 9 noćenja

 

Datumi putovanja: na upit

Cijena programa od 22.900 kn

 

Program putovanja:

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO/ARUSHA 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro/Arushu na liniji TK567 (Turkish Airlines) u 20.30 sati.

 

2. dan: ARUSHA

Predviđeni dolazak u Arushu u 5.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti, ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Arushi, smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

 

3. dan: ARUSHA – NGORONGORO KRATER

Nakon doručka vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri – lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u lodge, a zatim ručak. Slijedi safari, a kasno poslijepodne povratak u lodge na večeru. Noćenje.

 

4. dan: NGORONGORO KRATER – NACIONALNI PARK SERENGETI

Nakon doručka odlazak džipovima prema nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u lodge, smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.

 

5. – 6. dan: NACIONALNI PARK SERENGETI

Nacionalni park Serengeti  je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km² između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci.

Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.

 

7. dan: NP SERENGETI – ZANZIBAR 

Nakon doručka transfer do zračne luke Seronera Airstrip. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Na panoramskom putu prema jednom od najboljih resorta Zanzibara, Breezes Beach Club and Spa 5*, doživjet ćete mnoga iznenađenja. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.

 

8. i 9. dan: ZANZIBAR 

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar – magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Swahili – svaka konverzacija na swahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JAMBO!

 

10. dan: ZANZIBAR – DAR ES-SALAAM

Nakon doručka slijedi organizirani transfer do zračne luke Zanzibar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dar Es-Salaam, glavni grad Tanzanije. Po dolasku odlazak do hotela 4*, prijava i smještaj. Večera. Noćenje.
11. dan: DAR ES-SALAAM – ISTANBUL – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 4 sata na liniji TK604 (Turkish  Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati. Završetak putovanja.
First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 22.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 23.590 kn

First minute popust -600 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po first minute cijeni

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima i lodgevima  4*/5*, obroci prema programu (polupansion na Zanzibaru, puni pansion tijekom safarija u lodgevima), transferi zračne luke – hotel – zračne luke, dva leta zrakoplovom unutar Tanzanije (Serengeti – Zanzibar i Zanzibar – Dar Es-Salaam), razglede prema programu, pratitelja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča u Tanzaniji, lokalne pristojbe i poreze, troškove organizacije putovanja, jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:  pristojbe zračnih luka (podložne promjenama), dodatne obroke, usluge i izlete, napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR), putno osiguranje (preporučujemo)

 

Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 2.990 kn, viza za Tanzaniju 50 USD – plaćanje na licu mjesta, napojnice vodiču i vozaču 50 EUR – plaćanje na licu mjesta.

 

Fakulteti izleti:

– Let balonom u NP Serengeti: 4.300 kn

– Posjet Maasai selu: 200 kn

 

Viza za Tanzaniju: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha (Kilimanjaro) u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.

Zdravstvena zaštita: Preporučujemo profilaksu protiv malarije i cijepljenje protiv žute groznice.

 

NAPOMENE

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Kategorizacija hotela i lodgeva odgovara službenoj kategorizaciji u Tanzaniji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42