Tajland, Kambodža & Vijetnam – 16 dana

Tajland, Kambodža & Vijetnam

DATUM PUTOVANJA:  na upit
CIJENA: 9.950,00 kn

 

Trajanje:  16 dana

 

Grad polaska:  Zagreb

Veličina grupe:  24 osobe

Ukupna cijena putovanja:          9.950,00 HRK / osobi

*Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.

Uvod u našu indokinesku avanturu započinje otkrivanjem različitih lica ekstravagantnog Bangkoka, grada za koji ne sumnjamo da ćete mu se vratiti! Isprobavanje autohtone hrane na ulicama Bangkoka i uživanje u povoljnim masažama koje se nude na svakom koraku, rezervirano je za dan, dok u burnom noćnom životu velegrada svatko može naći idealan oblik zabave za sebe! Osim raskalašene zabave, iznimno važan segment života na Tajlandu budistička je duhovnost koja se može osjetiti i u Kambodži! S jedne strane monumentalnost veličanstvenih kipova kojima se divimo u Angkor Watu, otmjenom gospodinu koji se drži odlično za svojih 900 godina, a s druge strane kambodžanski svjetonazor koje će Vas natjerati na suze i smijeh: nerijetko istovremeno.

Osim kulture i zabave, program putovanja sadrži i razgled nevjerojatnih prirodnih ljepota koje se otkrivaju tijekom vožnje deltom rijeke Mekong i jezerom Tonle Sap gdje ćemo imati priliku uživati u idiličnim prizorima života lokalnog stanovništva! Za one željne adrenalinskog naboja ovaj program putovanja idealan je izbor jer nudi mogućnost druženja sa slonovima na Tajlandu, istraživanje hramova u Angkoru u Kambodži ili provlačenje kroz Cu Chi tunele u Vijetnamu.   

Krenite na put s Hrvatskim klubom putnika i otkrijte Tajland, Kambodžu i Vijetnam: destinacije koje su obojene najširim spektrom boja, ispunjene zamamnim mirisima, istodobno beskrajno životne i mistične…

 

1.dan (12.02.2019.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK (Tajland)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.30h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 13.15h (+1).

2.dan (13.02.2019.) BANGKOK 
Po dolasku transfer u hotel, smještaj po sobama. Opuštajuća šetnja, masaže i upoznavanje s azijskom kuhinjom. Noćenje.

3.dan (14.02.2019.) BANGKOK – City tour
Nakon doručka odlazak na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo sa Kraljevskom palačom, impresivnom građevinom u kojoj čovjek može provesti sate i sate. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) koji je također jako impresivan. Odijevanje mora biti malo konzervativnijeg tipa (duge hlače, majice sa rukavima). Još ćemo tog dana razgledati Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „ hrama zore“, sa pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučamo noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.

4.dan (15.02.2019.) BANGKOK – Damnoen Saduak – Elephant camp 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet, prva stanica je plutajuća tržnica Damnoen Saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Nakon plutajuće tržnice imat ćete priliku družiti se sa slonovima u kampu. Povratak u hotel u popodnevnim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (16.02.2019.)  BANGKOK – Ayutthaya 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet u Ayutthayu, drevni grad koji je nekada bio glavni grad Tajlanda. Ime grada potječe od indijskog naziva rodnog mjesta Rame iz poznatog epa Ramayana. Na ovome ćemo izletu posjetiti mnoge stare hramove, palače i centre meditacije koji su bili u funkciji prije mnogo godina. Posjetit ćemo poznatu ljetnu palaču Bang Pa In poznatu po svojim fantastičnim vrtovima. Povratak u Bangkok planiran je oko 5 popodne nakon ručka. Slobodno vrijeme, noćenje.

6.dan (17.02.2019.) BANGKOK
Slobodan dan za vlastiti program. Noćenje.

7.dan (18.02.2019.) BANGKOK – SIEM REAP (Kambodža)
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Siem Reap sa predviđenim polaskom u 10:00h i predviđenim dolaskom u 11:00h. Transfer u hotel, slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak u Pub Street na večeru i večernji izlazak. Noćenje.

8.dan (19.02.2019.) SIEM REAP – Angkor Wat kompleks
Nakon doručka odlazak u obilazak kompleksa Angkor, najpoznatijeg kmerskog svetišta. Počinjemo s Angkor Thomom, velikim gradom, kako mu i ime sugerira. Služio je kao kraljevo mjesto koje se proteže na desetke kvadratnih metara, izgrađenih za vrijeme kralja Jayvarmana VII. Pod istim je kraljem izgrađen i sljedeći hram – Ta Prohm. Hram je doživio golemu slavu kada je poslužio kao kulisa za većinu scena iz poznatog filma Angeline Jolie – Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života. Ipak, među znanstvenicima, istraživačima i zaljubljenicima u povijest, značajan je jer sadrži jedini prikaz tzv. ženskog Bude. Kažu da šećer dolazi na kraju, stoga ćemo najveći i najljepši hram ostaviti za sam kraj. Angkor Wat, hram posvećen Višni i do danas najveći religijski kompleks na svijetu, koji uživa zaštitu UNESCO-a od 1992. Doživite zalazak sunca s njegova zapadnog pročelja i uživajte u preslikavanju njegovih prangova u obliku lotusa na malenim jezercima. Povratak u hotel, noćenje.

9.dan (20.02.2019.) SIEM REAP – Jezero Tonle Sap
Slobodan dan. Predlažemo odlazak na sunrise u Angkor wat, dok za ostatak dana predlažemo odlazak na fakultativni izlet na jezero Tonle Sap kako biste vidjeli život u selima izgrađenim na samom jezeru. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (21.02.2019.) SIEM REAP – PHNOM PENH  
Nakon doručka, predviđen polazak autobusom redovnom linijom u 08:45 sati prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 14:45 sati. Transfer, prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan (22.02.2019.) PHNOM PENH – City tour – HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka check out iz soba i odlazak na fakultativni obilazak grada, počinjemo sa hramom Wat Phnom. Originalni hram datira iz 1372. godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom. Odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Na redu je posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci.

Povratak u hotel po kofere, kratki odmor. U 14:30h polazak redovnom autobusnom linijom prema Ho Chi Minhu u 14.30h, s predviđenim dolaskom u 21.00h. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan (23.02.2019.) HO CHI MINH – City tour
Nakon doručka polazak na fakultativno razgledavanje grada: Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzeja Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ben Thanh, kineske četvrti. Slobodno vrijeme, noćenje.

13.dan (24.02.2019) HO CHI MINH – Cu Chi kompleks & Moto tura
Nakon doručka, odlazak na izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište Vijetkongovaca, protežu se na 200 km pod zemljom te ćete imati priliku ući u njih i provlačiti se tunelom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Budući da se cijeli kompleks i sav sadržaj za turiste nalazi iznad zemlje, provlačenje kroz tunele je fakultativno (bez najave i bez nadoplate) omogućeno onima koji žele iskusiti kako je to biti pravi vijetnamski guerilla na par minuta! Povratak u hotel, kratki odmor nakon čega krećemo na nezaboravnu fakultativnu vožnju skuterima po Ho Chi Minhu da osjetite doživljaj vožnje u gradu sa najviše skutera na svijetu (vožnja sa vozačem). Noćenje.

14.dan (25.02.2019.) HO CHI MINH – Delta Mekong
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet u deltu rijeke Mekong. Do delte ćemo proći ruralnim dijelom Vijetnama, uživati u idiličnim prirodnim ljepotama, doživjeti svakodnevnicu vijetnamskih ljudi koji žive na selima, degustirati lokalne gastronomske specijalitete i uživati u sezonskom voću, voziti se u kajacima po rukavcima rijeke Mekong. Povratak sa izleta u večernjima satima. Noćenje.

15.dan (26.02.2019.) HO CHI MINH – DOHA (Katar)
Doručak, slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 16.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđen je u 19.25h s predviđenim dolaskom u 00.20h (+1).

16.dan (27.02.2019.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 01.50h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 06.00h.

 

Cijena putovanja uključuje:

 •  zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb – Bangkok / Ho Chi Minh – Zagreb (Qatar Airways kompanija, s presjedanjem u Dohi)
 •  zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Bangkok – Siem Reap (AirAsia kompanija, direktan let)
 •  pet noćenja u Bangkoku u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 •  tri noćenja u Siem Reapu u hotelu 3* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 •  jedno noćenje u Phnom Penhu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 •  četiri noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • autobusne karte za redovnu liniju Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 •  izradu viza za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (mogućnost posredovanja agencije)
 •  fakultativne izlete i razgledavanja (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 •  doplatu za 1/1 sobu cca. 2.350,00 kn
 •  napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 •  putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 •  dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena organizacije putovanja uključuje”

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 19.06.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede  Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske vize za Tajland, Kambodžu i Vijetnam su potrebne i za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (mogućnost posredovanja agencije kod ishođenja viza)
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Hotel u Bangkoku nalazi se u centru grada – Sukhumvit Soi 11, gosti u sklopu hotela imaju na raspolaganju restoran i bar
 • Hotel u Siem Reapu nalazi se u mirnom dijelu šireg centra grada, gosti na raspolagnju imaju vanjski bazen, spa i restoran.
 • Hotel u Phnom Penhu nalazi se u samom centru grada na obali (Riverside area), gosti an raspolaganju imaju vanjski bazen na krovu hotela s pogledom na grad, restoran i bar.
 • Hotel u Ho Chi Minhu nalazi se u centru grada – “District 1”, gosti na raspolaganju imaju restoran
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Za letove Zagreb – Doha – Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Doha – Bangkok aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A340-600 /  A380-800 (quad-jet) (A388)
 • Za let Bangkok – Siem Reap, lowcost aviokompanija AirAsia koristi ove tipove zrakoplova Airbus A318 / A319 / A320 / A321 (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Ho Chi Minh – Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A380-800 (quad-jet) (A388) / Boeing 777-300ER

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni city tour Bangkoka – 20,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju se na ulazu u lokalnoj valuti – thb) – Royal Palace 14,00 eura, Wat Pho 3,00 eura, Wat Arun 1,5 euro + brod 0,5 eura)
 • Fakultativni izlet plutajuća tržnica Damnoen Saduak – 50,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vožnja speed boatom, vožnja kanuima po tržnici, posjetu elephant campu i lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Ayutthaya – 50,00 eura (u cijenu uključeno: lokalni vodič i prijevoz)
 • Fakultativni obilazak kompleksa Angkor Wat – 35,00 eura  (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznica se plaća na ulazu u dolarima – 37,00 usd)
 • Fakultativni izlet na jezero Tonle Sap – 30,00 eura ( u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vožnja brodom i lokalni vodič)
 • Fakultativni city tour Phnom Penha – 10,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju na ulazu) – Royal Palace 10,00 usd, Tuol Sleng S-21 logor – 2,00 usd)
 • Fakultativni city tour Ho Chi Minha – 15,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju na ulazu) – War Musem 1,00 euro, Reunification Palace 2,00 eura)
 • Fakultativni izlet na deltu Mekonga – 35,00 eura (uključenu u cijenu: prijevoz, ulaznice, karte za brod, vožnja kajacima po rukavcima Mekonga i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ručak)
 • Fakultativni izlet Cu Chi tuneli – 20,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i privatni prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznica, plaća na ulazu cca 4 eura)
 • Fakultativni izlet večernja vožnja mopedima po Ho Chi Minhu – 15,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vozač i najam mopeda, izlet traje cca 120 min)

 

TAJLAND

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V
Viza: za Tajland izdaje se u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Mogućnost posredovanja agencije. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom, fotokopija prve stranice putovnice i kopija zrakoplovne karte. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 125,00 kn.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven – ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen – uz malu napojnicu – dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), američki dolar (USD) je paralelno platežno sredstvo tako da možete plaćati u USD
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: potrebna i putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza za Kambodžu se izdaje on line https://www.evisa.gov.kh/ i cijena je 40$. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, te suhu sezonu od studenog do veljače.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.

 

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: za Vijetnam ishoduje u ambasadi u Beču, konzularna naknada iznosi 100 eura i isti dan je gotova. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 200,00 kn.
Odjeća i obuća: Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Klima: u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42