27.11., 28.12.2014. Cijena od: 16.070,00 KN "/>

NEW YORK I SLAPOVI NIAGARE

NEW YORK I SLAPOVI NIAGARE

New York, Niagarski slapovi, Toronto, Philadelphia i Washington DC

 

Program putovanja:

 

PRVI DAN: LJUBLJANA-EUROPA-NEW YORK

 

Sastanak putnika u JP Ljubljana ili u jednoj od europskih zrakoplovnih luka. Prijava na let u New York. Po dolasku slijedi vožnja do hotela i prva šetnja gradom koji nikad ne spava, do srca grada i to do Rockefellerovog centra i poznatog Times Square. Po želji, mogućnost odlaska do Top of the Rock ili Emire State Buildinga od kuda se pruža pogled na osvijetljene nebodere i avenije. Noćenje.

 

DRUGI I TREĆI DAN: NEW YORK

 

Pozivamo vas na poludnevni razgled Manhattana (fakultativa). Tijekom vožnje gornjim i donjim Manhattanom upoznati ćemo dimenzije » Velike Jabuke », šarene gradske četvrti i multikulturalnost, koji gradu daje jedinstvenu sliku. Vidjeti ćemo Palaču UN-a, Centralni park, Lincolnovu dvoranu, koja je jedna od važnijih centara glazbenih sadržaja, crkvu Sv. John Divine, prestižno Sveučilište Columbia, Harlem, art-deco postaju Grand Central, veličanstvenu Katedralu Sv. Patricka, Nacionalnu knjižnicu, živahno događanje u Rockeffelerovom centru, Radio City… Vožnja pokraj Kineske četvrti, u umjetnički Soho, Tribeco i Greenwich Village, gdje ćemo završiti s razgledom točke ,,Ground Zero”, Brooklynskog mosta i Battery parka, od kuda se širi lijepi pogled na Kip slobode. Slijedi izlet brodom na otoke Ellis i Liberty, od kuda možemo razgledati Kip Slobode. Noćenje.

 

ČETVRTI DAN: NEW YORK-SLAPOVI NIAGARE

 

U jutarnjim satima započinje autobusno putovanje kroz saveznu državu New York, kroz zanimljivu zemlju, preko gorja Catskill i područja zvanog »Finger Lakes«. Dolazak do slapova Niagare u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotelu. Noćenje.

 

PETI DAN: SLAPOVI NIAGARE -TORONTO- SLAPOVI NIAGARE

 

U jutarnjim satima obilazak najvećeg grada Kanade – Toronta. Suprotno » starim« gradovima Kanade, Toronto će nas iznenaditi modernom arhitekturom i staklenim neboderima. Razgled grada uključujući i jedinstvenu Skydome, parlamentarne zgrade, gradsku vijećnicu i financijski dio. Poslijepodne se vraćamo do slapova Niagare i razgled ovog svjetskog čuda. Mogućnost fakultativne vožnje brodom „ Maid od the Mist” pod slapove. Ukoliko brod ne vozi (u proljetnim/jesenskim periodima), razgled slapova je moguć samo iz parka. Povratak u hotel i noćenje u hotelu.

 

ŠESTI DAN: SLAPOVI NIAGARE – PHILADELPHIA

 

Odlazak sa slapova Niagare i autobusna vožnja preko Pennsylvanie u Philadelphiu. Tijekom puta, zaustavljanje u »Amish Country«, gdje u glavnom, njemački doseljenici još uvijek žive kao što su živjeli u 17. stoljeću. Smještaj i noćenje u hotelu u Philadelphii, gdje je bila potpisana američka deklaracija o neovisnosti 04.07.1776., savezni praznik kada Amerikanci slave sjećanje na usvajanje deklaracije. Razgled kuće neovisnosti „ Inidependence Hall”, gradske vijećnice i ostalih znamenitosti. Noćenje.

 

SEDMI DAN: PHILADELPHIA-WASHINGTON DC

 

Nastavak vožnje u ranim jutarnjim satima u Washington i autobusni razgled zanimljivosti: Bijela kuća, Washington Monument, Capitol, Jefferson Memorial, rijeka Potomac, Lincoln Memorial, groblje Arlington,…. Smještaj u hotelu i noćenje.

 

OSMI DAN: WASHINGTON DC – EUROPA

 

Slobodno vrijeme u američkom glavnom gradu. Predlažemo obilazak muzeja „ Smithsonian Air and Space Museum” u koje se nalazi najveća zbirka zrakoplova i svemirskih letjelica. Transfer do Zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema europskoj zrakoplovnoj luci.

 

DEVETI DAN: EUROPA – LJUBLJANA

 

Po dolasku u europsku zrakoplovnu luku, mogućnost transfera do Ljubljane/Zagreba. Završetak putovanja.

 

POLASCI : na upit

 

 

CIJENA PROGRAMA PO OSOBI :
 KN – min 25 prijavljenih putnika
 KN-  min. 15 prijavljenih putnika

 

 Ostali polasci:

 

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, zrakoplovne pristojbe, sedam noćenja u hotelima turističke kategorije 2*/3* u New Yorku, kod slapova Niagare, u Philadelphiji i Washingtonu u dvokrevetnim sobama TWC, autobusne prijevoze i vanjske razglede u USA po programu, izlet u Toronto, državne pristojbe, pratnju slovenskog pratitelja, vođenje i troškove organizacije.

 

DOPLATE PRILIKOM PRIJAVE:

 

  • jednokrevetna soba 3.130,panoramski razgled New Yorka (min. 20 osoba 250 kn, min. 15 osoba, 320 kn min. 10 osoba, 350 kn), prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta).

 

DOPLATE PO ŽELJI: brod »Maid of the mist«na Niagari (cca. 20 USD), IMAX 3-D kinodvorane na Niagari (cca. 15 USD), obilazak Empire State Building-a (27 USD), podzemna željeznica (2-3 USD), napojnice – vodiču na putovanju (35-40 USD), plaćaju i djeca.

 

VAŽNO: po američkim standardima u većini hotela u USA u cijenu noćenja nije uključen doručak, koji je inače na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. U nekim hotelima kontinenalni doručak nude besplatno (tada i naši gosti besplatno konzumiraju doručak). Hotel je skromnije uređen, ali na odličnoj lokaciji. Mogućnost rezervacije hotela veće kategorije. Kada u sobi boravi više osoba (3 i 4): u sobi su dva francuska kreveta, spavaju po dvoje na jednom krevetu. Dodatnih kreveta nema.

 

VIZA: Hrvatski državljani trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno.

 

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijene u slučaju tečajnih razlika EUR /USD ili promjena u tarifama prijevoznika (poskupljenje goriva ili povećanje zračnih pristojbi), koje utječu na cijenu putovanja, u skladu s zakonom, kojim se uređuju obveze i propisi koji su važeći u Republici Sloveniji. O mogućoj promjeni cijene putovanja (koja se može povećati za najviše 10% prodajne cijene objavljene na programu) organizator je dužan obavijestiti putnika najkasnije 20 dana prije polaska.

 

 

CIJENE TRANSFERA:

Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349,00 kn (min. 6 putnika).

Ljubljana-europska zrakoplovna luka-Ljubljana 390,00 kn

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  006

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42