Kuba Libre – Trinidad i Varadero

Kuba Libre – Trinidad i Varadero Kuba Libre – Trinidad i Varadero Kuba Libre – Trinidad i Varadero

Kuba

 11 dana/ 9 noćenja

 

Zrakoplovom iz Zagreba

 

 

Termin putovanja: 

 

  • Trajanje putovanja:  11 dana
  • Najmanji broj putnika: 15

 

Kuba posljednjih godina doživljava pravi turistički procvat. Tajna njezina uspjeha složena je poput raznobojnih kubanskih koktela, a jednostavna kao zanosno njihanje bokova u ritmu salse. Rum, cigare i partijski sastanci kubanska su stvarnost. Revolucionarni duh na Kubi i dalje živi. Dok je Castra, bit će i ovakve Kube – fantastične! Kada se stvari promijene, nestat će jedinstveni doživljaj koji ovaj prelijepi otok pretvara u pravu turističku atrakciju. Stoga, požurite!

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
14.910 kn (min. 30 prijavljenih putnika)
15.830 kn (min.20 prijavljenih putnika)
 16.450 kn (min. 15 prijavljenih putnika)

 

1.DAN: ZAGREB – PARIZ – HAVANA let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 07.00 sati. Polet zrakoplova kompanije Croatia Airlines za Pariz u 09.00 sati sa dolaskom u Pariz u 11.05 sati. Nastavak leta zrakoplovom kompanije Air France za Havanu u 16.35 sati. Dolazak u Havanu u 20.25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku prijevoz do hotela i smještaj. Vrijeme je za salsu!
2. DAN: HAVANA doručak, večera, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Odlazak do grada i razgledavanje njegovih znamenitosti: Trga revolucije, Predsjedničke palače, Centralnog parka, Capitola, Sveučilišta. Vožnja do starog dijela grada i razgled katedrale. Ovdje ćemo doživjeti kako je nekoć Havana izgledala! Odlazak do bara Ernesta Hemingwaya u La Bodgita del Medio i osvježenje s ukusnim mojito koktelom. Slobodno vrijeme u večernjim satima, uz naš prijedlog da posjetite poznati kabaret show-u Tropicana. Većera i noćenje u hotelu u Havani.
3. DAN: HAVANA – COJIMAR – HAVANA doručak, večera, noćenje
STARAC I MORE
Odlazak do ribarskog gradića Cojimar koji se nalazi 10 km istočno od Havane. Cojimar je poznat kao gradić u kojem je bio usidren Hemingway-ov brod El Pilar, kojeg je opisao u romanu »Starac i More« i osvojio Nobelovu nagradu. Obilazak vile »Finca Vigìa« u kojoj je slavni pisac nekoć boravio i pisao, a danas uređene kao muzej. Povratak u Havanu u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme.
4. DAN: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA doručak, večera, noćenje
KUBANSKE CIGARE
Vožnja prema zapadu, u regiju Pinar del Rio, poznatu po uzgoju najboljeg duhana i proizvodnji najvećeg broja kubanskih cigara. Obilazak tvornice cigara i alkohola te mogućnost kupovine proizvoda. Vožnja kroz dolinu Vinales, lijepo prirodno područje. Po želji ručak u restoranu (specijalitet je svinjetina na žaru) i uživanje u pogledu na prapovijesni mural dužine 180 m slikan na stijenama gore Sierra del Vinales. Odlazak u pozemnu špilju otkrivenu godine 1920 i vožnja čamcem. Povratak u Havanu u večernjim satima.
5. DAN: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS doručak, večera, noćenje
NA FARMI KROKODILA
Vožnja u smjeru „Zaljeva svinja“ do Guame gdje ćemo posjetiti farmu krokodila. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama, danas muzeja na otvorenom, koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika, naroda Tainos. Ukrcaj na brod i vožnja do sela izgrađenog na 12 otočića na kojem se nalaze 23 statue naroda Tainos u prirodnoj veličini. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje do obale Karipskog mora, do gradića Cienfuegos (otprilike 246 km). Smještaj u hotel.
6. DAN: CIENFUEGOS – TRINIDAD večera, noćenje
KOLONIJALNI TRINIDAD
Putovanje Kubom ćemo nastaviti s obilaskom prekrasnog botaničkog vrta. Vožnja autobusom (otprilike 79 km) prema Trinidadu, kolonijalnom muzejskom gradu koji je od 1988 godine pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i  Museo Romantico. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme.
7. DAN: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO doručak, večera, noćenje
MAUZOLEJ CHE GUEVARA
Oproštaj od Trinidada i vožnja prema Varaderu. Putem ćemo se zaustaviti u živahnom mjestašcu Santa Clara (otprilike 153 km). Šetnja do Parka Vidal, muzeja revolucije i mauzoleja poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero (otprilike 226 km) u večernjim satima. Smještaj u hotel na bazi all inclusive usluge.
8. i 9. DAN: VARADERO all inclusive
UŽIVANJE U VARADERU
Dane ćemo provesti na prekrasnim plažama. Mogućnost raznih sadržaja – izlet brodom, ronjenje, igranje golfa…
10. DAN: VARADERO – HAVANA – PARIZ doručak, noćni let
OPROŠTAJ OD KUBE
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Polet zrakoplova kompanije Air France za Pariz u 21.30 sati. Noćni let.
11. DAN: PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz je predviđen u 11.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 12.35 sati sa dolaskom u 14.25 sati.
Cijena programa po osobi:
min. 30 putnika: 14.910 kn
min. 20 putnika: 15.830 kn
min. 15 putnika: 16.450 kn
Zrakoplovne pristojbe: 2.570 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  2.160 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE: 
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3/4* u Havani, Cienfuegosu i Trinidadu (skromniji hotel) na osnovi polupansiona, smještaj u hotelu 3/4* u Varaderu na osnovi usluge all inclusive, razglede i ulaznice prema programu, prijevoze prema programu, lokalnog vodiča, Palminog pratitelja,  trošak organizacije i jamčevinu.
CIJENA NE UKLJUČUJE: 
zrakoplovne pristojbe 2.570 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.160 kn, vizu 450 kn(mogućnost posredovanja), fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).
OBAVEZNE DOPLATE: 
napojnice za vodiče/vozače, izlazna taksa (plaćanje na licu mjesta), viza (plaćanje prilikom rezervacije).
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA: 
dodatne ulaznice, Tropicana Cabare.
POPUSTI: 
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe – na upit.
VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  006

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42