Alžir 9 dana avionom 11.10. – 19.10.2023.

Alžir 9 dana avionom

PUTOVANJE U ALŽIR – 9 dana zrakoplovom iz Zagreba 2023.

PUTOVANJE ALŽIR – TIPAZA – CHERCHELL – SETIF – DJEMILA – CONSTANTINE – TIMGAD – ISTANBUL

Datum putovanja: 11.10. – 19.10.2023.  

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL; ISTANBUL – ALŽIR (grad)
Sastanak putnika s pratiteljem u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta 2 sata prije polaska aviona. Prijava i ukrcaj na let TK1054 u 08:50 sati s presjedanjem u Istanbulu na let TK 653 i slijetanjem u Alžiru u 15:45 sati. Po dolasku i obavljanju kontrole, odlazak prema hotelu i, ako vrijeme dozvoli, prva kratka panoramska vožnja gradom s posjetom novoj džamiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: ALŽIR
Doručak. Cjelodnevni razgled grada Alžira. Posjet Kasbi, srednjevjekovnom labirintu ulica, privatnih kuća, trgovinica i džamija. Pod zaštitom UNESCO-a, ovo je lijep primjer arapsko andaluzijskog islamskog grada s razvijenim osjećajem zajedničkog života u nekadašnjoj utvrđenoj cjelini na brdovitom terenu iznad mora. Palača turskih vladara iz 17. st. s lijepim primjerima islamske arhitekture i dekoracije. Muzej narodne umjetnosti i tradicije. Nastavak razgledavanja s nekoliko razglednih točaka poput Spomenika alžirskim poginulim vojnicima u ratu za nezavisnost i Crkve naše Gospe od Afrike. Vožnja centrom te upoznavanje s ritmom grada i kolonijalnom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: ALŽIR – TIPAZA – CHERCHELL – ALŽIR
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do starog rimskog grada i luke Tipaza. Nekadašnja punska trgovačka luka, nakon rimskog osvajanja postaje Colonia Aelia Tipasensis tokom vladavine imperatora Klaudija. Od 4. st. Tipaza je važan centar širenja kršćanstva u sjevernoj Africi sve dok je nisu uništili Vandali u 5. st. Posjet arheološkom parku te nakon toga vožnja do susjednog grada Cherchell, poznatom po ribarima. Kratka šetnja gradom, posjet arheološkom muzeju sa zbirkom rimskih skulptura i mozaika i ostacima rimskog teatra te slobodno vrijeme u lokalnom restoranu za riblji ili mesni ručak (nije uključen u cijenu). Poslije podne posjet berberskom kraljevskom mauzoleju izgrađenom u obliku piramide. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan: ALŽIR – SETIF – DJEMILA – CONSTANTINE
Doručak. Odlazak prema Constantineu (oko 450 km) i vožnja sjevernom pokrajinom, nekadašnjom žitnicom starog Rima. Stanka u gradu Setif i posjet muzeju rimskih mozaika. Nastavak vožnje i dolazak u Djemilu, UNESCO-ov grad, staru rimsku prijestolnicu Cuicul, spektakularno smještenu na 900 m nadmorske visine. Posjet ruševinama grada s forumom, hramovima, bazilikom, privatnim kiućama, trijumfalnim vratima. Lijep primjer rimskog grada prilagođenog brdskom terenu. Nastavak puta i dolazak u Constantine. Smještaj, večera i noćenje.

5. dan: CONSTANTINE 
Doručak. Razgled grada Constantine, izgrađenog iznad kanjona i znanog po svojim visećim mostovima. Treći je najveći grad i trgovački centar, a ime je dobio po rimskom imperatoru Konstantinu Velikom. Šetnja gradom s pogledom na mostove, vidikovac sa spomenikom palim rodoljubima, arheološki muzej, džamija, palača Ahmed bega. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan: CONSTANTINE – TIMGAD – CONSTANTINE
Nakon doručka vožnja južno od Constantinea do još jednog UNESCO-ovog rimskog grada Timgad (oko 120 km). Car Trajan osnovao je Timgad 100. godine ex nihilo (“ni iz čega”) kao koloniju vojnih veterana. Nastao je kao bastion prema buntovnim Berberima koji su harali obližnjim Aures planinama. Najprije je naseljen veteranima rimske vojske iz partskih ratova kojima je bila obećana zemlja nakon tridesetogodišnje vojne službe. Grad je uživao nekoliko stotina godina mira i u 3. st.  postao središtem širenja kršćanstva. U 5. st. grad su opustošili Vandali, nakon čega je počeo propadati. U nastavku posjet berberskom kraljevskom mauzoleju Medracen, tajanstvenom spomeniku piramidalnog oblika iz 300 g. pr. Kr. Povratak u Constantine, večera i noćenje

7. dan: CONSTANTINE – GUELMA – CONSTANTINE
Nakon doručka odlazak u grad Guelmu gdje se nalazi jedan od najvećih i najbolje sačuvanih rimskih kazališta iz poč. 3 stoljeća, izgrađen tokom vladavine imperatora Septimusa Severusa. Nastavak vožnje do Hammam Chellala, starih rimskih termi, u upotrebi još i danas. Radi se o kompleksu toplih izvora i vapnenačkih stijena-slapova u obliku stalaktita i stalagmita. Slobodno vrijeme i povratak u Constantine, večera i noćenje.

8. dan: CONSTANTINE – ISTANBUL
Doručak i slobodno vrijeme do odlaska na aerodrom na let TK1412 u 17:20 sati iz Constantinea za Istanbul. Obrok tokom leta. Dolazak u Istanbul i odlazak na noćenje.

9. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka šetnja povijesnim dijelom Istanbula, oko Bosfora, Egipatske tržnice, arheološkog muzeja, Aya Sofije… Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i lokalne turske specijalitete. U poslijepodnevnim satima odlazak na transfer do zračne luke i let TK1055 u 18:35 sati Turkish Airlinesom sa slijetanjem u 19:40 sati u Zagrebu.

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Uključene pristojbe zračnih luka!

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

11.10.-19.10.2023.

1.620 € / 12.205,89 kn

1.690 € / 12.733,31 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 350 € / 2.290,49 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na liniji Zagreb – Istanbul – Alžir –Constantine – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3/4* u Alžiru i Constantineu u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s polupansionom te jedno noćenje i doručak u hotelu 4* u Istanbulu, voditelja putovanja, izlete i ulaznice prema programu, ulaznice za znamenitosti navedene u programu, transfer od/do zračne luke u Alžiru i Istanbulu, troškove organizacije i prodaje putovanja.
 • CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
  • putno osiguranje, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedeni kao uključeni, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i troškove osobnih narudžbi.
  • Red letenja:
   Turkish Airlines 
   TK1054 ZAGIST 08:50-11:55
   TK 653  ISTALG 14:10-15:45TK1412 CZLIST 17:20-22:25
   TK1055 ISTZAG 18:35-19:40
  • NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.
  • Granične formalnosti za ulazak u Alžirsku Narodnu Demokratsku Republiku:Viza je potrebna za hrvatske državljane. Trošak vize s uključenom uslugom viziranja od strane agencije iznosi 678 kn / 90 €. Dokumente za dobijanje vize potrebno je predati najkasnije 21 dan prije puta. Dokumenti potrebni za izradu vize su sljedeći:
   •    elektronički ispunjen obrazac zahtjeva za vizu u dva primjerka
   •    putovnica važeća više od šest mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva
   •    dvije novije identifikacijske fotografije, identične i formata 3,5 x 4,5
   •    potvrda o prebivalištu (za strane državljane koji borave u Hrvatskoj)
   •    potvrda o putnom osiguranju koja pokriva nezgodu i repatrijaciju (pokriva troškove od najmanje 30 000 €)
   •    kopija povratne avionske karte ili rezervacije karte
   •    potvrda rezervacije smještaja (hotel i sl.)
  • Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.
  • PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19
   • Alžirske vlasti ukinule su nadzor nad mjerama sprječavanja širenja zaraze pri ulasku u zemlju; nije više potrebno predočavati nalaze PCR testiranja niti potvrde o cijepljenju. Za putovanja u inozemstvo glede sigurnosne i zdravstvene situacije molimo da pročitate stranice ministarstva vanjskih poslova:
   • Za putovanja u inozemstvo glede sigurnosne i zdravstvene situacije molimo da pročitate stranice ministarstva vanjskih poslova: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044
  • ID 001

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42