Andaluzija 8 dana

Putovanje u Andaluziju 2023 i 2024. 

 

GRANADA – ALHAMBRA – CORDOBA – SEVILLA – JEREZ – CADIZ – MALAGA

Posjetite najjužnije dijelove Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurski osvajači i kršćanski kraljevi oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

 

Datum putovanja:

 

4.-11.12.2023.

4.-11.01.2024.

15.-22.2.2024.

11.-18.3.2024.

 

Garantirani polasci!

 

Program putovanja:

 

1. dan:  Zagreb – Malaga – Granada
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Ryanair s polaskom iz Zagreba u 6:00 / 8:45 sati sati. Po dolasku u Malagu u 9:20 sati / 12:05 sati slijedi ukrcaj u autobus i vožnja autobusom do Granade, grada smještenog u podnožju Sierra Nevade. Po dolasku u Granadu odlazak na razgleda grada: katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske, Medresa, Plaza de Bib Rambla. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na autentični flamenco show u špiljama Sacramontea, četvrti koja se smjestila na brežuljcima iznad Granade. Noćenje.

 

2. dan: Granada – Alhambra – Cordoba
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najuščuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru: palača Karla V., Nasridska palača, vrtovi Generalife (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon slobodnog vremena za ručak slijedi vožnja autobusom do Cordobe, nekadašnje prijestolnice maurskog kalifata Al-Andalus. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. dan: Granada – Cordoba – Sevilla 
Doručak. Odlazak na razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture – čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Seville, smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Odlazak u večernju šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. Po dolasku u Sevillu

 

4. dan: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar – nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“ (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Plaza de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

 

5. dan: Sevilla – Jerez – Cadiz – La Linea
Doručak. Vožnja autobusom do Jereza, grada poznatog po Sherry vinu i konjičkom sportu. Šetnja središtem grada do katedrale San Salvadora i razgled. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Nastavak vožnje autobusom prema Gibraltaru. Smještaj u hotel u Gibraltarskom zaljevu. Noćenje.

 

6. dan: La Linea – fakultativni izlet brodom Tangier (Maroko)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (doplata u agenciji). Odlazak autobusom do Tarife. Ukrcaj na brzi trajekt i vožnja brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama kod pustinjskih dina. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici – souk. Povratak brodom i autobusom u hotel u večernjim satima. Noćenje

 

7. dan: La Linea – fakultativni izlet Gibraltar – Malaga
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2 (doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, čudesnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Malage najveće andaluzijske luke i rodnom mjestu Pabla Picassa. Po dolasku u Malagu smještaj u hotel i odlazak na razgled grada: katedrala, Plaza de la Merced s Picassovom rodnom kućom i skulpturom, staro rimsko kazalište, Muzej umjetnosti. Predlažemo obilazak Alazabea – maurske palača s pogledom na more ili šetnju modernom šetnicom uz Malašku. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

 

8. dan: Malaga – Zagreb
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Malagi. Lete zrakoplovom kompanije Ryanair s polaskom u 9:55 sati / 12:40 sati. Dolazak u Zagreb u 13:00 sati / 15:45 sati.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjena kapaciteta.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena
2.-9.11.2023. POPUNJENO!
4.-11.12.2023. € 1.190 (8.966,06 kn) € 1.250   (9.418,13 kn)
4.-11.1.2024. € 1.290 (9.719,51 kn) € 1.350 (10.171,58 kn)
15.-22.2.2024. € 1.290 (9.719,51 kn) € 1.350 (10.171,58 kn)
11.-18.3.2024. € 1.250   (9.418,13 kn)

 

 

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba bez popusta na trećem ležaju.

Doplata za jednokrevetnu sobu € 295 (2.222,68 kn)

Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dostaviti kopiju osobne iskaznice ili putovnice.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na liniji  Zagreb – Malaga – Zagreb, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno – povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, napojnice, putno osiguranje.

Prtljaga uključena u cijenu:

 • jedan manji komad osobne prtljage (1 ženska ručna torba ili 1 ruksak), dimenzija 40x20x25 cm
 • jedan komad predane prtljage (kofer do 20 kg)

Red letenja za polaske 2.11.2023., 4.1.2024., 15.2.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    6:00 – 9:20
FR5871    Malaga – Zagreb    9:55 – 13:00

Red letenja za polaske 4.12.2023. i 11.3.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    8:45 – 12:05
FR5871    Malaga – Zagreb    12:40 – 15:45

Izlet u Maroko (Tanger) € 100 (753,45 kn)  – doplata u agenciji kod rezervacije aranžmana.

 • cjelodnevni izlet brodom i autobusom, s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom.

Za jednodnevni izlet brodom u Maroko državljanima Republike Hrvatske (državljani EU) dovoljna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju lošeg vremena i nemogućnosti isplovljavanja brodova, izlet se otkazuje uz povrat uplaćenog iznosa. U tom slučaju agencija ne snosi dodatne troškove.

Fakultativna ponuda izleta (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • paket ulaznica: Real Alcazar + Mezquita + Alhambra: €75 (uključuje razglede u pratnji lokalnih vodiča i voditelja putovanja, slušalice)
 • Gibraltar €35 – razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča: vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila
 • Granada: Flamenco show s pićem €35

Obavezne doplate: 

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače €20 po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Vremenske zone: Španjolska +0

Putni dokumenti

 • Državljani Republike Hrvatske na ovo putovanje mogu ići s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, te u tom slučaju agencija zadržava pravo promjene redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude

 

Evo što jesti u svakom od 5 većih gradova Andaluzije:
 • Sevilla: Huevos FLamenco
 • Huevos flamenco su pržena jaja servirana s povrćem i umakom u glinenoj posudi. Poslužuju ih posvuda jer je to jelo baš karakteristično za Sevillu.
 • Ako ste malo skloniji „avanturi“, kušajte Caracoles,  puževe u umaku od različitog bilja kao što su timijan, kumin i metvica.
 • Granada: Patatas A Lo Pobre
 • Krumpiri su naše sljedeće jelo, a u Granadi naručite papatas a lo pobre – krumpire pečene u pećnici s lukom, paprikom i češnjakom.
 • Za desert naručite Pionos de Santa Fe, slatki biskvit s kremom od jaja i mlijeka.
 • Cádiz: Almejas A la Marinera
 • Školjke naručite u priobalnom Cadizu, gdje je kuhinja mješavina različitih utjecaja koje su pomorci i trgovci donosili sa svojih putovanja. Tipično jelo su Almejas a la Marinera, školjke u umaku od vina s češnjakom i peršinom te tortillitas de Camarones, pohanci od škampiju iz ovog područja.
 • Córdoba: Salmorejo
 • Tradicionalna hladna juha salmorejo osvježit će vas tijekom vrućina, a radi se od rajčica, kruha, ulja i češnjaka. Nije isto što i gazpacho u kojem možete pronaći više vrsta povrća.
 • Od toplih jela probajte revuelto cordobés, što je zapravo kajgana s lukom, šunkom i šparogama.
 • Málaga: Espetos De Malaga
 • U Málagi postoji nekoliko jela koja treba probati, a među njima su espetos i fritura Malagueña.
 • Espetos su srdele na roštilju poslužene s malo maslinovog ulja i soli.
 • Fritura Malagueña je koktel od više vrsta riba, ustvari plata krcata inćunima, lignjama, sipama i ciplima. Naručite čašu bijelog ina i uživajte!
 • ID 001

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42