Advent u Rimu – 4 dana zrakoplovom 2023

Advent u Rimu – 4 dana zrakoplovom 2023 Advent u Rimu – 4 dana zrakoplovom 2023 Advent u Rimu – 4 dana zrakoplovom 2023

Advent u Rimu – 4 dana

Putovanje Rim 4 dana zrakoplovom

 

Termini putovanja: 08.12.2023.

Cijena od:  590 € / 4.445,36 kn

Putovanje u Rim zrakoplovom, 4 dana/3 noćenja iz Zagreba i Splita. Mogućnost veznog leta iz Dubrovnika, Zadra i Pule.

_________________________________________________________________________________

 

Svi putevi vode u Rim, pa tako Vas i mi vodimo u vječni grad – RIM, grad  okruženi povijesnim zdanjima koja kriju pregršt zanimljiv priča, gradu umjetnosti i kulture, gradu mode….

 

1.dan ZAGREB – SPLIT – RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u dogovoreno vrijeme. Prijava i let za Rim preko Splita. Po slijetanju u Rim transfer autobusom do grada. Smještaj u hotel u centru Rima. Navečer predlažemo odlazak sa pratiteljem putovanja metroom do nekog od poznatih rimskih trgova, okupljališta Rimljana sa mnoštvom restorančića i taverna. Slobodno vrijeme do zajedničkog povratka do hotela. Noćenje.

2. dan RIM                       
Doručak. Krećemo sa razgledom grada od Piazza del Popolo – trga s grandioznim obeliskom, crkvom Sv. Marije del Popolo, dvjema crkvama blizankama, te vratima Porta Flaminia iza kojim se pruža ulica Via Flaminia, najpoznatija ruta prema sjeveru antičkog Rima.  Popet ćemo se na Pincio, vidikovac iznad Piazza del Popolo, dio jednog od najljepših europskih gradskih parkova Villa Borghese. Šetnja do Španjolskog trga sa Španjolskim stubama i fontane di Trevi u koju ćete moći ubaciti novčić. Nastavak do Piazze Navona – jednog od najljepših rimskih trgova sa baroknim palačama, crkvom Svete Agnese te predivnim fontanama. Pauza za ručak. Poslijepodne odlazimo do Vatikana – države unutar grada Rima, najmanje države, sa najvećom crkvom na svijetu – bazilikom Sv. Petra. Obilazak bazilike Sv. Petra sa pratiteljem, te slobodno vrijeme za uspon na kupolu svetog Petra sa koje se pruža prekrasan pogled na Rim.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM
Doručak. Krećemo u razgled Rima sa pratiteljem putovanja: crkva San Pietro in Vincoli sa Michelangelovim Mojsijem  te odlazak do najvećeg svjetskog amfiteatra – Rimskog Koloseuma (izvana). Nastavljamo šetnju do Trajanovih tržnica, Trajanovog stupa i Rimskog Foruma, glavnog trga iz doba rimskog carstva, gdje su se donosile najvažnije odluke za cijelo carstvo. Penjemo se na brežuljak Kapitol s Kapitolinskim muzejima, trgom Campidoglio, te kipom Marka Aurelija i Michelangelovim stubama, La Cordonata, odakle se pruža pogled na Marcelovo kazalište.  Na Kapitolu je i crkva Santa Maria in Aracoeli.  Završavamo šetnju na najvećem rimskom trgu – Piazza Venezia na kojem se nalazi grob Neznanom vojniku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia.  Slobodno poslije podne za vlastite programe. Ukoliko želite popodne iskoristit za posjet muzejima, rezervirajte termin online. Pročitati napomenu dolje niže. Navečer  predlažemo odlazak na Trastevere – poznatu rimsku četvrt mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Povratak do hotela. Noćenje

4. dan RIM – SPLIT – ZAGREB
Doručak. Check out iz hotela. Kofere ostavljamo u garderobi na recepciji. Odlazak do Stazione Termini i razgled Piazza della Republica, Dioklecianove terme, crkva Santa Maria degli Angeli.  Slobodno vrijeme. Sastanak sa pratiteljem u 15h u hotelu te transfer do zračne. Let za Zagreb u 18:00 sati sa međuslijetanjem u Splitu. Dolazak u Split u 19:15 te u Zagreb u 20:40.

****Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili fakultativnih sadržaja  podložan je promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

First minute cijena: 590 € / 4.445,36 kn
Redovna cijena: 630 € / 4.746,74 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb– Rim –Zagreb, sa zrakoplovnim pristojbama
  • smještaj u hotelu 3/4* iz RAELI GROUP u zoni Stazione Termini (strogi centar) na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi (na polasku 22.02. smještaj u hotelu Andreotti) (NA POLASKU 16.3. SMJEŠTAJ U HOTELU B&B Hotel Roma Tuscolana San Giovanni)
  • transfer autobusom zračna luka – hotel- zračna luka
  • sve razglede prema programu
  • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
  • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
  • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; fakultativne izlete;
  • napojnice vozačima, vodiču, restoranima obroke koji nisu uključeni u cijenu
  • doplata za jednokrevetnu  sobu 152,63 €/ 1150,00 kn

 

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate na licu mjesta:

•    boravišna pristojba u iznosu od 4-6 EUR po odrasloj osobi/ po noćenju (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
•    slušalice za razgled grada 4 EUR po danu / po osobi

 

PREDLOŽENA DOPLATA: Ako ste zadovoljni uslugom pratitelja putovanja uobičajena napojnica je  5 -10 eur po osobi

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA I REZERVACIJA TERMINA:

Rezervirati online muzej koji želite posjetiti u vlastitim aranžmanu što prije jer se termini brzo rasprodaju.
•    3. dan puta – termin izaberite od 13.30h nadalje (Vatikanski muzeji ili Koloseum)
•    Vatikanski muzeji i Sikstinska kapela: 21 Eur – predlažemo kupovinu ulaznica unaprijed ukoliko će biti raspoloživih termina (preporučamo online, zbog velikih redova na blagajni)
•    Koloseum, Forum i Palatin – 22 Eur  (rezervacija isključivo online)
•    za većinu drugih muzeja u Rimu moguće je kupiti karte i na licu mjesta

 

Sav razgled po Rimu će se obavljati pješice i metroom. Cijena jedne karte metroom iznosi cca 1,50 eur po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu stoji 7,00 eur (moguća promjena), trodnevna karta je 18 eur

 

Popusti:

•    dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju –  40 EUR / 301,38 KN

 

 

INFORMACIJE:

RED LETENJA:

OU 380 ZAGREB 14:35 – SPLIT 16:05 RIM FCO 17:05
OU 381 RIM FCO 18:00 – SPLIT 19:10 ZAGREB 20:35

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Prtljaga: u cijenu aranžmana uključeno je 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE – 60 EUR / 452,07 kn
(raspoloživost i potvrda letova na upit )

Važna napomena: Grupa za Rim je zakupljena za letove iz Zagreba preko Splita/Dubrovnika za Rim. Ukrcaj putnika u Splitu ili Dubrovniku morate svakako najaviti prilikom rezervacije aranžmana, u protivnom putnicima neće biti moguć ukrcaj u Splitu/Dubrovniku.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Ograničenje za unos tekućine u zrakoplov:
U zrakoplov se smiju unositi:
–    tekućine kupljene u duty free prodavaonicama ili u zrakoplovu, pod uvjetom da su spremljene u prozirne plastične vrećice, zapečaćene prilikom kupnje (STEB) i ne smiju se otvarati do krajnjeg odredišta
–     tekućine pakirane u pojedinačnim pakiranjima do 100 ml ili 100 g u prozirnoj plastičnoj vrećici sa zatvaračem (ukupna zapremina do 1 litre)
–    tekućine koje se tijekom leta koriste u medicinske svrhe ili zbog posebnih prehrambenih potreba (dječja hrana).
Ostale tekućine mogu se prevoziti u predanoj prtljazi.
Zabranjene elektroničke naprave:
–    Elektronički uređaji za simuliranje pušenja ne smiju se koristiti u zrakoplovu
–    Samobalansirajući uređaji koji sadrže litijeve baterije nisu dozvoljeni u ručnoj i predanoj prtljazi

 

 

VAŽNE INFORMACIJE:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH  za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja.

 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30
Vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja
ID:M

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  016

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42