Advent u Madridu – 4 dana

Advent u Madridu – 4 dana Advent u Madridu – 4 dana Advent u Madridu – 4 dana

Advent u  Madridu – 4 dana

Zrakoplovom iz Zagreba

 

Datum putovanja: 

 

Program putovanja:

4 dana/ 3 noćenja
*Vrijednost više: hotel u centru
Kao rijetko koja prijestolnica u svijetu, Madrid impresivnošću i monumentalnošću svojih trgova i palača svjedoči o ulozi koju je imperijalna Španjolska imala u povijesti te koju ima danas.
Pođete li sa Španjolskog trga uz skulpturu Miguela de Cervantesa niz kozmopolitsku Gran Vía-u, uz bezbroj šarmantnih bistroa, raskošnih palača i blještavih robnih kuća, doći ćete na Plaza de Cibeles, kultno mjesto navijača Real Madrida, a Palacio de Comunicaciones u pozadini bit će odlična kulisa Vaše fotografije za pamćenje.
Nećete požaliti što ste u Madridu, najvatrenijoj europskoj prijestolnici s najviše sunčanih dana u godini.
 1. dan              ZAGREB – PRAG – MADRID
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod šaltera Pošte najkasnije u 03.00h. Polijetanje zrakoplova za Prag na letu ČSA OK849 u 04.40h. Dolazak u 06.15h te nastavak leta za Madrid na letu OK700 u 08.30h. Očekivani dolazak u 11.35h, obavljanje pograničnih formalnosti te prijevoz do hotela uz panoramsku vožnju gradom: Paseo de la Castellana, najveća i najšira ulica u Madridu; Santiago Bernabeu, nogometni stadion Real Madrida, najtrofejnijeg kluba na svijetu; Plaza de Colón, trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak javnim prijevozom u središte grada i šetnja najpoznatijim trgom Puerta del Sol i čuvenom ulicom Gran Vía, španjolskim Broadwayom, na kojoj su smještene najreprezentativnije građevine, kazališta, trgovine španjolskih i drugih svjetskih modnih marki. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan              MADRID
Nakon doručka odlazak u razgled španjolske prijestolnice uz lokalnog vodiča: Plaza de Cibeles, kultni madridski trg na kojem se nalaze Palacio de Comunicaciones, sjedište madridskog gradonačelnika i fontane de Cibeles, posvećene istoimenoj božici plodnosti; Paseo del Prado, jedna od značajnijih avenija u gradu s mnogim muzejima; Park Retiro, zelena oaza uređena u klasicističkom stilu; Plaza Mayor, impozantan središnji gradski trg iz 17.st.; Plaza de Oriente, na kojem se nalaze Palacio Real, najveća zapadnoeuropska kraljevska palača i madridska katedrala, posvećena Majci Božjoj; Španjolski trg na kojem dominiraju dva nebodera (Torre de Madrid, popularno zvan Žirafa) i skulptura najpoznatijeg španjolskog književnika, Miguela de Cervantesa; Gran Vía, najživlja gradska ulica i zgrada Telefónice iz koje je Ernest Hemingway slao izvještaje za vrijeme građanskog rata. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualan posjet jednom od najimpresivnijih muzeja na svijetu, Pradu, u kojem su izložena brojna vrhunska djela slavnih majstora europskog slikarstva. U njegovoj blizini se nalazi i Muzej suvremene umjetnosti Reina Sofía u kojem su čuvana djela Picassa i Dalíja te drugih španjolskih i stranih umjetnika. Najpoznatija slika u muzeju je Picassova Guernica inspirirana Španjolskim građanskim ratom. Navečer obiđite Božićni sajam na Plaza Mayor, ili nekoj drugog lokaciji u gradu, gdje možete kupiti tradicionalne proizvode, lokalne delikatese i sl., ili pak slijedite primjer domaćina i prokrstarite restoranima i barovima i isprobajte što više tradicionalnih tapasa i cava. Predlažemo posjet četvrti Latina koja je upravo zbog mnogobrojnih lokala najživlja tek u večernjim satima, ili pak otiđite do obližnje Mercado de San Miguel, jedne od najstarijih i najljepših natkrivenih gradskih tržnica, koja je s vremenom postala kulinarski centar grada, ali pri tome ipak zadržala identitet tradicionalne tržnice. Noćenje.
3. dan              MADRID – TOLEDO – MADRID
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet u živopisni gradić Toledo, drevnu španjolsku prijestolnicu, proglašen nacionalnim spomenikom pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku razgledavanje povijesne jezgre smještene na golemoj stijeni, u kojoj se isprepliću utjecaji kršćanske, arapske (maurske) i židovske kulture: Puerta Nueva de Bisagra, impozantna gradska vrata koja su sagradili Mauri; gotička katedrala, druga po veličini u Španjolskoj s djelima El Greca, Goye i Van Dycka; franjevački samostan i crkva San Juan de los Reyes; Casa El Greco, kuća u kojoj je slavni slikar naslikao mnoga svoja djela; most sv. Martina na rijeci Tajo; Arco de la Sangre, kameni slavoluk iz Don Quijotea; Alcazar, četverokutna tvrđava iz 16. stoljeća s tornjevima na svakom uglu smještena na najvišoj točki grada; crkva sv. Tome iz 14. stoljeća u kojoj se nalazi El Grecova slika «Sprovod grofa Orgaza»; Židovska četvrt sa sinagogom Santa Maria la Blancha. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za osobne programe, povratak u Madrid.
Gostima koji ostaju u gradu, predlažemo odlazak do stadiona Santiago Bernabéu, doma španjolskog velikana Real Madrida i jednog od najpoznatijih, najljepših i najprestižnijih stadiona svijeta. U sat i pol koliko traje individualan obilazak, imat ćete priliku upoznati ovaj hram nogometa, ući u lože, svlačionice i ostale kutke ovog jedinstvenog zdanja.
Kako posjet Španjolskoj ne bi bio potpun bez flamenca, putovanje zaokružite fakultativnim odlaskom u jedan od lokalnih restorana u kojem možete uživati u ovom strastvenom tradicionalnom plesu i glazbi. Noćenje.
4. dan              MADRID – PRAG – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Tijekom ovog posljednjeg prijepodneva u Madridu predlažemo odlazak do najpoznatije čokolaterije u gradu – San Ginés (datira iz 1894.g.), gdje možete probati churrose – tradicionalne španjolske uštipke koji se umaču u vruću čokoladu. Ako pak želite još malo istražiti grad, jedno od nezaobilaznih mjesta je željeznička postaja Atocha u kojoj se nalaze trgovački centar, kafići te prekrasan tropski vrt. Prijevoz do zračne luke. Prijava na let ČSA za Prag na liniji OK701 u 15.20h. Dolazak u 18.10h te nastavak leta za Zagreb na letu OK848 u u 22.00h. Očekivani dolazak u Zagreb u 23.15h. Završetak programa.

 

Cijena putovanja  po osobi: 3.290 kn
First minute cijena po osobi do 12.11.2016.:                          2.990 kn

 

 

 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.620 kn
Napomena: first minute cijena vrijedi do 12.11.2016. ili do popunjenja određenog broja mjesta!
Cijena uključuje:
 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Madrida preko Praga;
 • smještaj u Madridu u hotelu Porcel Ganivet 3*  u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • transfer od zračne luke do hotela pri dolasku u Madrid s uključenim panoramskim razgledom grada te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • razgled grada pješice i u pratnji lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

 

Cijena ne uključuje:
 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.620 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • karte javnog  gradskog  prijevoza,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu prema programu,
 • osobne troškove, pića i napojnice,
 • putno osiguranje (preporučamo) te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje.

 

Popusti na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-11,99 godina: 300 kn
Odrasla osoba: 150 kn
Napomena:
Smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):  
Izlet u Toledo: 520 kn -uključeno: prijevoz autobusom, razgled Toleda u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za katedralu;
Flamenco večer, show & jedno piće:  270 kn  – uključeno show, večera od 3 slijeda & jedno piće: 495 kn
Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:
Kraljevska palača (Palacio Real): 10 Eur
Muzej Prado: 14 Eur
Muzej Reina Sofía: 8 Eur
Stadion Santiago Bernabéu: 19 Eur
Red letenja:
OK 849   ZAGREB        PRAG         04:40 06:15
OK 700   PRAG             MADRID     08:30 11:35
OK 701   MADRID        PRAG         15:20 18:10
OK 848   PRAG             ZAGREB     22:00 23:15
Napomene:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 15 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42