Graz i Zotter – Advent za unuke, bake i djedove

Advent u Grazu i  

posjet carstvu čokolade – Tvornici Zotter

Polazak: na upit

Iskoristite prvi dan zimskih praznika i uživajte u čaroliji adventa, mirisu punča, cimeta i čokolade. Poklonite njmlađima uživanje u tvornici čokolade i blještavilu božičnog nakita. 

 

Bio jednom u 1990-ima jedan slastičar, kojemu su do tada poznate čokoladne kreacije bile jednostavno predosadne. Stoga se nakon radnog dana povukao u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati…Otkrijte sami koliko je bio uspješan…

 

 

Program putovanja:

Polazak u 07:00 sati s s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Riegersburga i tvornice čokolade Zotter koja se nalazi u predivnom ambijentu. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije. Krećemo prema Grazu.  
Po dolasku u Graz slijedi šetnja uz razgled  gradom u pratnji pratitelja putovanja: Otok na Muri, brdo Schlossberg sa satom s kojeg se pružappogled na cijeli grad, Trg karmelićanki, Sporgasse, glavni gradski trg Hauptplatz , gradska vijećnica, katedrala, , Glockenspielplatz i brojne druge zanimljivosti. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju gradom, shopping i odlazak do štandova na Božićnom sajmu. Prepustite se čaroliji adventa, zavirite u svako otvoreno dvorište jer ono krije jednu svoju priću. Popnite se na Schlosberg – uspinjačom s pogledom na okolicu,  posjetite najstariju robnu kuću koja se u ovo vrijeme pretvara u adventsku pozornicu nakita i dekoracija…
Polazak iz Graza u 17 sati, a predviđeni dolazak u Zagreb oko 20 sati. 

Cijena putovanja po osobi: 189,00 kn

First minute cijena: 150 kn po osobi

FM cijenavrijedi do 30 dana prije putovanja odnosno do popunjenja određenog broja sjedala u autobusu

Za ovo putovanje je obavezna važeća putovnica ili osobna iskaznica

Cijena uključuje:

  • vožnja turističkim autobusom prema programu
  • šetnja s razgledom prema programu
  • licenciranog turističkog pratitelja
  • troškove organizacije i realizaciju putovanja
  • jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • ulaznicu u tvornicu čokolade Zotter – nadoplata na licu mjesta 
  • zdravstveno osiguranje u inozemstvu
  • objekti koji se fakultativno posjećuju
  • troškove vlastite potrošnje

 

Cijene ulaznica za tvornicu Zotter prema datumu polaska

Cijena po osobi   Cijena od 01.03.2018.
Djeca do 3 god besplatno
Djeca 4- 5 god 5,40  EUR
Djeca  6-10 god 10,40 EUR
Djeca do 11 – 18 god 13,40 EUR
Odrasli 16,40 EUR

 

Minimalan broj putnika: 45 osoba

U slučaju manjeg broja putnika od Minimalan broj putnika, Agencija ima pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika  ili na otkaz putovanja.

Nadoplata po putniku  na bazi:

40 plativih aranžmana:  15 kn

35 plativih aranžmana:  25 kn

30 plativih aranžmana:  40 kn

25 plativih aranžmana:  70 kn

 

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.

Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do  dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku.

Vrijede Opći uvjeti putovanja

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆ

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42