ČAROLIJA ADVENTA U UMBRIJI

NAJVEĆE BOŽIĆNO DRVCE NA SVIJETU

FERRARA – GUBBIO- PERUGIA – SAN MARINO  – ZAGREB

Datumi putovanja: 10.-12.12.2021.

Cijena putovanja: od 1090  kn

Pogledajte Gubbio

 

Oživljena božićna bajka u malom mjestu Gubbio jedinstven je doživljaj i adventsko putovanje koje se ne zaboravlja. Na obroncima brda Ingino, koji gleda na gradić Gubbio domaćini su napravili najveće božićno drvce na svijetu koje je kao takvo ušlo u Gunnisonu knjigu rekorda. Čarolija u Gubbiju počinje paljenjem više od 300 svjetlosnih postaja različitih boja povezanih s gotovo 10 kilometara kablova. Veliko je kao tri nogometna igrališta. “Raste” iz zidina grada, a završava zvijezdom na vrhu, koja je zapravo crkva sveca zaštitnika mjesta, sv Ubalda. Budite i vi dio čarobne atmosfere i trenutka kada nad Gubbio zasja Albero di Natale.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN:  ZAGREB – FERRARA – GUBBIO

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima.  Mogućnost ukrcaja u Karlovcu i Vratima Jadrana. Ugodna vožnja preko Slovenije i kroz Italiju s upoznavanjem regija Friuli Venezia Giulia te Veneto, Emiglia Romagna. Posjet Ferrari, zajednička šetnja kroz grad te razgled najpoznatijih znamenitosti u gradu,  srednjovjekovnom okupljalištu intelektualaca i umjetnika.  U pratnji vašeg vodiča prošetajte do Palazzo dei Diamanti,  Castello Estenze, utvrdu Este s četiri tornja , do glavnog trga Piazza Trento-Trieste, katedrale San Giorgio … Slobodno vrijeme za ručak . Kušajte lokalne specijalitete cappellette di zucca (nalik tortelinima, punjeni su kremom od buče), pasticcio di maccheroni (složenac s tjesteninom mesnim umakom, gljivama i sirom), kušajte i pan’ Ferrarese – ciupeta, pecivo svezano u čvor. Nastavak vožnje prema Gubbiju. Smještaj u hotel. Dolazimo na vrijeme da promatramo prvo ovogodišnje paljenje rasvjete na najvećem božićnom stablu.  Orijentacijska šetnja do središta mjesta i posjet Božićnom sajmu. Gubbio, šarmantni srednjovjekovni grad umjetnosti,  nazivaju i ‘mala Siena’. Šetnja do  crkve San Francesco, Loggia dei Titratori, Palazzo Ducale, I Palazzi Municipali e Piazza Grande, zvonika koji je danas muzej,  Duoma (katedrale), zidina… Noćenje.

2. DAN:  GUBBIO – PERUGIA 

Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Po razgledu slobodno vrijeme, a mi predlažemo izlet u Perugiu i posjet čokoladarnici.  Vožnja do Perugie. Grad je podijeljen na pet riona (gradskih četvrti)  svaki ima svoju priču, zastavu, grb . Turističke grupe u grad ulaze vozeći se Minimetro. Moderno rješenje tramvaja  kojim se izbjegava gužva  i kojim  odlazimo do središta grada. Šetnja preko  glavnog gradskog trga Piazza IV Novembre, do Duoma San Lorenzo posvećenog svetom Lovri zaštitniku grada,  fontane Maggiore, čuvene Le Scalette, Palazzo dei Priori te drugih.  Mogućnost  božičnog šopinga u Corso Vanucci u brojnim  dizajnerskim trgovinama ili posjet čokoladarnici (uz nadoplatu)  i priči svijetu čokolade i jednoj od talijanskih kultnih slastica Baci Perugina koja se proizvodi već 100 godina.  Upoznajte  simbol talijanske čokolade, kušajte, kupujte … Povratak prema autobusu Minimetrom i povratak u Gubbio. U subotu se u Gubbiju predstavljaju jaslice u prirodnoj veličini. Slobodno vrijeme za uživanje u advenstkom okruženju na božićnom sajmu,  kuišanje specijaliteta na štandovima ili večeru u nekom od restorarana  s tipičnom umbrijskom kuhinjom, zdravica uz prosseco,  vin’ brule ili kuhanu grappu. Noćenje.

3 DAN:  GUBBIO – SAN MARINO (BOLOGNA) – ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema San Marinu.  Pratitelj putovanja upoznati će vas s pričom o trećoj najmanjoj državu na svijetu i ispričati legendu o Marinu,  Rabljaninu, klesaru koji je, kaže predaja,  isklesao prvu kapelicu na čijem je mjestu niknuo grad, danas država unutar države. Po dolasku u državu plavo-bijelih predviđena je šetnja  do Palazzo Publico,  Basilica sv. Marina, Gradska vijećnica, Piazza Titano, vidikovac, zidine…  U San  Marinu su porezi nešto niži pa je to prilika za dobru kupnju dizajnerskih komada, kozmetike, parfema, alkohola,  nakita. Kušajte tipićna romagnolska jela, piadine. Strast prema piadinama stanovnici ovog kraja baštine od Rimljana. Tanka pogačica nalik tortilju koju pune mesom, sirom, povrćem, kobasicama…Preklope i uživaju.   Od tjestenine preporučujemo da kušate “strozaprete” tagliatelle, raviole ili njoke u nekom od umaka. Gurmani će kušati pravo zimsko jelo – cotiche di maiale con i fagioli. (svinjetina s grahom),  a sladokusci  tortu Titan i torta Tre Monti, specijalitet koji se sastoji od velikih okruglih vafla punjenih kakaom i lješnjacima s vrhnjem i čokoladom.  U slučaju lošeg vremena ili snijega  umjesto San Marina posjetit ćemo Bolognu. Razgled grada koje je temelj  visokog obrazovanja u Italiji, i gurmanska prijestolnica Italije. Šetnja do Fontana di Nettuno, Piazza Maggiore,  do Duoma San Petronio  kroz Quadrilaterol do čuvenih bolonjskih tornjeva, Piazza Santo Stefano.  Slobodno vrijeme za ručak, degustaciju mortadele, čuvenih tagliatella al ragu, piadina, čašu dobrog vina ili kupnju u čuvenoj Via del Indipendenca. Okupljanje i povratak prema autobusu  te nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja tijekom puta.  Povratak u kasnim večernjim satima.

First minute cijena po osobi: 1.090 kn

Redovna cijena aranžmana:  1.180 kn po osobi

 

** First minute cijena vrijedi do 30 dana prije puta odnosno do popunjenja broja mjesta predviđenih po first minute cijeni Minimalan broj putnika po navedenoj cijeni 45

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • licenciranog pratitelja putovanja tijekom cijelog puta
 • dva noćenja s uključenim doručkom  u hotelu 3* u centru mjesta Gubbio u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama
 • razglede prema programu
 • lokalnog vodiča u Gubbio-u
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • fakultativni izlet u Perugiu i razgled uz pratitelja puta – nadoplata 10 eura
 • karta za Minimetro – dva smjera  4 eura
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 250,00 kn
 • polica putnog osiguranja
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta  (oko 2 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Popusti:

 • Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno
 • djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 10% popusta
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

Cijene za manji broj putnika

Broj putnika nadoplata po putniku
minimum 40 putnika 30 kn
minimum 35 putnika 45 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan,  po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do  dan prije puta doplatiti  navedenu razliku. 

Gubbio je grad u središnjoj Italiji. Peti je po veličini grad pokrajine Perugia u regiji Umbrija., poznat kao pravi relikt srednjovijekovnog urbanizma, budući da je grad postavljen strateški na vrlo strmoj padini, što stvara veoma zanimljivu mrežu gradskih trgova i ulica. Brdo iznad grada bilo je naseljeno još u brončano doba, a bio je i važno središe Umbra u predrimsko vrijeme. Nakon rimskog osvajanja u 2. stoljeću pr. Kr., naziva se lat. Iguvium. ma oko 38.000 stanovnika i najveće božićno drvce na svijetu.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42