Advent u Toskani – 4 dana autobusom

Toskana u doba adventa

Bologna, Firenca, Siena i San Gimignano, Luca i Pisa

4 dana autobusom

 

Datum putovanja:

uključen polupansion

 

Program putovanja:
1. dan
Polazak autobusa u 5:30 s Autobusnog kolodvora, peron 502-506. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika) uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Usputno zaustavljanje u najstarijem sveučilišnom grada na svijetu, BOLOGNI. Razgled grada: BAZILIKA SV. PETRONIJA – PIAZZA MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE –  TORNJEVI – NEPTUNOVA FONTANA. Slobodno vrijeme za vlastite programe i ručak. Predlažemo posjet božićnom sajmu Sv.Lucije. Nastavak putovanja do Montecatini termi. Smještaj u hotel 3*. Predlažemo odlazak u posjet kući Djeda Božićnjaka u središtu mjesta (doplata za ulaznicu na licu mjesta: 10,00 eur po osobi) Večera.  Noćenje.

2. dan
Doručak.  Odlazak na cjelodnevni izlet u FIRENZU. Slijedi razgled grada: CRKVA SANTA MARIA NOVELLA – MEDIČEJSKE KAPELE – CRKVA SAN LORENZO – KATEDERALA – BAPTISTERIJ – PIAZZA SIGNORIA – PALAZZO VECCHIO – CRKVA SANTA CROCE – UFFIZI – PONTE VECCHIO – PALAČA PITTI. Ostatak popodneva slobodno vrijeme za osobne programe i posjete muzejima. Predlažemo posjet božićnom sajmu.  Povratak u Montecatini terme. Večera. Noćenje.

3. dan
Doručak. Odlazak prema SIENI, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO – CRKVA SAN DOMENICO – KATEDRALA. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji ovim predivnim gradom, ručak, kušajte tradicionalni kolač  Panforte.

Odlazak u SAN GIMIGNANO – prekrasan gradić srednjovjekovnih tornjeva. Kraći razgled grada: PALAZZO DELLA PODESTA – PALLAZO PRETORIO. Slobodno vrijeme za šetnju povijesnom jezgrom i posjet brojnim vinskim podrumima ili uživanje u odličnom talijanskom cappucinu. Povratak u Montecatini terme. Večera. Noćenje.

4. dan
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do PISE – grada poznatog po KOSOM TORNJU. Razgled grada: PIAZZA DEI MIRACOLI – KATEDRALA – GROBLJE CAMPOSANTO. Za djecu ili za sve koji se osjećaju kao dijete predlažemo posjet tvornici Djeda Božićnjaka (doplata na licu mjesta: 6,00 eur po osobi).  Nastavak vožnje do LUCCE, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Šetnja renesansnom gradskom jezgrom uz razgled: ZIDINE – KATEDRALA – KRSTIONICA. Slobodno vrijeme do polaska za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.490 kn

Firs minute cijena: 1450 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn

 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli ne ostvaruju popust na pomoćnom ležaju.

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom prema programu
smještaj u  hotelu 3* u Montecatini Termama  u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansion (doručak i večera)
razglede prema programu
voditelja tijekom putovanja na hrvatskom jeziku
izlet u Pisu i Luccu, dozvola za ulazak autobusa u navedene gradove

Cijena ne uključuje:
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
izlet u Firenzu vlakom, usluga lokalnog vodiča na hrvatsko-srpskom jeziku te slušalice za razgled grada 20 EUR po osobi (miniano 30 osoba)
izlet autobusom u Sienu i San Gimignano te usluga lokalnog vodiča na hrvatsko-srpskom jeziku u Sieni, pristojbe za ulaz u grad, 25 EUR po osobi (minimalno 30 osoba), u cijenu je uključena i degustacija maslinovog ulja i vina
ulaznicu za katedralu u Sieni (informativna cijena) 5 EUR po osobi

boravišna pristojba 1 EUR po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*
doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj. 3,4 100 kn
– 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

 

 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42