Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom

Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom

Termin putovanja: na upit

 

Smještaj na obali jezera u srcu Švicarske!

1.dan ZAGREB – RIJEKA – JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:30 sati, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:15 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:00 sati. Vožnja kroz Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazimo na područje jezera Vierwaldstättersee. Ovo je područje „srca Švicarske“. Pisce i umjetnike privlačila je ljepota planinskih vrhunaca i prvi turisti dolaze na ovo područje već u 19.stoljeću da bi se divili pogledu na jezera i planinske vrhunce. Uživajte u zimskim alpskim pejzažima Švicarske! Smještaj u hotel na području jezera. Noćenje.

2.dan LUZERN I JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE „KOLIJEVKA ŠVICARSKE“

Doručak. Izlet kroz najljepše krajolike centralne Švicarske oko jezera Vierwaldstättersee. Posjetiti ćemo: Meggen s jedinstvenom Mramornom crkvom, Weggis na zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane željeznice i gradić Schwyz po kojem je Švicarska dobila ime i gdje je Forum švicarske povijesti gdje posjetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švicarske kao države. Posebno je kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švicarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu moći ćete se fotografirati uz poznati Tellov spomenik. Moguća vožnja brodom po jezeru uz prekrasne krajolike, zaljeve i mala mjesta (doplata na licu mjesta vožnja ovisna o vremenskim prilikama. Nastavak vožnje autobusom oko jezera do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima- palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, posebno čaroban u predbožićno doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Slobodno vrijeme u središtu čarobnog Luzerna za šetnju, posjete muzejima (zbirka suvremene umjetnosti Rosengart, povijesni muzej, Alpineum, švicarski muzej prometa, muzej Richarda Wagnera itd.), za kupovinu i osobne programe ili posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ZÜRICH I LUZERN

Doručak. Izlet u Zürich, najveći grad Švicarske. Razgled grada: stari grad s uskim srednjovjekovnim ulicama – obale rijeke Limmat koja u samom gradu utječe u Ciriško jezero – crkva Grossmünster simbol švicarske reformacije – stara gotička crkva Fraumünster. Slobodno vrijeme za posjet božićnim sajmovima: najveći je sajam ispred Opere, a vrlo je slikovit i božićni sajam u ulicama starog grada. Predlažemo i romantičnu šetnju uz jezero, kupovinu odličnih švicarskih čokolada, satova i suvenira, kavu i kolač u jednoj od čuvenih kavana – slastičarnica ili posjet nekom od brojnih muzeja poput najvećeg švicarskog povijesnog muzeja Landesmuseum, muzeja moderne umjetnosti Kunsthaus ili nogometnog muzeja Fife. Vožnja do Luzerna. Slobodno vrijeme u najljepšem švicarskom gradu za osobne programe, kupovinu i posjete božićnim sajmovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE – LUGANO –RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja daje Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.190 kn

First minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

• smještaj u hotelu 3* na području jezera Vierwaldstättersee u Švicarskoj na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom

• razgledavanja prema programu

• pratitelja tijekom putovanja

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

• doplatu za vožnju brodom po jezeru Vierwaldstaettersee (uplata na licu mjesta, minimum 25 osoba, informativna cijena, vožnja ovisna o vremenskim prilikama): 20 EUR po osobi

• Putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem isključivo na fiksni upit.

PREPORUKA PUTOVANJA:

Ovo putovanje uključuje 3 noćenja s doručkom na obali jezera Vierwaldstättersee, u „kolijevci Švicarske.“ Smještaj direktno u samom srcu područja oko Luzerna s 3 noćenja omogućuje potpuno uživanje u prekrasnom švicarskom krajoliku, čarobnim božićnim sajmovima i lijepim gradovima i mjestima do kojih Vas iz hotela čeka samo kratka vožnja !

PRAKTIČNE NAPOMENE:

Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio

Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u

srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km 2 živi oko 8 milijuna stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  002

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42