Advent u Grazu i posjet tvornici čokolade Zotter 2023.

Advent u Grazu i posjet tvornici čokolade Zotter

1 dan autobusom

Datumi putovanja:

 09.12., 16.12. 2023.

 Cijena putovanja po osobi: 33 €  (248,63 KN)

Bio jednom u 1990-ima jedan slastičar, kojemu su do tada poznate čokoladne kreacije bile jednostavno predosadne. Stoga se nakon radnog dana povukao u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati…Otkrijte sami koliko je bio uspješan…

 

Program putovanja:

Polazak u 07:00 sati sa parkirališta Zagrebačkog velesajma (ulaz JUG) .Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Riegersburga i tvornice čokolade Zotter koja se nalazi u predivnom ambijentu. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice.
Nastavljamo putovanje u smjeru Graza. Po dolasku u Graz slijedi šetnja gradom u pratnji pratitelja putovanja: otok na Muri, brdo Schlossberg sa satom s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, Trg karmelićanki, Sporgasse, glavni gradski trg Hauptplatz , gradska vijećnica, katedrala, , Glockenspielplatz i brojne druge zanimljivosti. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u posjet božićnom sajmu. Zastanite na jednom od štandova koji nude domaće rukotvorine i suvenire ili ukrase za bor s vašim imenom. Uživajte u punču i kuhanom vinu ili poznatim germknedlama. Osjetite bilo grada u adventsko vrijeme.
Polazak putnika s mjesta po dogovoru s pratiteljem u 18:00 te predviđeni dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi: 33 €  (248,63 KN)

 

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, policu  jamčevine i prodaje te provedbe aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

putno osiguranje, ulaznicu za  tvornicu Zotter, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve nenavedene troškove, te sve što nije navedeno pod cijena uključuje

OBAVEZNA DOPLATA ZA ULAZNICU ZA TVORNICU ZOTTER:
– odrasli: 19,4 € / osoba,
– tinejdžeri od 11. – 17. godina: 16,4 € / osoba,
– djeca od 6. – 10. godina: 13,4 € / osoba,
– djeca od 4. – 5. godina: 7,4 € / osoba

Minimalan broj putnika: 45

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od minimalnog broja, agencija zadražava pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika  ili na otkaz putovanja.

Vrijede Opći uvjeti putovanja.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA

 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge i prema uvjetima osiguravatelja), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

 

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

 

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji

– Agencija ima pravo na promjenu tijeka programa i promjenu vremena rasporeda posjeta  objektima kao i razgledima koji su sastavni dio programa

 

U slučaju promjene cijene goriva ili ostalih kalkulativnih elemenata za više od 3% – agencija ima pravo na promjenu cijene.

ID:000

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42