San Daniele i Trst – Jednodnevni izlet za gurmane iz Zagreba

San Daniele i Trst

Jednodnevni izlet za gurmane

Datum putovanja:

19.03./18.04./30.04./21.05./11.06./10.09./08.10.2022.

 

SAN DANIELE –  Skriveni gradić sjeverne Italije,  u kojem se na buri s Dolomita pomiješanoj s morskim zrakom s Jadrana suše ponajbolji pršuti na svijetu – San Daniele.
TRST- nekadašnja balkanska shopping meka, a danas središte kulture i kulinarstva
Program putovanja:
Polazak autobusom s južnog parkirališta Zagrebačkog velesajma (glavni ulaz-JUG) u 05,30 sati. Mogućnost ukrcaja u Karlovcu u 6,00 te na Vratima Jadrana u 7,40
Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz zaustavljanje za fini talijanski espresso do gradića San Daniele del Friuli, koji je kolijevke jednog od najboljih pršuta na svijetu –  prosciuto San Daniele.
Posjet pršutarni te ćemo pogledati zanimljivu prezentaciju o proizvodnji pršuta nakon koje slijedi degustacija pršuta i vina. Mogućnost kupnje pršuta po povoljnijim cijenama.
Pršut San Daniele specifičan je po načinu proizvodnje, te je jedan od prvih talijanskih proizvoda koji je zaštićen oznakom izvornosti. Njegov jedinstven okus poznat kao ‘dolce’ slatkast nastaje pod utjecajem hladne klime iz Alpa i slanog zraka s Jadranskog mora, a suši se isključivo na buri.
Nakon uživanja u pršutu odlazimo do glavnog grada regije, Trsta.
Doživite i upoznajte grad bure i nekadašnju shoping meku, na potpuno novi način, prošećite jednim od najljepših europskih trgova, Piazza Unita d ‘Italia izgrađen u vrijeme procvata Trsta kad je i sama carica Sissi ovamo rado dolazila,  vijećnice, fontane, Caffè degli Specchi,  San Antonio Nuovo,  do Teatra Verdi, Piazze dela Borsa, uz  Canal Grande nekadašnji Ponte Rosso, koji je danas popularna šetnica uz koju  se restorani i barovi. Prilika za uživanje u aperitivu AperolSpritzu ili čuvenoj kavi Illy koja je jedan od zaštitnih znakova Trsta.
Šetnju završavamo posjetom prostoru nekadašnjeg skladišta vina na 3 etaže u kojem se danas nalazi najnoviji otvoreni market talijanskih nacionalnih proizvoda Eataly.
“Mangiare, comprare e studiare” kušajte, kupujte i učite o hrani i sjajnim friulianskim vinima.
Kušajte nešto od specijaliteta dana koje pripremaju kuhari njegujući priču o susretu različitih kultura, Mediterana i Srednje Europe. Iz krušne peći na drva mirišu pizze pripremljene od najfinijih sastojka, a u dnevnoj ponudi se nalazi veliki izbor svježeg mesa i sireva, delikatesa i ribe. Slobodno vrijeme za šetnju do katedrale San Giusto Martire ili kupnju.
Polazak prema Zagrebu oko 18,00 sati. Povratak u kasnim večernjim satima.

Datum polaska:19.03./18.04./30.04./21.05./11.06./10.09./08.10.2022.

Cijena programa: 230,00 kn po osobi

Djeca do 12 godina uz dvije odrasle osobe ostvaruju popust – 15%

 

CIJENA UKLJUČUJE:
  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • razgledi prema programu uz licenciranog pratitelja
  • pratitelja putovanja
  • organizacija i provedbu putovanja
  • osiguranje od odgovornosti
CIJENA NE UKLJUČUJE:
  • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
  • prezentacija izrade i degustacija pršuta
  • troškove vlastite potrošnje
  • sve što nije navedeno pod cijena uključuje
  • policu putnog i zdravstvenog osiguranja
NADOPLATE:

Prezentacija izrade i degustacija pršuta u jednoj od pršutana – 12 kn po osobi  – obavezna prijava u agenciji – minimalan broj osoba 15


Program je izrađen na min. 45 prijavljenih putnika.

U slučaju manjeg broja putnika agencija ima pravo promjene cijene ili otkaza putovanja

U slučaju manjeg broja putnika od Minimalan broj putnika, Agencija ima pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika ili na otkaz putovanja.

Nadoplata za manji broj putnika od:

40-44 plativih aranžmana: 15 kn

35 – 39  plativih aranžmana: 25 kn

28 – 34  plativih aranžmana: 38 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.

Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (Stajanja na putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42