VARŠAVA NOVA GODINA – 4 dana zrakoplovom

VARŠAVA NOVA GODINA – 4 dana zrakoplovom VARŠAVA NOVA GODINA – 4 dana zrakoplovom VARŠAVA NOVA GODINA – 4 dana zrakoplovom

Vrijednost više:
– Obilazak čak 3 grada (Bratislava, Krakow i Varšava) uključen u cijenu
– Odličan hotel IBIS STARE MIASTO 3* U STROGOM CENTRU GRADA!

Cijena od 1690 kn + pristojbe zračne luke

Garantirani polazak!

1.dan ZAGREB – VARŠAVA 30.12.2021.
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Varšavu u 12.05 sati na liniji (LOT 612) s dolaskom u 13.40 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer prema hotelu. Odlazak u hotel i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazimo pješke na razgled Varšave uz pratnju vodiča: Zgrada koja je građena po uzoru na moskovske „ Staljinke „ – Palača kulture, najviša zgrada u Varšavi, – Glavna varšavska avenija i ulica Aleja Jerozolimskie – Zgrada Nacionalne Opere – Trg Piłsudski – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave – Granice nekadašnjeg Varšavskog Geta – Predsjednička palača – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u Drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok, najstariji i najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut  1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prekrasan vidikovac s kojeg možete vidjeti rijeku Wislu te novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Navečer večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

2.dan VARŠAVA – ŽIDOVSKA TURA – PRAGA, 31.12.2021., SRETNA NOVA 2022.
Doručak. Uz pratnju vodiča nastavak razgledavanja grada. Danas slijedi razgled grada nazvan „Židovska Varšava“, posvećen nekadašnjem židovskom dijelu Varšave, te događajima tijekom Drugog svjetskog rata. Otići ćemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta – Umschlagplatz, mjesto odakle su kretali vlakovi za obližnji koncentracioni logor Treblinku. Neke od najupečatljivijih scena u filmu Pijanist odvijaju se upravo na ovoj lokaciji. Nakon židovske ture slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne sastanak sa vodičem na dogovorenom mjestu, te po želji putnika, odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgled kvarta uz pratnju vodiča. Navečer slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slijede pripreme za najluđu novogodišnju noć. Doček NOVE 2022. GODINE u nekom od Pubova ili na glavnom trgu i ulicama Varšave. SRETNA NOVA 2022.! Noćenje.

3.dan VARŠAVA – TORUN – VARŠAVA, 01.01.2022.
Kasnije ustajanje. Nakon doručka sugeriramo fakultativni izlet u 230km udaljeni grad Torun. Torun je najpoznatiji kao rodni grad Nikole Kopernika u kojem se i nalazi njegov muzej. Osim muzeja, Torun je poznat i kao grad pod zaštitom UNESCO-a zbog prekrasne stare gradske jezgre. Razgled grada uz pratnju vodiča: Starega Miasto, stari grad – Rynek Staromiejski, glavni gradski trg – Katedra świętych Janów ( Katedrala Svetog Ivana ) – rijeka Wisla – ruševine dvorca Dybowski – Zamak Krzyżacki. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje, preporučamo posjet Kopernikovom muzeju ukoliko bude moguće. Poslijepodne polazak za Varšavu. Povratak u hotel. Za one koji ne žele ići u Torun, poslijepodne preporučamo odlazak u prekrasan kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palača na jezeru. Također sugeriramo i Wilanów gdje možete vidjeti palaču Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III. Sobjeskog sa prekrasnom baroknom arhitekturom i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Preporučamo i odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja: Muzej Frederica Chopina, Muzej Nikole Kopernika, Muzej Ustanka, Muzej Prage. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping te uživanje u blagdanskoj Varšavi. Noćenje.

4.dan VARŠAVA – ZAGREB 02.01.2022.
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Odjava iz hotela do 12 sati, te ćemo ujutro ostaviti stvari u luggage roomu-u. U 14.15 sati transfer do varšavskog aerodroma Warshaw Chopin. Prijava na let za Varšavu u 15.40 sati na liniji (LOT 613) s dolaskom u Zagreb u 17.20 sati prema lokalnom vremenu.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
30.12.
First Minute cijena
1.690
Redovna cijena 1.890
Zrakoplovne pristojbe 990

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

HOTEL IBIS STARE MIASTO 3*
Hotel Ibis Stare Miasto nalazi se svega stotinjak metara od zidina Stare Varšave. Većina restorana i gradskih znamenitosti nalaze se u pješačkom dosegu. Hotel posjeduje prostrane i klasično uređene sobe koje prate IBISov standard poznat svuda u svijetu. Besplatan internet dostupan je u hotelu. Svaka soba posjeduje TV sa satelitskom antenom. Doručak se servira u bistrou hotela svakodnevno. Svaka soba opremljena je radnim stolom, sušilom za kosu.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Prijevoz zrakoplovom prema programu
• Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
• Panoramski razgled grada autobusom i pješice
• Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
• Smještaj u Hotelu 3/4* u centru Varšave na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
• Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
• Sve razglede prema programu Varšavi
• Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 990 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
• Nadoplata za jednokrevetnu sobu 750 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
• Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
• Fakultativne izlete
• Obroke koji nisu uključeni u cijenu
• Računajte da ćemo dio razgleda u Varšavi obavljati javnim prijevozom, stoga preporučamo kupnju 3-dnevne karte za javni prijevoz koja vrijedi za metro, vlak, tramvaj i bus u Varšavi. Cijena je 36 Zlota.

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
KOPERNIKOV GRAD TORUN
Minimalno 10 prijavljenih putnika
Uključuje prijevoz autobusom do destinacije, razgled destinacije, vodiča na hrvatskom jeziku 350 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

RED LETENJA – podložan promjeni VRIJEME LETA
LO 612 ZAG – WAW 12:05 13:40
LO 613 WAW – ZAG 15:40 17:20

KORISNE INFORMACIJE
• Valuta u Poljskoj je poljski Zloty: 1 ZL je 1,75kn
• Cijena single karte za javni prijevoz je 4.40zł
• Sve cijene javnog prijevoza pogledajte ovdje
• Varšava je odlično povezan grad. Javni prijevoz dostupan je: Vlak, Metro, Tramvaj i Bus
• Za muzej Kopernika i sve izložbe trebate odvojiti minimalno 2-3 sata. Više o muzeju ovdje.
• Cijena ulaznice za kraljevski dvorac u Varšavi je 8,00 eura po osobi odrasli, studenti i umirovljenici 6,00 eura po osobi, djeca do 16 godina – 2,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
• Cijena ulaznice za Muzej votke uz degustaciju 3 vrste votke – 12,00 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
• Cijena ulaznice za palaču Wilanow/ Palača i vrtovi 8,50 eura po osobi. Ulaznica samo za vrt svjetlosti – 5,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
• Cijena ulaznice za Fryderyk Chopin muzej – 5 eura po osobi (trenutna informativna cijena).
• Više o muzeju Frederica Chopina pogledajte ovdje

VAŽNA NAPOMENA
• Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
• U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
• Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
• Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
• Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
• Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Napomena: Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji.

 

002

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  015

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42