RIMINI – doček Nove godine

RIMINI – doček Nove godine RIMINI – doček Nove godine RIMINI – doček Nove godine

BOLOGNA -RIMINI – URBINO – GUBBIO – FERRARA

 

Gubbio je grad u središnjoj Italiji. Peti je po veličini grad pokrajine Perugia u regiji Umbrija., poznat kao pravi relikt srednjovijekovnog urbanizma, budući da je grad postavljen strateški na vrlo strmoj padini, što stvara veoma zanimljivu mrežu gradskih trgova i ulica. Brdo iznad grada bilo je naseljeno još u brončano doba, a bio je i važno središe Umbra u predrimsko vrijeme. Nakon rimskog osvajanja u 2. stoljeću pr. Kr., naziva se lat. Iguvium. ma oko 38.000 stanovnika i najveće božićno drvce na svijetu.

 

Datum polaska: 30.12.2019.-1.1.2020.

FM cijena: 990 kn za uplate do 25.11.19.

Redovna cijena : 1.190 kn za uplate nakon 25.11.19.

 

 

Program putovanja:

1.DAN 30.12.2019.

Polazak iz Zagreba ispred Gradskog poglavarstva u 4:00 sata (Karlovac – Petrol 4:30, Vrata Jadrana 6:20). Vožnja autobusom kroz Sloveniju te dalje Italijom  u pravcu Bologne. 
Po dolasku u Bolognu, razgled grada uz upoznavanje znamenitosti:Bazilika Sv.Petronija, Palazzo Comunale s muzejom Giorgia Morandija, Piazza Maggiore, Neptunova fontana… Bologna se ponosi sa 38 km arkadnih kolonada te brojnim tornjevima koji su postali simboli grada, najpoznatiji su Asinelli i Garisenda,kojima su nekada plemićke obitelji pokazivale svoju moć.
Nakon razgleda i kraćek predaha nastavljamo put prema Riminiu. Dolaskom u Rimini odlazimo na šetnju gradom koji je svečano okićen i u novogodišnjem ozraćju. U ovo doba godine u Riminiu na plaži(Piazzale Boscovich) održava se izložba skulptura od pijeska te svi zainteresirani mogu posjetiti istu- Presepe di Sabbia Rimini.

Nakon šetnje Riminiem odlazak u hotel, smještaj ,večera  i noćenje. 

 

2.DAN  31.12.2019.

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u regiju Marche, gdje ćemo posjetiti Urbino i Gubbio. (fakultativno)
Posjet Urbinu.  Stara povijesna jezgra grada upisana je na UNESCO-v popis svjetske baštine. Do 17.st. Urbono je  bio je poznat po proizvodnji majolike- keramike koja ima posebnu prozirno žučkastu ocaklinu. Od svih znamenitosti u gradu najvažnija je Duždeva palača koja potiće iz 15.st.  Danas se u njoj nalazi muzej s jednom od najvažnijih kolekcija renesansnih slika na svijetu. Slavni slikar Rafael je rođen u Urbinu,a u njemu je živio i naš Luciano Vranjanin –  jedan od najznačajnijih hrvatskih renesansnih arhitekata 15.st. Dolaskom u Urbino slijedi  slijedi razgled  grada.

Nastavljamo put prema Gubbiu,  mjestu gdje i danas živi  božićna bajka na  jedan poseban način.  Od 1981.g. na obroncima brda Ingino koji gleda na gradić, domaćini su napravili najveće božićno drvce na svijetu. Visine preko 650 m  i širine oko 300m koje je kao takvo ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda. Čarolija u Gubbiu počinje paljenjem više od 350 svjetlosnih postaja različitih boja povezana s gotovo 10 km kablova.Veliko kao tri nogometna igrališta, završava zvijezdom na vrhu koja je zapravo bazilika sv.Ubalda, zaštitinika Urbina. Osim po najvećem drvcu na svijetu Gubbio se veže i kao drugi grad vezan uz koji je trajno vezan sv. Franjo Asiški. Naime bježeći iz Asiza, nastanio se u Gubbiu kod svog prijatelja Federica Spadalonge te je kuća u 13st. ugrađena u franjevačku crkvu.
Nakon nezaboravnog doživljaja najvećeg božićnog drvca na svijetu kraće slobodno vrijeme u Gubbiu.

Povratak prema hotelu u posljepodnevnim satima. Dolazak u hotel i priprema za doček Nove godine. Doček NOVE GODINE u Riminu biti će organiziran na otvorenome,na trgu Felini. Rimini je vrlo popularno odredište turista ne samo u ljetnim mjesecima zbog beskrajnih pješčanih plaža već i za novogodišnje praznike.
 * SRETNA VAM NOVA GODINA*

 

3.DAN 01.01.2020.
Nakon  kasnijeg doručka i odjave iz hotela slijedi vožnja prema Ferrari jednog od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna te važno središte talijanske renesanse. Stari dio grada je upisan na UNESCO-v popis svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem i razgled najpoznatijih znamenitosti u gradu: katedrala sv.Juraja ( San Giorgio), najimpresivniji dvorac Castello Estense. Dvorac je izgrađen u 14.st.  za obitelji Este koji im je služio kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Najljepša u gradu je Dijamantna palača koja je dobila ime prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanata, a u njoj je danas smještena Nacionalna galerija.

Polazak prema RIjeci, Karlovcu i Zagrebu planiran je u 14 sati. Dolazak u kasnim većernjim savima (RIjeka oko 22.00, Karlovac 23.30, Zagreb 24:00h) 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu
 • 1 x uslugu noćenja s doručkom u Hotelu 3*
 • 1 x polupansion (doručak i večera  u hotelu 3*
 • uslugu turističkog pratitelja putovanja zaduženog za razglede i posjete prema programu
 • organizaciju i pripremu putovanja
 • obvezno jamčevno osiguranje

 

Cijena ne uključuje:

 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (nije obvezno, ali je preporućljivo)
 • cijelodnevni izlet u Urbino i Gubbio – 7 eura po osobi
 • osobnu potrošnju
 • ulaznice za fakultativne posjete 
 • turističku taksu koja iznosi od 2-3 Eur/osoba/dan  (obavijest u završnom pismu, plaća se na licu mjesta)

Minimalan broj putnika: 45

 

Popusti:

 • Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno
 • djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 10% popusta
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

Cijene za manji broj putnika

Broj putnika nadoplata po putniku
minimum 40 putnika 40 kn
minimum 35 putnika 55 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan,  po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do  dan prije puta doplatiti  navedenu razliku. 
 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajanja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 
 
 
 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42