Cipar – blaga sunčanog otoka 2020

Cipar – blaga sunčanog otoka 2020 Cipar – blaga sunčanog otoka 2020 Cipar – blaga sunčanog otoka 2020

Nikozija, Kirenija, Famagusta

Tirkizni sjeverni Cipar još se nije izgubio u mnoštvu turista i uspio je sačuvati svoju izvornost. Na svakom koraku iznenađuje autentičnošću, netaknutom ljepotom i kristalno čistim morem. Nudi brojne mogućnosti za opuštanje i pravi odmor, po danu i po noći. U živahnim gradovima krenite stopama povijesti ili uživajte u kupovanju; posvuda ćete sretati gostoljubive i ljubazne domaćine. Prema legendi Cipar je rodno mjesto prelijepe boginje ljubavi i ljepote, Afrodite. O njezinu rođenju postoji više priča, a prema najpoznatijoj, Afrodita se iz mora pojavila gola, iz jakobove kapice. Uto ju je odnio vjetar i za vrijeme putovanja prvo se zaustavila na malom otoku Kitera, južno od Peloponeza, a potom se vratila na Cipar. Priču o njezinu rođenju na slikarsko platno prenio je Botticelli, u svojem poznatom uprizorenju Venerina, odnosno Afroditina rođenja. Pečat burne prošlosti koja je podijelila otok danas je vidljiv u dvjema različitim kulturama. Otok je posebno poznat po bogatoj prirodi, po prelijepim raznovrsnim biljkama i svjetski poznatim glavatim želvama. Pozivamo vas da otkrijete bujan i lijep sjeverni dio Cipra i njegov istočni dio s arhitekturnim biserima iz antičkog doba. Ondje su i prekrasne plaže na kojima su u novije vrijeme niknula poznata odmarališta. Ona nude bogat izbor priznatih hotela, igraonica i živahan noćni život u pravom hollywoodskom stilu.

 

 1. dan: Let za Cipar
  Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana/Zagreb dva sata prije leta. U prijepodnevnim satima let za Ercan*. Po dolasku u zračnu luku Ercan nakon obavljenih graničnih formalnosti  na izlasku iz zračne luke dočekat će Vas voditelj  putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Kirenije ili Famaguste. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

  2. dan: Kirenija – uključen izlet!
  Doručak. Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek-djela gotske umjetnosti na Bliskom istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema, kojeg je tada osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetit ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože. Povratak u hotel, večera i noćenje.

 

3.dan: Slobodno ili fakultativno izlet na poluotok Karpas

Nakon doručka imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata na destinaciji). Izlet vas vodi do netaknutog dijela Cipra s beskrajnim dinama i dugim pješčanim plažama. Prošetat ćemo poluotokom gdje ćete vidjeti stada divljih magaraca i posjetiti samostan apostola Andrije. Mogućnost kupanja na jednoj od najljepših plaža Cipra (prema vremenskim uvjetima). Povratak u hotel, večera i noćenje.

 1. dan: Famagusta – uključen izlet!
  Doručak. Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Sv. Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Sv. Barnabu koji je zajedno s Sv. Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetit ćemo i bescarinsku zonu sa tradicionalnim orijentalnim tepisima. Večera, noćenje.

  5. dan: Slobodno ili fakultativno izlet Pafos (južni Cipar) s ručkom
  Doručak. Danas se možete pridružiti našem izletu (uz doplatu na destinaciji) na južni dio Cipra. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Cipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima povratak  u hotel, večera i noćenje.

 

 1. dan: Nikozija – uključen izlet!
  Nakon doručka krećemo u razgled Nikozije – glavnog grada Cipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. (Imat ćete mogućnost prijeći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva s dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. st. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda od zlata. Večera, noćenje.

 

 1. dan: Slobodno ili fakultativno izlet Salamis
  Doručak. Danas možete uživati u hotelu ili se pridružiti našem poludnevnom izletu (uz doplatu na destinaciji) u Salamis, najočuvaniji lokalitet iz antičkih vremena na otoku. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. Večera, noćenje.

 

 1. dan: Povratni let
  Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke. Slijedi let  za Zagreb*.

 

*Napomena: s obzirom da se radi o charter letu,  let  Zagreb- Ercan- Zagreb biti će organiziran  s tehničkim stopom u Antaliji (putnici neće napuštati zrakoplov).

 

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja. 

 

Termini i cijene:

Polazak 14.10.- 21.10. 21.10.-28.10. 28.10.-4.11. 4.11.-11.11. 11.11.-18.11. 18.11.-25.11. 25.11.-2.12.
*FM cijena po osobi 3.200 kn 3.100 kn 2.900 kn 2.700 kn 2.600 kn 2.500 kn 2.200
Redovna cijena 3.550 kn 3.450 kn 3.250 kn 3.050 kn 2.950 kn 2.850 kn 2.550 kn

 

*FM (first minute) cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja.

 

Cijena uključuje:

 • Povratni charter let na liniji Zagreb-Ercan s uključenim pristojbama(s obzirom da se radi o charter  letu,  let  Zagreb- Ercan- Zagreb biti će organiziran  s tehničkim stopom u Antaliji (putnici neće napuštati zrakoplov).
 • Asistencija u zračnoj luci Zagreb/Ercan
 • 7x noćenje u hotelu s 3* na području regije Kirenije ili Famaguste u dvokrevetnoj sobi
 • 7x polupansion (doručak + večera)
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • voditelj putovanja na hrvatskom  i lokalni vodič
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • 3 izleta:
  Izlet Kirenija uključen!
              • Izlet Famagusta uključen!
              • Izlet Nikozija uključen!

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 
 • fakultativne izlete, ulaznice  za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • napojnice
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

Doplate u agenciji:

Obavezna doplata po osobi:
– Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.199,00 kn

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte: 799 kn po osobi

 

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Izlet Pafos (južni dio otoka Cipra) s uključenim ručkom: cca 80€
 • Izlet Krapas s uključenim ručkom: cca, 50€
 • Izlet Salamis s uključenim ručkom: cca 50€
 • Ciparska večer: cca 40€

*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Najmanji broj putnika po polasku: 30

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Dokumenti potrebni za putovanja:

Za ovo putovanja hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42