Gyõr i skriveni dvorci Mađarske – advent 2022

pintarest.com ( Péter Hegedűs

 

Vesprem – Gyõr – Mosonmagyaróvár – Sopron

Datum putovanja: 17.-18.12.2022.


Cijena putovanja: 560  KN/   74,32EUR- First minute

Redovna cijena putovanja:  630 KN / 83,61 EUR

Hotel u strogom centru grada

Gyõr (Jura, Đer), grad na ušću tri rijeke: Rabe, Rabce i Mošonskog Dunava, povijest mu seže u doba Kelta i Rimljana pod nazivom Arabona. Na mjestu Arabone,  Mađari svojim dolaskom grade naselje na ruševinama rimske utvrde. U 13. stoljeću ovdje vladaju Mongoli, a  1773. Jura postaje Slobodan kraljevski grad.

Danas je to grad  baroknih građevina i  spomenika, ljubaznih domaćina i rekla bih pomalo i grad kolača, piva i Audia..

Ako vas put nosi u Gyor onda morate posjetiti i Šopron. Jedno od onih magičnih skrivenih mjesta Mađarske, nastao kao dio Rimskog carstva pod imenom Skarabantia. Priroda koja ga okružuje s puno pješačkih staza, planinskih izvora, šume i blizina jezera Ferto danas ga pretvaraju u oazu mira i bijega od svakodnevice

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1Prvi dan: ZAGREB -VESPREM – ZAMAK VEL – DVORAC NADASDY – GYOR

Polazak autobusa u  6:00 sati ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam (ULAZ JUG)

Ugodna vožnja uz jezero Balaton do gradića  Vesprem, kraći obilazak znamenitosti grada i obilazak zamka Vel, slobodno vrijeme za uživanje te oko 11:30h nastavak puta prema dvorcu Nadasdy, jednom  od najljepših neogotičkih dvoraca,  okružen perivojem i jezerom.  Slobodno vrijeme za posjet dvorcu. Nakon obilaska dvorskog kompleksa krećemo prema Gyõru. Predviđeni dolazak u poslijepodnevnim satima. Po dolasku smještaj u hotel i kraća pauza do odlaska u obilazak grada s lokalnim vodičem: Glavni trg, Gradska kuća, Gradska katolička katedrala, sinagoga… Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, odlazak na večeru ili obilazak adventskog sajma. Noćenje.

 

Drugi dan: GYOR– (MOSONMAGYARÓVÁR – SOPRON – TARODI VAR) – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Za goste koji ostaju u Gyoru slobodno vrijeme do polaska u Zagreb u 18:00 sati.

Za sve one koji vole istraživati stare dvorce u 09:30 polazak prema Mosonmagyaróvár i Sopronu. Dolaskom u Mosonmagyaróvár grad Johana Štrausa Juniora, koji je ovdje boravio i održavao koncerte, odlazak na obilazak dvorca Ovari (Ovari var) podignutog na prostoru rimskog kastruma Ad Flekum, rušenog više puta koji je vrlo često mijenjao svoje vlasnike, ali na posljetku  obnovljen od supriga Marije Kristine, kćerke Marije Terezije Kraće slobodni vrijeme za šetnju oko dvorca ili odlazak na kavu. Krećemo prema Sopronu.  Predviđeni dolazak u ranim poslijepodnevnim satima. Šetnja gradom uz razgled gradskih znamenitosti: Tarodi Var, Glavni trg, Gradska vijećnica, Kuća Storno, Vatrogasni toranj …,

Povratak u Gyor u poslijepodnevnim satima te u 18 sati polazak prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u Zagreb kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi :

First minute cijena 

Cijena putovanja:   560  KN/   74,32EUR- First minute   (vrijedi do 40 dana prije puta odnosno do popunjenja predviđenih mjesta po navedenoj cijeni)

Redovna cijena aranžmana  630 KN / 83,61 EUR

Minimalan broj prijavljenih putnika 40/ maksimalan broj 57

 

CIJNA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • 1 noćenje s uključenim doručkom u hotelu 3*/4* u Gyoru u dvokrevetnim sobama
 • posjet Vespremu i zamku Vel
 • posjet dvorcu Nadosdy  (ulaznica nije uključena nadoplata 10 eura na licu mjesta)
 • obilazak znamenitosti Gyora uz lokalnog vodiča
 • pripremu i  organizaciju putovanja i usluge licenciranog pratitelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti

 

Cijena ne uključuje: 

 • ulaznica za dvorac Nadosdy : 10€
 • fakultativni izlet  u Mosonmagyaróvár s dvoracem Ovari var i Šopron sa zamakom  Tarodi var. Cijena izleta s uključenim ulaznicama i lokalnim vodičem –  30€ / osoba (minimum 25 putnika) – prijava u agenciji
 • troškove osobne potrošnje
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Agencija ima pravo na promjenu redoslijeda u provedbi programa ovisno o tehničkim uvjetima na terenu i vremeniku.

Vrijede Opći uvjeti putovanja

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA


 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge i prema uvjetima osiguravatelja), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajanja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji

– Agencija ima pravo na promjenu tijeka programa i promjenu vremena rasporeda posjeta  objektima kao i razgledima koji su sastavni dio programa

 

U slučaju promjene cijene goriva ili ostalih kalkulativnih elemenata za više od 3% – agencija ima pravo na promjenu cijene.

U slučaju nedovoljnog broja putnika koji je potreban za realizaciju programa, Agencija ima pravo na otkazivanje putovanja dva dana prije puta o čemu će putnike izvijestiti mailom.

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42