Venecija – Noć vatrometa i otoci lagune – La festa del Redentore 16.07.2022.

Venecija- La festa del Redentore

  Večer vatrometa+ otoci lagune

Datum putovanja: 16.07.2022.

Cijena po osobi 260 kn

Autobusom iz Zagreba, Karlovca  i Rijeke

 

 

Volite putovati?  I mi isto.

Koja vam je iduća destinacija?

Mi se spremamo u Veneciju, to je uvijek dobar izbor, posebno na feštu svih fešti, dan kada slave Venexiani, domaćini i kada širom otvaraju vrata svojih domova kako bi ugostili prijatelje i rodbinu – La festa del Redentore. Festa je vezana za važan datum u povijesti Venecije, 4. rujan 1576. godine kada je pokrenuta gradnja crkve Chiesa del Redentore kao zavjeta zbog dvogodišnje epidemije kuge koja je uzela danak u jednoj trećini tadašnjeg venecijanskog stanovništva, oko 50 tisuća ljudi, a među njima je bio Tiziano Vecelli, poznatiji kao Tizian.

 Na dan svetkovine Presvetog Otkupitelja, duždu Alvise Mocenigo zavjetovao se izgraditi velebnu crkvu kada epidemija kuge završi. Angažiran je čuveni kipar, pisac i kroničar Andrea Palladio. On je za suradnika izabrao graditelja i arhitektu Da Ponte te su potpisali zajednički crkvu na otoku Giudecca, poznatu kao Il Redentore. Posvećena je 1592. godine i jedna je od najpoznatijih paladijevih djela.

Kamen temeljac položen je na Giudechi 1579. i napravljena je mala drvena crkva do koje je vodio most napravljen od brodica vezanih jedna za drugu preko kanala Giudecha od Zatere. Glavni događaj na proslavi je i danas – vatromet. pripreme počinju u zoru, a već s prvim sumrakom zauzimaju se mjesta na brodicama, balkonima, terasama… Prije deset godina, 2006. slavila se na taj dan i pobjeda talijanske nacionalne nogometne momčadi u Svjetskom kupu i vatromet je bio u bojama talijanske zastave.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Zagreba u 06:00 sati (točno mjesto polaska u završnom pismu) , Karlovac – benzinska Petrol u 6,30; Vrata jadrana u 8,10. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja zbog odmora od putovanja. Dolazak na pristanište Punta Sabbioni. Odlazak brodićem, zvanim vaporetto u obilazak lagune. Posjetit ćemo otok MURANO, otok smeđih boja i poznatih radionica stakla. Poslušati interesantne povijesne priče na koji način je otok Murano postao otok staklara, pogledati prezentaciju izrade predmeta od stakla. Zasigurno će vam se svidjeti i suveniri koje možete kupiti u staklarskim suvenirnicama. Ukrcavamo se natrag na brodić i plovimo do najšarenijeg otoka lagune. Otok BURANO prepoznatljiv po svojim šarenim kućama te poznat po izradi čipke. Nakon razgleda Burana plovimo do otoka SVETI MARKO. Šetnja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – MOSTA UZDISAJA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM  – MOSTA RIALTO – TRŽNICE.

Šetajući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okružiti će nas  mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru.

Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima.  Oko 10 sati navečer okupljanje grupe na dogovorenom mjestu  i odlazak do rive odakle ćemo promatrati spektakularni vatromet.  Vatromet poćinje u 23,30 s pontona smještenih u blizini otoka San Giorgio Maggiore i Sv.Marko postaje najljepša pozornica na svijetu, obasjan vatrometom koji se raspucava iznad piazze, bazilike i duždeve palače.  Traje od 35 do 50 minuta, osvjetljavajući noć i budi snažne emocije među Mlečanima i posjetiteljima. Nakon vatrometa mladi odlaze na Lido gdje zabava traje do zore, a mi se ukrcavamo u  vapporetto i krećemo prema Punta Sabbioni. Kraće slobodno vrijeme za pripremu za nastavak puta autobusom. Dolazak na mjesto polaska u jutarnjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 260,00 kn

 

 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom turističke kategorije, turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve razglede prema programu uz pratitelja grupe, troškove organizacije i prodaje izleta, osiguranje od odgovornost

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike, osobnu potrošnju, brod i check point za Punta Sabbioni  – obavezna nadoplata, policu putnog zdravstvenog osiguranja, sve što nije navedeno pod cijena uključuje

OBAVEZNA DOPLATA
brod Punta Sabbioni – Murano – Burano – sv. Marko –  Punta Sabbioni  + check point  –  26 € po osobi (noćna vožnja)

Program je izrađen na min. 40 prijavljenih putnika.

U slučaju manjeg broja putnika agencija ima pravo promjene cijene ili otkaz putovanja.

 


VAŽNO:

Za ovo putovanje potrebna je tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja služi kao dokaz o cijepljenju (cjepivom odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) i negativnan PCR ne stariji od 48 sati. Kako se uvjeti ulaska u pojedine zemlje mjenjaju svakih 15 dana sve novosti možete provjeriti ovdje.


U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (Stajanja na putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42