KOLUMBIJA – Zemlja kave i čudesne ljepote; 14.-25.02./16.-27.11.2022.

KOLUMBIJA – Zemlja kave i čudesne ljepote


12 dana zrakoplovom iz Zagreba
GRUPNI POLASCI:
14.02. – 25.02.2022.
16.11. – 27.11.2022.
12 dana/10 noćenja

First Minute* cijena aranžmana po osobi
već od  15.990 kn

*First Minute popust 1.000 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.990 kn

 

Za ulazak u Kolumbiju nije potrebno imati potvrdu o cijepljenju niti je potrebno testiranje za COVID

 

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM – BOGOTÁ
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam u 6.30 sati na liniji KL1938 (KLM). Dolazak u Amsterdam u 8.40 sati, a nastavak leta za Bogotu u 9.35 sati na liniji KL745 (KLM). Dolazak u Bogotu predviđen je u 14.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Slijedi organizirani transfer do hotela u Bogoti. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. dan: BOGOTÁ (razgled grada: LA CANDELARIA – MUZEJ ZLATA – CERRO DE MONSERRATE)
Nakon doručka, odlazak u 6-satni razgled kolumbijske prijestolnice. Bogotá je grad u kojem živi skoro 10 milijuna stanovnika i predstavlja središte svih događanja u državi. Tipičan je latinoamerički grad, smješten na 2.650 m. Šetnja najstarijim područjem grada Candelaria, na kojem se nalazi katedrala, predsjednička palača i trg Bolivar. Odlazak u razgled jedinstvenog Muzeja zlata kojeg su ponovno otvorili 2008. godine. U njemu je sačuvano više od 6.500 zlatnih i keramičkih artefakata. Kolumbija je zemlja koja tradicionalno poštuje zlato i predmete od plemenite kovine, a tijekom prošlosti su vjerovali da je zlato sveta stvar. U Muzeju je izložena
najveća i najvažnija svjetska zbirka predmeta od plemenitih kovina. Šetnja do šarolike tržnice Palequenao s raznolikim voćem i povrćem te tradicionalnim kolumbijskim jelima. Potom odlazimo na obližnje brdo Monserrate (na 3.100 m n.v.) do kojeg ćemo se dovesti žičarom i gdje ćemo imati priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad Bogotu. Povratak u hotel. Slobodo vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

 

3. dan: BOGOTÁ – ZIPAQUIRA – BOGOTÁ
Nakon doručka odlazimo autobusom do mjesta Zipaquira, udaljenog otprilike sat i po vožnje od Bogote. Po dolasku razgled neobične i veličanstvene katedrale, izgrađene u rovovima rudnika soli, otprilike 200 metara ispod zemlje. Ova, kako kažu »solna katedrala«, nedjeljom primi i do 3000 vjernika. Predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske arhitekture, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju ili ručak. Poslijepodne povratak u Bogotu. Noćenje.

4. dan: BOGOTÁ – ARMENIA – PLANTAŽE KAVE – SALENTO
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Bogota. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Armeniu, gradu u središtu regije Cafetare odnosno područja brojnih plantaža kava koje su smještene u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka Los Nevados. Kolumbija je treći proizvođač kave u svijetu i to vrlo kvalitetne. Plantaže se nalaze u središtu Anda, gdje prevladava konstantno vlažno i toplo podneblje. Ova vrlo popularna kava u svijetu, sadrži sve što je potrebno za jednu kvalitetnu kavu: bogatstvo okusa i uravnoteženu aromu. Obilazak plantaže gdje ćemo dobiti uvid na koji način se proizvodi napitak koji je osvojio cijeli svijet. Slijedi vožnja prema gradu Salento. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: SALENTO – DOLINA COCORA – SALENTO
Nakon doručka odlazimo u razgled Salenta, pitoresknog kolonijalnog gradića s mnoštvom živopisnih šarenih kućica te okruženog planinama. Potom nastavljamo na cjelodnevni izlet u dolinu Cocora. Današnji dan ćemo provesti u prekrasnoj prirodi uz pregršt aktivnosti na otvorenom. Po dolasku u dolinu krećemo u šetnju (hiking) nestvarno lijepom prirodom u kojoj ćemo imati priliku vidjeti brojne vrste ptica, a posebno papagaje, ali i ono po čemu je ova dolina najpoznatija, a to je kolumbijski nacionalni simbol – voštane palme, ujedno i najviše palme na svijetu. Nakon šetnje slijedi ručak (uključen u cijenu) te mogućnost da se iskušate igrajući tradicionalne kolumbijske igre kao što su "Tejo" ili "Rana". Poslijepodne slijedi povratak u Salento. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

6. dan: SALENTO – MEDELLIN
Doručak i odjava iz hotela. Danas se vozimo kroz prekrasne krajolike Kolumbije do Medellina, grada koji je nekoć bio vrlo opasan iz razloga što je u njemu poslovao i stolovao zloglasni kralj droge Pablo Escobar. Svojevremeno je Escobar kolumbijskoj vladi predlagao da će platiti cijeli javni dug države ukoliko ga oslobode svih optužbi. U špiljama je sakrio milijarde dolara, a višak novaca je preusmjerio za kupovinu stanova, za pomoć školama, sportskim klubovima i siromašnim obiteljima. Time se uspješno branio, no međutim, nakon 30 godina njegova djelovanja, ustrijelili su ga kolumbijski vojnici prilikom pokušaja bijega. Početkom 2000-ih Medellín započinje svoju transformaciju te će današnji razgled „grada vječnog proljeća“ upravo biti fokusiran na tu transformaciju grada iz nekoć jednog od najopasnijih na svijetu do jednog od najinovativnijih gradova na svijetu gdje su lokalne strukture vlasti vrlo uspješno krenule s ulaganjima u infrastrukturu i obrazovanje. Šetnja do trga Botero, Berrio i parka Sv. Antonija. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: MEDELLIN – GUATAPÉ – PIEDRA PEÑOL – CARTAGENA
Nakon doručka slijedi vožnja u obližnji Guatapé, popularno odredište lokalnog stanovništva. Selo Guatape je poznato po svojim kućama u živopisnim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina 20. st. gradnjom brane. Zaustaviti ćemo se kod 200 metara visoke monolitne stijene Peñol koja je jedna od najspektakularnijih atrakcija u okolici Medellína, a na koju se možete popeti uz 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Spuštamo se potom do jezera i krećemo na plovidbu brodom po jezeru uz uživanje u prekrasnoj prirodi. Ručak (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku Medellín te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Noćenje.

8. dan: CARTAGENA
Doručak. Slijedi razgled Cartagene, slikovitog kolonijalnog grada uz obalu Karipskog mora. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne
građevine te čuti zanimljive priče i legende o „piratima s Kariba“. Po završetku razgleda povratak u hotel. Noćenje.

 

9. dan: CARTAGENA – SANTA MARTA
Doručak. Vožnja u Santa Martu, slikovito kolumbijsko i vrlo popularno ljetovalište. Najstariji kolumbijski grad odnosno romantična Santa Marta, smjestila se među gorjem Sierra Nevada de Santa Marta i okružila prekrasnim plažama. Zaustavljanje na seoskom imanju Quinta San Pedro, u vlasništvu osloboditelja latinske Amerike, Simona Bolivara. Kraći razgled Santa Marte i katedrale koja predstavlja najstariju kolumbijsku crkvu. Smještaj u hotel i noćenje.

 

10. dan: SANTA MARTA – (fakultativni izlet NACIONALNI PARK TAYRONA)
Doručak. Slobodan dan u Santa Marti za uživanje na plaži ili uz bazen, vlastite programe i aktivnosti. Ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u najljepši nacionalni park u Kolumbiji – Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. U sklopu izleta imat ćemo i ručak uključen u cijenu. Povratak u hotel u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

11. dan: SANTA MARTA – BOGOTÁ – AMSTERDAM
Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Santa Marta i prijava na let za Bogotu. Po dolasku u zračnu luku Bogota prijava na let za Amsterdam i polijetanje zrakoplova u 16.05 na liniji KL741 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: AMSTERDAM – ZAGREB
Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12.45 sati na liniji KL1943 (KLM). Dolazak u Zagreb u 14.35 sati.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.990 kn*
*First Minute popust 1.000 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.990 kn
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.980 kn
Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bogota – Zagreb
– 3 unutarnja leta u Kolumbiji: Bogota – Armenia, Medellín – Cartagena, Santa Marta – Bogota
– 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*/5*
– 2 ručka tijekom ture (Dolina Cocora i Piedra Peñol)
– autobusne prijevoze i razglede prema programu
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– lokalne vodiče na engleskom jeziku
– troškove organizacije putovanja
– jamčevinu i trošak organizacije putovanja
Cijena ne uključuje:
– pristojbe zračnih luka 3.990 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu 4.980 kn
– fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
– napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR
– putna osiguranja (preporučujemo)
Fakultativni izleti i sadržaji:

Izlet u Nacionalni park Tayrona s uključenim ručkom: 660 kn (minimalno 10 prijavljenih, plaćanje prilikom rezervacije)

COVID-19 NAPOMENA:
Za ulazak u Kolumbiju nije potreban negativan test na koronavirus. Putnici najkasnije 24 sata prije
dolaska u Kolumbiju moraju ispuniti online formular, tzv.   "Check Mig"
Važne napomene
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kolumbije te nije usporediva s kategorizacijom hotela
drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na
njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u istom danu).
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 15

Predviđen hoteli na turi:
BOGOTA
Hotel GHL Collection Bioxury 4* ili sličan
https://www.bioxury.com/
SALENTO
Hotel Terrazas de Salento 4* ili sličan
http://terrazas-de.hotelesdelquindio.com/en/#main
MEDELLIN
Café Hotel Medellín 4* ili sličan

Inicio


CARTAGENA
Hotel Don Pedro de Heredia 4* ili sličan
http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/
SANTA MARTA
Hotel Irotama Resort 5* ili sličan

Irotama Resort

KORISNE INFORMACIJE: KOLUMBIJA
Službeni naziv: Republika Kolumbija
Veličina: 1.141.748 km2
Stanovništvo: 47.425.437

Glavni grad: Bogota
Jezik: službeni jezik je španjolski
Vjera: uglavnom Kršćani
Lokalno vrijeme: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Vize: državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za Kolumbiju.
Vrijeme: na obalama i na sjeveru države klima je tropska i vrlo vruća, s razdobljem kišnog vremena od svibnja
do studenog. U gorskim je predjelima hladnije, na visokim planinama vrlo hladno. Vrijeme je u Bogoti tijekom
cijele godine proljetno – noću hladnije, a preko dana ugodno toplo.
Lokalna valuta: kolumbijski peso – COP (1 EUR = cca 3.546,00 COP)
Električni napon: električna struja je 110 volta. Preporučujemo da sa sobom uzmete poseban
nastavak/pretvarač (dva ravna plosnata utikača; mi koristimo okrugle).
Kreditne kartice, bankomati: kreditnim karticama možete plaćati u trgovinama. Novac možete podići i na
bankomatima s različitim provizijama (Visa, Mastercard, negdje Maestro). Ponekad podizanje na bankomatima
nije moguće, zato vam preporučujemo manji iznos gotovine za svaki slučaj!
Planirani troškovi: za tekuću se potrošnju (hrana, piće, manje kupnje) predviđa se trošak od 15 do 20 EUR na
dan po osobi.
Komunikacija, telefon, internet: pozivni broj za pozive iz hrvatske je +57.
Mobilni telefoni rade, internet je dostupan u većim gradovima i nekim hotelim


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije| Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu
pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

| Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42