Dani Renesanse u Koprivnici- jednodnevni izlet iz Zagreba

Renesansni festival u Koprivnici –

nakon otkazivanja 2020 i 2021

predviđeni datum  20.08.2022.

Znate li da je Renesansi festival u Koprivnici najveći spektakl “živih slika” iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a uporište ima u povijesnim faktima

 

Program puta:

Polazak autobusa u 9:30 sati ispred glavnog ulaza u Zagrebački Velesajam (ulaz jug). Vožnja u smjeru Koprivnice. Dolaskom u Koprivnicu odlazak na šetnju i upoznavanje gradskih znamenitosti uz pratitelja putovanja. Koprivnica je dobila naziv po rijeci Koprivnici koja se spominje u spisima još 1207. godine, a samo naselja spominje se 1272. godine. Odmah po osnutku naselja ovdje se nastanjuju Franjevci. Pogledati će te Franjevački samostan i crkvu Sv. Antuna Padovanskoga, staru gradsku vijećnicu, novu gradsku vijećnicu, a sva gradska događanja odvijaju se danas u središtu starog podgrađa – danas Zrinski, Jelačićev i Florijanski trg.
Koprivnica je i grad bicikala, grad koji je na sedam mjesta podignuo spomenike biciklizmu, neka vas ne iznenadi broj biciklista na ulici, a broj trgovina biciklima morati će te samo pobrojiti. Nakon razgleda odlazak do mjesta održavanja Renesnsnog festivala.
Možete pratiti dodjelu Povelje slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice, upoznati viteške skupine, pratiti podjelu darova samog Kralja Ludovika Anžuvinca…
Festival prate mnogi renesansni plesovi i običaji, jela i pića tog vremena, razni zanatlije, cirkusanti, lakrdijaši, kramari…
U večernjim satima kada se bedemi osvijetle žaraćima i bakljama počinje noćni napad na Grad – . gađanje vatrenim kuglama i strelicama, topovima, mušketama, arkebuzama.
Poslije napada kreće povratak u sadašnjost.
Okupljanje putnika s pratiteljem putovanja na dogovorenom mjestu . Polazak prema Zagrebu u 22,00 sata.
Dolazak u kasnim noćnim satima.

 

Cijena programa po osobi: 99 kn 

Popusti: jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 20% popusta.

 

CIJENA UKLJUČUJE: 

  • prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • sve razglede po programu
  • troškove organizacije i prodaje izleta
  • obvezno jamčevno osiguranje

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • troškove osobnih narudžbi
  •  skretanja s rute
  • putno osiguranje
  • mostarinu za Renesansni festival (ulaznica koja se plaća na mostu  kn po osobi)
  • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Napomena:

Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama. Konzumacija pića bit će moguća samo iz keramičkih krigli koji će se iznajmljivati na info punktovima te ugostiteljskim objektima, a nakon konzumacije moći će se vratiti na iste punktove uz povrat novca. Cijena najma velikog krigla je 25 kn.

 

Minimalan broj putnika: 55 – 61 – u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja

 

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42