Kina i Tibet – 14 dana, Zrakoplovom iz Zagreba

Peking – Xian – Lhasa – Gyantse – Shigatse – Chengdu – Shanghai
Termin putovanja: nema trenutno raspoloživih
Program putovanja:
1. dan, 03.11. Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu.
2. dan, 04.11. Istanbul – Peking
Nastavak leta za Peking na liniji TK 20 u 01:00 sati. Dolazak u Peking predviđen u 16.05 sati. Odlazak do hotela, smještaj, večera. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing. Noćenje.
3. dan, 05.11.  Peking – Veliki kineski Zid – Peking
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća. Zid je 1987. godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Organizirani ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Povratak u Peking. Večera u jednom od tipičnih restorana najpoznatije kinesko nacionalno jelo: „Pekinška patka“.
4. dan, 06.11. Peking – Xian / noćni vlak
Doručak. Odjava iz hotela, te odlazak za razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Nastavljamo do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine. Ručak, te razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming sa površinom od 2,9 km², od čega su tri četvrtine pod vodom. Ljetna palača je 1998. Godine uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Večera. Predvečer, transfer do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda (svaka kabina sadrži 4 ležaja). Trajanje vožnje oko 12 sati.
5. dan, 07.11. Xian
Po dolasku, transfer do hotela i doručak. Odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje je pronađeno 6.000 unikatnih glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. Ručak. Posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Večera. Smještaj u hotel i noćenje.
6. dan, 08.11. Xian – Lhasa / zrakoplov
Doručak. (Ovisno o redu letenja, ujutro moguć posjet neobičnoj gradskoj džamiji i odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara.) Transfer do zračne luke, te prijava na let za Lhasu (trajanje leta cca 3 sata i 30 min), glavni i najveći grad kineske autonomne regije Tibet. Obrok u zrakoplovu. Po dolasku, transfer do hotela (cca 100 km). Slobodno vrijeme za odmor i prilagodbu na nadmorsku visinu. Večera i noćenje.
7. dan, 09.11. Lhasa
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada: palača Potala – nekoć duhovno i političko središte Tibeta, a danas pretvorena u muzej. Ova utvrda od 1.000 soba smještena je iznad planine Marpo Ri, a izgrađena je u 17.st. pod petim Dalaj Lamom. Unutarnji dio, Crvena palača, sadržava hramove i relikvijarne grobnice Dalaj Lama, a Bijela palača je služila kao središte vlade i zimska rezidencija Dalaj lame, sve do kineske invazije 1959. godine, kada je XIV. Dalaj Lama prebjegao u Indiju. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi obilazak hrama Jokhang – najvažnijeg budističkog hrama u Tibetu. Razgled završava šetnjom živopisnom ulicom Barkhor. Večera. Noćenje.
8. dan, 10.11., Lhasa – Gyantse – Shigatse (cca 370 km)
Doručak. Vožnja prema gradiću Gyantse (cca 270 km). Na putu ćemo prijeći preko planinskih prijevoja i uz jedno od svetih tibetanskih jezera – Yamdrok Tso. Po dolasku u Gyantse, posjet Kumbum stupi visokoj 35 m (stupa s tisuću budinih lica, smještenih u kapelama) i samostanu Pelkor Chode. Nastavak putovanja prema drugom najvećem tibetanskom gradu Shigatse (cca 100 km). Smještaj u hotel, večera i noćenje.
09. dan, 11.11. Shigatse – Lhasa (cca 300 km)
Nakon doručka, posjet samostanskom kompleksu Tashilungpo (brdo sreće), najvećem i najatraktivnijem vjerskom središtu Tibeta (tradicionalno sjedište Pancho lame). Ručak. Povratak u Lhasu. Po dolasku, smještaj u hotel, večera i noćenje.
10. dan, 12.11. Lhasa – Chengdu – Shanghai / zrakoplov
Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na let za Chengdu, glavni grad provincije Sečuan (trajanje leta cca 2 sata). Po dolasku, odlazak na ručak. U poslijepodnevnim satima odlazak do Giant Panda Breeding centra gdje se odgajaju i žive pande. Ovaj istraživački centar osnovan je u ožujku 1987. god. Nastavak prema hotelu, smještaj, večera i noćenje.
11. dan, 13.11. Chengdu – Shanghai / zrakoplov
Doručak. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Shanghai (trajanje leta cca 2 sata i 30 min). Obrok u zrakoplovu. Po dolasku, transfer do grada. Posjet kolonijalnoj četvrti Bund. Odlazak do hotela, smještaj, večera i noćenje.
12. dan, 14.11. Shanghai – Suzhou – Shanghai
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u povijesni grad Suzhou. Suzhou je poznat po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Najprije ćemo posjetiti jedan od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Ručak. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Povratak u Shanghai. Večera. Noćenje.
13. dan, 15.11. Shanghai – Istanbul
Nakon doručka, odlazak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Ručak. Slobodno vrijeme za osobne programe na glavnoj gradskoj žili kucavici – ulici Nanjing (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Istanbul na liniji TK 27 s polaskom u 23.15 sati. Noćni let.
14. dan, 16.11. Istanbul – Zagreb
Po dolasku u Istanbul u 05.10 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 10.10. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.15 sati po lokalnom vremenu.

 

 

 

Cijena aranžmana po osobi: 16.490 kn
First minute cijena aranžmana: 15.990 kn po osobi (Za rezervacije napravljene do 01.08.2015.)

 

 

 

DOPLATE – prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana:
– Mogućnost korištenja četverokrevetne kabine u vlaku kao dvokrevetne: na upit
Cijena je bazirana na min. 15 uplaćenih aranžmana i uključuje:
Prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu, transfere autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Pekingu, Xianu, Chengdu i Shanghaiu, te hotelima 3* na Tibetu, uslugu polupansiona (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima), 9x ručak u lokalnom restoranu + 2x obrok na unutarnjem letu, unutanji letovi Xian-Lhasa, Lhasa-Chengdu, Chengdu-Shanghai, prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima prvog razreda s četiri ležaja Peking-Xian, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, posebnu dozvolu za ulazak u Tibet, organizaciju i pripremu putovanja.
Cijena aranžmana ne uključuje: 
zrakoplovne pristojbe i naknade koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, vizu za kinu (250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn), piće uz obroke, napojnice lokalnim davateljima usluga (45 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn
VIZA: 
potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Napomena: 
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza Organizatora putovanja.
 
Napomene: 
  • redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.
Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.
Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  002

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42