Japan – 12 dana zrakoplovom

Japan – 12 dana zrakoplovom Japan – 12 dana zrakoplovom Japan – 12 dana zrakoplovom

Japan

Datum putovanja:   na upit
TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA
Krenite na putovanje i prepustite da vas oči vode – divite se ljepoti i magiji koju stvara priroda. Uostalom, proljeće je najbolje vrijeme za posjet Zemlji Izlazećeg Sunca.
Vrijednost više:
– uključen cjelodnevni posjet Hirošime sa brzim vlakom Shinkansenom
– uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom  između Tokya i Kyota

Program putovanja

1.dan  Zagreb – Dubai 

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Emirates Airwaysa u 15:25 h za Dubai. Po dolasku u Dubai u 23:05h slijedi nastavak leta Emirates Airwaysa s polaskom u 02:40 h za Tokyo. Noćni let.

 

2.dan  Dubai – Tokyo

Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Noćenje.

 

3.dan  Tokyo

Nakon doručka predlažemo razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča. Razgled započinjemo s vidikovcem “Tokyo Metropolitan Government Bulding”, jednom od najviših zgrada na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Ukoliko nas posluži lijepo vrijeme u daljini se može vidjeti i planina Fuji. Nakon vidikovca slijedi odlazak do najveće riblje tržnice na svijetu “Tsuki” i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda slijedi u poslijepodnevnim satima na trgu Carske palače, zatim odlazimo do hrama Meiji i budističkog hrama Asakusa Kannon gdje imamo priliku za pobliže upoznavanje sa šintoizmom i budizmom. Slijedi posjet četvrti Akihabar poznatoj još kao  “najveći dućan elektronike na svijetu” i Nakamise arkadi gdje možete kupiti tipične japanske suvenire. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na Robot Show koji se nalazi u okolici hotela. Noćenje.

 

4.dan Tokyo – Nikko – Tokyo

Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Razgled Toshogu svetišta koje se sastoji od nekoliko zgrada podignute kao mauzolej Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u povijesti Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai. Tamo se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon koji slovi kao jedan od najljepših vodopada na svijetu. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5.dan  Tokyo – Fuji – Tokyo

Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Nadamo se lijepom vremenu jer tada možete doživjeti prekrasan pogled na japansku prirodu i okoliš. Nastavljamo vožnju u pravcu planine sa usputnim zaustavljnem uz jezero koje ima predivni panoramski pogled na planinu. Slijedi vožnja do 5. stanice na planini Fuji koja se nalazi na 2.300 m . Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

6.dan  Tokyo

Nakon doručka slijedi sastanak s lokalnim agentom koji će preuzeti Vaše stvari (velike kofere) i organizirati njihovu dostavu u naš hotel u Kyotu s obzirom da sljedeće jutro putujemo sa super brzim vlakom Shinkansenom za Kyoto. Kako bi naš put bio što lagodniji organiziran je transfer za kofere te iste nije potrebno nositi sa sobom u vlak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Preporučamo posjet jednom od najljepših parkova u Tokiju, posjet Odaiba Kipu slobode te jednom od mnogobrojnih muzeja koji se nalaze u Tokyo. Moguć posjet Harajuku – mjestu poznatom kao omiljenom okupljalištu mladih, Omotesando – shopping ulici s trgovinama svjetskih brandova koja je poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom modnom izričaju. U večernjim satima predlažemo posjetu Shibuya dijela grada poznatom po svjetski najprometnijem pješačkom dijagonalnom prijelazu gdje ulicu istovremeno prelazi preko 1000 ljudi, a tu je nastala i istinita priča o poznatnom vjernom psu Hachiki čiji spomenik krasi mjesto nedaleko od prelaza. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7.dan  Tokyo – Kyoto

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h.  Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Odlazak na otvorenje kongresa WONCA APR Conference 2019. Slobodno vrijeme za prijavu i predavanja na kongresu. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona, tradicionalnog japanskog mjesto sa puno restorana i mjesta za ispijanje tradicionalnih čajava te dijela u kojem se nalaze Gejše. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

 

8.dan  Kyoto 

Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na noćni market Nishiki. Noćenje.

 

9.dan  Kyoto – Hiroshima – Kyoto

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime koja je bila prva žrtva atomske bombe. Kako bi se pobliže upoznali sa strahotama koje su doživjeli njeni stanovnici razgledat ćemo Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

 

10.dan  Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Počinjemo razgled budistički hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“.Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjeta dvorca Osaka koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i  četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjetu “Umeda Sky Building” zvanu još i “Floating Gardens”. S vrha zgrade možete uživati u impresivnom pogledu na grad Osaku i obližnje gradova Kobe i Kyoto.  Povratak u Kyoto sa brzim vlakom Shinkansenom, udaljenost iz Osake do Kyota iznosi 60 km, a prelazimo je u 14 min brzim vlakom. Noćenje.

 

11.dan  Kyoto – Tokyo – Dubai

Nakon doručka je predviđeno slobodno vrijeme do transfera. Slijedi odjava iz hotela te transfer do željezničke postaje. Polazak sa brzim vlakom Shinkansenom do Tokyo-a. Po dolasku u Tokyo, transfer do zračne luke i prijava na let Emirates Airwaysa za Dubai s polaskom u 22:00 h. Noćni let.

 

12.dan  Dubai – Zagreb

Očekivano slijetanje u Dubai u 04.15h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 09:20 h. Dolazak u Zagreb u 13:25 h.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:   na upit

 

U cijenu je uključeno:

– avionska karta Zagreb – Tokyo – Zagreb

– transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto – Tokyo)

– JRP – karta za brze vlakove Shinkansen u trajanju 7 dana

– transfer zračna luka – hotel – zračna luka

– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom

– pratitelj putovanja iz Zagreba

– cjelodnevni izlet u Hirošimu

– organizacija putovanja

 

U cijenu nije uključeno:

– doplata za avionske pristojbe 3.450,00 kn (obavezna doplata kod prijave)

– doplata za jednokrevetnu sobu 4.930,00 kn

– izleti i ulaznice za fakultativne razglede

·         Tokyo City tura – 595,00 kn (uključen ručak)

·         Nikko tura – 890,00 kn (uključen ručak)

·         Fuji tura – 875,00 kn (uključen ručak)

·         Kyoto city tura – 640,00 kn (uključen ručak)

·         Nara i Osaka – 650,00 kn

– obroci koji nisu navedeni u programu

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 

Minimalni broj putnika: 15

 
Pristojbe u zračnim lukama: 3.450 kn

Raspored letova:

 09MAY ZAGREB DUBAI        1525 2305
 10MAY DUBAI TOKYO        0240 1735
 19MAY TOKYO DUBAI        2200 0415+
 20MAY DUBAI ZAGREB        0920 1325
Korisne informacije:
Službeno ime: Japan
Geografski položaj: istočna Azija
Glavni grad: Tokio
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)
Službeni jezik: japanski
Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti
Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: japanski yen (JPY); 1 yen – 100 sena; 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY
Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ u Tokiju i na istoku; potreban adapter
Hrana: Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima – japanska jela uvijek su servirana na izuzetno kreativan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga ne čudi da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri elementa – umijeće kuhanja, prezentacija hrane te opće raspoloženje.
Riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, želeći sačuvati svoju neovisnost, Japanci su odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, pa za svoje potrebe sami uzgajaju svu rižu. No, za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju ne kao prilog glavnom jelu, već pred kraj obroka.
Tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima Zemlje izlazećeg Sunca, koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje – običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani.
Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak), yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu – jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Džingis-kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento – kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća)
Piće: sake je piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana – zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap. Drugo važno piće je zeleni čaj ili o-cha, topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju – bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti
Odjeća: udobna i prozračna, ali svakako ponijeti jaknu, vestu ili džemper
Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi. U velikim gradovima poput Tokija i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaka jedinstvenog karaktera, najčešće locirane blizu glavnih željezničkih postaja
Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri klasična godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C.
Pozivni broj zemlje: +81
Mobilni telefon: moguća upotreba hrvatskih mobilnih brojeva, ali preporučamo prije puta provjeriti cijene/tarife i uvjete s mobilnim operaterima u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Napomene: Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK, na dan 27.09.2017. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Best travel kao i Opći uvjeti  GO putnička agencija  i Meridijan putovanja d.o.o kao partnera, uz iznimku uvjeta otkazivanja putovanja navedenih pod točkom 9 koji nisu primjenjivi. Primjenjuju se slijedeći uvjeti:
Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:
•    za otkaz do 45 dana prije puta organizator naplaćuje 50% cijene aranžmana
•    za otkaz od 44 do 15 dana prije puta 80% cijene aranžmana
•    za otkaz od 14 do 7 dana prije puta odnosno za “no show” ili za prekid putovanja koji je nastao do strane putnike, 100% cijene aranžmana
Minimalni broj putnika. 15

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42