Otok Bali – 10 dana avionom iz Zagreba

Otok Bali – 10 dana avionom iz Zagreba Otok Bali – 10 dana avionom iz Zagreba Otok Bali – 10 dana avionom iz Zagreba

Termin putovanja: 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB – DOHA

Sastanak u zračnoj luci Zagreb/Pleso. Prijava na let 90 min prije te polazak u 11.50 sati prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 19.05 sati.

2. DAN: DOHA-BALI

Po dolasku u Dohu slijedi nastavak leta u 03.15 sati prema Denpasaru s dolaskom u 17.40 sati (lokalna vremena). Transfer do hotela 3* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN: BALI

Rani doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (1,5 h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Ostatak dana slobodan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

4. DAN: BALI

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: BALI

Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.

6. DAN: BALI

Doručak. Odjava iz hotela u Ubudu i put do hotela 5* na plaži. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. DAN: BALI

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN: BALI

Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13 h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledati ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak& Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN: BALI

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Kasno navečer slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 00:35 h.

10. DAN: DOHA-ZAGREB

Slijetanje u Dohu u 05:05 h te nastavak leta prema Zagrebu u 07:05. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:05 h.

 

 

 

BITNE NAPOMENE

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
Viza nije potrebna!
Polazak je iz Zagreba
Cijena se odnosi na jednu osobu
Minimalan broj putnika: 2
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA 9.990 kn,
REDOVNA CIJENA 10.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba na ekonomskoj klasi (Qatar Airways)
Transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
Smještaj u hotelu 3* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui.
Sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
Hrvatskog pratitelja putovanja uz minimum 14 prijavljenih putnika
Uslugu lokalnog agenta na engleskom jeziku i troškove organizacije putovanja

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Zrakoplovne pristojbe od 2.490 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn
Dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
Doplata po želji za dodatne satove joge: 160 kn (1,5 h) osoba/sat
Putno osiguranje (preporučamo)

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  015

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42