LAPONIJA – ROVANIEMI

Snježni dom Djeda Mraza 

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

3 dana/2 noćenja

 • Husky safari Potraga za polarnom svjetlošću Arktikum Vožnja motornim saonicama , Zoo Ranua farma jelena Selo Djeda Mraza Santa Park

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan: ZAGREB/LJUBLJANA – ROVANIEMI (fakultativni izleti RANUA ZOO i AURORA BOREALIS)

Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Ljubljana uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba do zračne luke (doplata). Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba – svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku bit će organiziran fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua, najsjeverniji park na svijetu gdje možete doživjeti kako izgleda prava arktička divljina jer u njemu borave životinje kao što su los, polarni medvjed, sivi vuk i ostala bića s tog područja. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

 

 1. dan: ROVANIEMI (fakultativni izleti ARTIKUM i ARKTIČKA AVANTURA)

Nakon doručka, predlažemo odlazak u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis (ulaznica uz doplatu). Za nešto starije preporučujemo odlazak na poludnevnu (trajanje 4 sata, doplata) „Arktičku avanturu“ koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku haskiji. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m) i svečano prijeći polarni krug. Za one avanturističkog duha preporučamo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (5-15 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasnježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksima. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

 

 1. dan: ROVANIEMI – SELO DJEDA MRAZA – (fakultativni izlet – LJUBLJANA/ZAGREB

Nastavak s polarnim doživljajima. Predlažemo odlazak na safari motornim saonicama u dužini od 10 km ili pecanje na zaleđenom jezeru. U poslijepodnevnim satima vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Unutar parka Djeda Mraza možete posjetiti Školu vilenjaka, otkriti tajanstveni Bubanj želja, uživati u

vožnji sanjkama, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji uz doplatu).

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 45 putnika):……………………….5.990 kn

Cijena za dijete do 12 godina na osnovnom krevetu:…………………………..5.240 kn

Cijena za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu:……………………………3.740 kn*/4.490 kn**

*First Minute cijena do 20.9.2019.

**Redovna cijena nakon 20.9.2019.

 

Cijena uključuje:

zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana

– pristojbe zračnih luka

– transfere na destinaciji prema programu

– dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*

– obilazak sela Djeda Mraza

– pratitelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku

organizaciju putovanja

 

Cijena ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.025 kn (na upit)

– transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn

– ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni

– putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja

– fakultativne sadržaje

– troškove osobnih narudžbi

 

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćanje na licu mjesta):

 • 2 VEČERE U HOTELU: odrasli 640 kn, djeca do 12 god 440 kn.
 • IZLET U ZOOLOŠKI VRT RANUA S ULAZNICOM: odrasli 480 kn, djeca do 12 god 370 kn (min. 15 putnika)
 • PECANJE NA ZALEĐENOM JEZERU: odrasli 860 kn, djeca do 12 god 710 kn
 • ARKTIČKA AVANTURA: odrasli 1.490 kn, djeca do 12 god 1.260 kn
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA: odrasli 790 kn, djeca do 12 god 670 kn (u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; *min prijava dvije osobe),
 • IZLET AURORA BOREALIS*: 690 kn (u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack, ovaj izlet ne preporučamo djeci*)

                *izlet je organiziran u kasno večernjim satima i ne preporuča se djeci koja će biti previše umorna. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.

 

Moguće doplate na licu mjesta:

 • ulaznica za Santa Park i prijevoz do parka odrasli 45 €, djeca do 12 god 35 €;
 • ulaznica za Arktikum 12 € odrasli, djeca 7-15 godina 5 €.

 

VAŽNO: Izleti se plaćaju prilikom rezervacije jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i jelenjom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

FINSKA/LAPONIJA

Temperatura zraka: prosječna temperatura u Helsinkiju –2 c°, u Rovaniemiju –10 c°

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na hrvatsku

Novac: euro

Jezik: finski, švedski, koristi se engleski

Voda: preporučujemo flaširanu vodu

Struja / GSM: 220 v / gsm roaming – VIPnet , T-Mobile, Tele 2

Hrana i piće: specijaliteti od svježe ribe (losos, haringe), Hranjive juhe, gulaš i složenci, jela od mesa sobova, gljive, deserti sa šumskim voćem; jako domaće pivo, likeri od šumskog voća, jaka alkoholna pića

Odjeća: topla, slojevita, sportska odjeća, tople čarape, šal, rukavice, jakne, udobna obuća, čizme

Shopping: dizajnirani predmeti, odjeća od vune, suveniri

 

ROVANIEMI

Selo Djeda Mraza je zabavni park 8 kilometara udaljen od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izradjuju igračke za Božić.

Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i djeluje i Baka Mraz.

U sklopu Sela Djeda Mraza dostupne su sljedeće aktivnosti:

Ured Djeda Mraza – Djed Mraz vas svakodnevno čeka u svom uredu kako biste mu šapnuli želju u uho!

Glavni poštanski ured Djeda Mraza – ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Mraza, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Mraza. Pismo će stići na vijeme, pred Božić.

Djedova adresa: Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle

Božićna izložba – u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.

Santa Park – niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrrađuju Božićni pokloni

Suvenirnica – rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.

Husky Park – vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.

Snowmobile Park – safari motornim saonicama i posebni programi za djecu

Reindeer Sleigh ride – vožnja saonicama sa sobovima

Farma sobova – nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42