Advent u Salzburgu i austrijskim jezerima – 2 dana – 2022.

Advent u Salzburgu i austrijskim jezerima – 2 dana – 2022. Advent u Salzburgu i austrijskim jezerima – 2 dana – 2022. Advent u Salzburgu i austrijskim jezerima – 2 dana – 2022.

Dvodnevni izlet u Salzburg i austrijska jezera

Datum putovanja: 10.-11.12.2022. – GARANTIRANO

17.-18.12.2022. – (RASPRODANO)

GARANTIRANO PUTOVANJE

 

Smještaj: Pension Sonnenhof – Eugendorf

samo 10  km od Salzburga

 

Program putovanja:

1. dan

Polazak autobusa u 5:00 -Zagrebački velesajam (ulaz JUG – glavni ulaz). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora i okrijepe. Dolazimo u SALZBURG. Sa svih srana dolaze mirisi adventa pa grad miriše po cimetu, kardamonu, kuhanom vinu, punču… Već pri samom izlasku iz autobusa pod kožu se uvuče adventsko raspoloženje. Prije no što će te uživati na adventskim sajmovima odlazimo u razgled grada : KATEDRALA – STARA REZIDENCIJA – NOVA REZIDENCIJA S 35 ZVONA – FRANJEVAČKA CRKVA – SVEUČILIŠNA CRKVA  – MOZARTOVA RODNA KUĆA – MUZEJ – FESTIVALSKA PALAČA – DVORAC MIRABEL.

Dvorac Mirabel  sagrađen  je 1606. godine, a gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio raskošnu rezidenciju za svoju nevjenčanu suprugu  Salome Alt i njihovu djecu. Sagrađena je u roku 6 mjeseci i u početku je nosila naziv dvorac Altenau. U dvorcu se 1815. godine  rodio i  kasniji grčki kralj Otto.

Predlažemo vožnju uspinjačom na stari gornji grad Salzburg, odakle se pruža predivan pogledu na grad i okolicu. Slobodno vrijeme za posjet adventskom sajmu I  uživanje u predbožićno ukrašenim ulicama i trgovima.  U večernjim satima odlazak do hotela u okolici. Smještaj u hotel/pansion na području Salzkammerguta. Noćenje.

 

2. dan
Doručak. Nakon doručka slijedi vožnja do gradića ST. WOLFGANG, koji je tijekom cijele godine iznimno posjećen. Šetnja do tržnice i trga Kirchen te razgled bogato ukrašene crkve s Pacherovim oltarom, najljepše crkve na području austrijskih jezera. Slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. Nastavak vožnje kroz prekrasan kraj Salzkamerguta do aristokratskog BAD ISCHL-a, nekadašnjem čuvenom aristokratskom ljetovalištu i lječilištu, ljetnoj rezidenciji i mjestu susreta Sissi i Franje Josipa I. Šetnja povijesnom jezgrom do jedne od čuvenih austrijskih slastičarnica Zauner. Slobodno vrijeme za kavu i kolače ili posjet Carskoj rezidenciji. Nakon kratkog odmora nastavak puta preko Bad Goisern-a u jedno od najljepših i najstarijih mjesta Austrije, HALSTATT, na obali istoimenog jezera. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi:  770,00 kn / 102,19 EUR – vrijedi do 40 dana prije polaska za određeni broj mjesta

Redovna cijena aranžmana po osobi: 850,00 kn / 112,81 EUR

Doplata za 1/1 sobu: 250 kn/ 33,18 EUR


Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu/pansionu 3* na području Salzkammerguta
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja i vođenje na hrvatskom jeziku
 • pripremu i organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
 • vožnju brodom St. Wolfgang – St. Gilgen – 9 EUR po osobi (informativna cijena)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu, po osobi: 250 kn/33,18 EUR  (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi – najava u agenciji prilikom prijave)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni

Doplate

 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna prema želji putnika prilikom prijave):
 • za posebno sjedalo u autobusu:
  – 1 red – sj. 3,4  100 kn (13,27 EUR) – po sjedalu
  – 2 red – sj. 5,6,7,8   80 kn (10,61 EUR) – po sjedalu
  • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 280 kn (37,16 EUR) ( (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 


Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58


Informativne cijene ulaznica:

Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 13,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 8 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,5 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 10 EUR, novi muzej Domquartier 13 EUR

Carska palača – Bad Ischl – ulaznica palača + park 15 EUR (cijena za grupe uz najavu) – prijava u agenciji, doplata na licu mjesta

 

 

Minimalan broj putnika 45 / maksimalno 58

Cijene za manji broj putnika

Broj putnika nadoplata po putniku
minimum  40 putnik 40 kn
minimum 35 putnika 50 kn
minimum 30 putnika 65 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan,  po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do  dan prije puta doplatiti  navedenu razliku. 

 

VAŽNE INFORMACIJE
– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)-
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
– Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

VAŽNE NAPOMENE

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge, osiguranja ne priznaju otkaz puta zbog COVID-a), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajanja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

ID: 000

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42